Přemýšlení o novém voze...

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
milans

Re: Přemýšlení o novém voze...

Příspěvek od milans » 06 bře 2011, 10:35

...Riesit tieto veci rok dopredu je podla mna zbytocne. Tiez som mal obrovsku dilemu pred kupou prveho auta. Treba si stanovit zakladne kriteria pre vyber auta. Pre mna to bola cena auta, ulozny priestor, prevadzkove naklady a cena servisu ( a samozrejme aj odporucania a skusenosti inych ). Tiez som ho kupoval v case, kedy som bol slobodny, mal som priatelku, zacala sa mi rozbiehat slusna kariera a pod. Tiez som nemusel az tak urputne riesit problem ceny. Ale vzdy som sa drzal pravidla, ze vrazat velke peniaze do auta je cisty nezmysel, ked rovnaku sluzbu mi urobi aj auto s nizsou cenou Cize prevladlo prakticke hladisko. Ale kedze nie vsetci sme rovnaki a kazdy ma ine predstavy o zivote a autach, je niekedy velmi tazke radit a davat univerzalne rady.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006

Reklama

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 06 bře 2011, 11:43

je to přesně, jak píšete a jak jsem psal vlastně i já - momentálně, když si ještě nové auto dovolit nemohu (a leasing nechci), jsem aspoň zapálený pro věc.. Nakonec možná skončím u úplně jiného auta, jiné značky :)

norinco

Příspěvek od norinco » 09 bře 2011, 09:45

Ahoj chlapi, omlouvám se za dotaz mimo mísu.

Začátkem května si budu u prodejce v Práglu přebírat novou Astru H. Co všechno budu potřebovat, abych s ní mohl hnedle odjet domů na Pardubicko. Prodejce mi dá nějaký převozní značky? Je mi jasný, že dopředu musím zaplatit povinný ručení, ale když nemám ještě SPZky? Určitě jste to už někdo řešil, tak vám budu vděčný za rady.
Nor
Škoda Felicia Combi -> Opel Astra G Hatchback -> Opel Astra H Caravan 1.6 85kW voňavka 2011

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 09 bře 2011, 09:47

No jasný, dostaneš nějaký provizorní papírový a nějak do týdne nebo tak, nevím přesně, si musíš u sebe na úřadě to auto přihlásit a dostaneš k tomu ty SPZky. Ano a papír s tím, že už máš povinný ručení zřizený, tam budeš předkládat taky.

emvee

Příspěvek od emvee » 09 bře 2011, 10:10

Převozní značka platí deset pracovních dnů a měl by si s ní jezdit jen pokud zařizuješ věci související s přihlášením auta, čili na dovolenou na druhej konec republiky bys s tím asi jezdit neměl :-) Ale těžko ti asi policajt na silnici dokáže, že nejedeš za tetičkou, u který sis zapomněl občanku :mrgreen:
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

norinco

Příspěvek od norinco » 09 bře 2011, 10:52

Hmm, díky za rady. A musím ještě s tím novým autem na nějakou technickou/evidenční kontrolu?
Škoda Felicia Combi -> Opel Astra G Hatchback -> Opel Astra H Caravan 1.6 85kW voňavka 2011

sauce

Příspěvek od sauce » 09 bře 2011, 12:00

Nemusíš na žádnou technickou kontrolu, to by snad ani nemělo smysl u nového auta. STK tě čeká až za čtyři roky.
Dočasné papírové zelené značky platí 10 dnů, konec platnosti je na značce vyznačený.
Pojistí se to na VIN kód a jakmile budeš mít značky, tak to změníš u pojišťovny na RZ.

Westler

Příspěvek od Westler » 09 bře 2011, 12:08

Jeste doplnim, ze v aute s provizorni znackou (papirovou), by mel jet jen ridic. Osobni zkusenost nemam, ale zaslechl jsem ze s tim mel nekdo problem.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

norinco

Příspěvek od norinco » 14 bře 2011, 08:41

Ahoj chlapi, mám jeden technický dotaz. Ve standardu háčka je "sedadlo řidiče nastavitelné ve 4směrech". Znamená to, že se dá nastavovat i nahoru a dolu? Nebo to je až za příplatek?
Díky Nor

oblhut

Příspěvek od oblhut » 14 bře 2011, 08:46

Jo dá se nastavit nahoru dolů a dopředu dozadu.A ještě existuje v 6-ti směrech,tam jde navíc nastavit sklon sedáku nahoru dolů,já ho např.mám,nic jsem za něj nepřiplácel,bylo to v rámci edice 111.Ale v těch 4 směrech,to je standart.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

Odpovědět