Benzin vs. diesel :)
Benzin vs. diesel :)
Super nekolikastrankova diskuse, doporucuji precist. Taky by me zajimalo co jineho krome spotreby vas na tech naftacich laka?
http://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=89&t=17706
http://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=89&t=17706
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Re: Benzin vs. diesel :)
já myslím, že určitě ten KROUŤÁK!
krouťák,spotreba.....páčí sa mi keď auto má záťah a keď dokážem držat na 6ku 150-160 a spotreba je okolo 6,5 litra...
No ak poriadne mrzne tak jazdím benzínovou Fábiou...zima je pre naftový motor trest....
A ten zvuk turba
Ale popravde keby som to kupoval ešte raz išiel by som do benzínu
No ak poriadne mrzne tak jazdím benzínovou Fábiou...zima je pre naftový motor trest....
A ten zvuk turba
Ale popravde keby som to kupoval ešte raz išiel by som do benzínu
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
to milosh : spotreba je pre teba slaby argument ? Spotreba je spravidla len vysledkom inych dolezitych parametrov, ktore si majitel kladie pri vybere toho ktoreho motora.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Mno, jak bylo psano ve vyse zminenem odkazu, spotreba je jedina vecn a co majitel dyzlu kouka, ale chce to si spocitat naklady na provoz vozidla za 1 rok treba a pak uvidis ze to neni az tak ruzovy. Hlavne tedy u novych aut, u ojetin jsou ceny skoro stejny ale zase ti nikdo neda zaruku na to ze to neni pretoceny, kor dyzl 5 let stary co ma najeto 99t km
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
milosh celkom nechápem prečo ti diesel stále leží v žalúdku ...ja neriešim čo je lepšie, pre každého je lepšie iné - preto všetci nejazdia benzínom,alebo naopak všetci nejazdia dieslom.
Ty máš benzín tak ok , diesel nemáš rád tak nechápem to hladanie príčiny prečo si ludia diesel kupujú-To je ako keby som zisťoval prečo si ludia kupujú Samsung a nie LG, Sony Ericsson a nie Nokiu
Sorry no bohužial je to môj názor tak sa neuraz
Ty máš benzín tak ok , diesel nemáš rád tak nechápem to hladanie príčiny prečo si ludia diesel kupujú-To je ako keby som zisťoval prečo si ludia kupujú Samsung a nie LG, Sony Ericsson a nie Nokiu
Sorry no bohužial je to môj názor tak sa neuraz
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
mna by skor zaujimalo aky je rozdiel v nakladoch na diesel pocas prvych 4rokov, napriklad,ked najazdis za tie 4roky menej ako 90 000km(teda rozvody nevymenene) ked tu s tym milosh stale operuje
Astra H, 1.7 CDTi
To si sem zase Mildo hodil tema To ze skoro kazdy ma diesela je spis spusobeny takovou tou naftovou manii. Tedy pokud nebudem pocitat lidi co maji naftu zadarmo. Pokud si clovek kupuje novy auto, tak mi jaksi nejde do hlavy proc si kupuje diesela s argumentem ze mu bude min zrat. Ale ze porizovaci cena je o treba 50 000 Kc vyssi uz nezohlednuje. A dalsi slusna prdel je kdyz si nekdo koupi novy a drahy auto, samozrejme velky jak krava a jeste si prikyvuje ze mu bude diesel malo zrat. A pak cumi kdyz jezdi stejne za 10 litru. Ale hlavne ze ma karu za 1,5 mega Ono si staci precist prispevky o naftacich tady na foru a hned clovek pochopi ze s tym dieselem neni neco v poradku
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
Tak tadyta diskuze by mohla být dlouhá Podle mě ten, kdo má diesl, jej zajímá jen to, aby jel za malou spotřebu. Já přítelkyni radím at si koupí auto v dieslu, proč? Já mám auto na blbnutí a až budeme chtít jet někam dál, veme se ten nízkožravý traktor Tudle mě kolega s Astrou v kombíku s dieslem nakop motor a můžu říct, že určitě to není tiché auto...
Jako zarytý "benziňák" jsem se musel s dieselem v Zafiře zkrátka smířit. Je to totiž pro toto auto jediná smysluplná motorizace, je jich dost na výběr a moderní šestistupňový automat bych k žádnému benzínu nedostal. Tak proto