Teplota chladiacej kvapaliny v zime pri motore 1,7 CDTI 74kW
Re: Teplota chladiacej kvapaliny v zime pri motore 1,7 CDTI
mam asi podobny problem s topenim
dnes v oplu som to zistoval, origo termostat 30 eur, no neviem ci mi povedali spravnu cenu
dnes v oplu som to zistoval, origo termostat 30 eur, no neviem ci mi povedali spravnu cenu
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
- Reklama
Asi spravim anketu kto ma vymeneny termostat alebo sa mu auto zle zohrieva! Lebo nie je mozne teda nejde mi do hlavy ze by styrom ludom s rovnakym motorom robil problem termostat to by bola asi velka nahoda! Pretoze v takom pocte aby odchadzali to ani skodovky neboli take kazove a tam sa dedko furt vrtal:)
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
Já to teda furt na termostat nevidím, jedině že by pouštěl strašně málo, protože i když mám třeba 85° tak mám chladič ledovej(termostat teda si drží). No nevím, jestli někdo vyměníte termostat tak hned čekujte teplotu a pište
Dnes po 11km pri vonkajsej teplote -2`C a klime nastavenej na 22`C som mal teplotu chladiacej kvapaliny 73`C
Astra H caravan, 1.7 CDTI
No ja som to vyriesil dal som si zvnutra karton, ktory som nastriekal na cierno aby to nebolo vobec vidno a auticko mi kuri cca po 3 km tak ako benzinak:) Hlavne sa rychlejsie ohreje a aj spotreba isla o 0,3 l dole! Ako nahle idem niekam dalej ako naposledy do BA karton som zlozil a auticko pekne kurilo aj bez neho!
Ja som si práve pred chvíľou urobil test a odsledoval teplotu, trápi ma totiž zvýšená spotreba, výsledok je, že teplota kolísala po zahriatí motora od 76°C do 80°C, jazdil som mimo mesta, na okreske a aj po dialnici. Vonkajšia teplota +3°C. Takže by bolo dobré vymeniť termostat? Poraďte
Opel Astra Caravan 1.9CDTi, 88kW, 8V
Co je to podla teba zvysena spotreba?
Mal som 6,5l/100km, jazda po okreskách a diaľnici, zdá sa mi to celkom dosť. Jednu príčinu som našiel- podhustené pneumatiky, ale myslím, že tam bude ešte niečo.
Opel Astra Caravan 1.9CDTi, 88kW, 8V
No najlepsie bude ked napises niekomu kto ma taky isty motor ako ty a on ti povie za kolko jazdi a potom by som hladal pricinu preco jazdis za viac. Mozno je to aj stylom jazdy nie? Ved teraz je zima motor sa dlhsie zohrieva takze aj viacej papa. Ja jazdim teraz v zime zhruba za 5.5-5.9l a to mam 1.7 74kw. Myslim si ze na silnejsi motor je to aj tak stale prijatelne
Ja mam priemernu spotrebu 5,76 l po evidovanych 19437 km pricom cez zimu mam tak o 0,3l az 0,5l vyzsiu spotrebu,
Predvcerom som sa pri +3C v 12 stupnovom kopci dostal na 92C inak cez zimu pri teplotach pod nulou az -20 sa teplota pohybuje cca 60-70C zhruba po 10-15km jazdy. Po 35km je cca 80-85C.
Inak ak je pod nulou, neviem ako Vam ale mne sa motor dost dlho zahrieva aby ziskal normalny zvuk, proste pokial sa neohreje strasne divne huci, olej original Opel 5W-30, chladiaca kvapalina 12G+ ruzova neoriginal.
Mate niekto podobny problem?
Predvcerom som sa pri +3C v 12 stupnovom kopci dostal na 92C inak cez zimu pri teplotach pod nulou az -20 sa teplota pohybuje cca 60-70C zhruba po 10-15km jazdy. Po 35km je cca 80-85C.
Inak ak je pod nulou, neviem ako Vam ale mne sa motor dost dlho zahrieva aby ziskal normalny zvuk, proste pokial sa neohreje strasne divne huci, olej original Opel 5W-30, chladiaca kvapalina 12G+ ruzova neoriginal.
Mate niekto podobny problem?
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek