Přemýšlení o novém voze...
Re: Přemýšlení o novém voze...
Mercedes je super, ale volba rozumu v reálném světě obvykle zvítězí. Proto místo B-Klasse jezdím Zafirou
- Reklama
jak píšu - rozhodně časem půjdu stejnou cestou, B-čko už není Mercedes v pravém slova smyslu a naopak Zafira je moc hezká a šikovná
Možná se tady za pár let objevím s tím, že prodávám CLK a přemýšlím nad autem pro rodinu
Možná se tady za pár let objevím s tím, že prodávám CLK a přemýšlím nad autem pro rodinu
Presne tak, rozum veli jinak Ale nic proti Mercedesu apod. Kazdopadne svezeni je v nem urcite super. Ale jak jsem psal, sluzbu to udela stejnou jako Opel. Ja treba M-B nehanim a ani o zadne jine znacce nerikam ze je to kram. Ja rikam ze kazdy auta jsou dneska dobry. V dnesni konkurenci musi byt dobry! Jinak by na trhu nemeli sanci. Jen se snazim zit v realite a premyslet nad vsim s chladnou hlavou. Jinak se clovek necha lehce svest k vselijakym ne zrovna vyhodnym koupim apod.
Cili kazdopadne hlavni zasadou pri koupi auta je aby nebylo moc stare, nemelo najeto moc kilometru, melo snesitelne provozni naklady, libilo by se mi (a take rodine ) a hlavne aby nebylo moc drahe. Cili klasicky kriteria asi kazdeho. Bohuzel prave stare modely aut mi min. dve kriteria nesplnuji. Take jsem byl a jeste furt jsem fandou do aut (a taky do motorek a jeste nekolika dalsich veci), take bych si nekdy v pokrocilem veku (ne kvuli penezum, ale tak nejak az snad casem nektere konicky "opadnou" a bude na nejakou karu cas) chtel doprat nejaky zajimavy silny auto, ktery je i tak nejak legendou. A s nim se nalezite vyradit Ale je asi nejen pro me ted zrovna dulezitejsi mit doma auto jako treba Astru. Ale nijak bych se nebranil koupit treba Focuse II, Hyundai i30, mozna i Golfa, Octavku,..... a jeste plno dalsich.....
Cili kazdopadne hlavni zasadou pri koupi auta je aby nebylo moc stare, nemelo najeto moc kilometru, melo snesitelne provozni naklady, libilo by se mi (a take rodine ) a hlavne aby nebylo moc drahe. Cili klasicky kriteria asi kazdeho. Bohuzel prave stare modely aut mi min. dve kriteria nesplnuji. Take jsem byl a jeste furt jsem fandou do aut (a taky do motorek a jeste nekolika dalsich veci), take bych si nekdy v pokrocilem veku (ne kvuli penezum, ale tak nejak az snad casem nektere konicky "opadnou" a bude na nejakou karu cas) chtel doprat nejaky zajimavy silny auto, ktery je i tak nejak legendou. A s nim se nalezite vyradit Ale je asi nejen pro me ted zrovna dulezitejsi mit doma auto jako treba Astru. Ale nijak bych se nebranil koupit treba Focuse II, Hyundai i30, mozna i Golfa, Octavku,..... a jeste plno dalsich.....
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
Ja mám 27 a cca pred pol rokom som riešil podobnú dilemu.Chcel som kupiť auto a rozhodoval som sa medzi niečim ako Astra,Focus,Rio resp. BMW 320d r.v tak okolo 2002-2003.To BMW sa mi veľmi páči a mal som s nim aj nejake skusenosti kedže dvaja moji kolegovia majú práve takéto vozy (teda jeden má 330d). No lenže ked som od nich počul koľko stoja jednotlivé náhradné diely (nič zvláštne len bežné veci ako tlmiče,čapy a pod.) tak ma veru sranda prešla.Ja si dovolím tvrdiť že nezarábam zle dokonca na Slovenské pomery je to celkom slušne ale jednoducho servisovať taketo je čistá utopia pokiaľ človek chce žiť aj pre niečo iné ako je auto.Navyše tieto auta si v dobe ich najlepšich rokov nekupovali žiadny dochodcovia čo chodia iba v nedelu ráno do kostola,takže keci o najazdených 100-150 tis. Km po 10 rokoch je čistá magorina.myslím že 90 percent tychto aut ma najazdene daleko za 200 tis. Km.Samozrejme rozhodnutie je na tebe a ty sa na tom aute budeš voziť takže ak aj po všetkych "radách" ktoré si tu dostal stále chceš MB tak do toho chod.To či si budeš vdaka svojmu rozhodnutiu užívať alebo trpieť ukáže až čas.Každopádne ti prajem štastnu ruku pri vybere ...Ja osobne som sa napokon rozhodol pre podstatne novšie vozitko.(zatiaľ spokojnosť ale mam ho iba 3 mesiace takže na hodnotenia je priskoro)
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW
jsem rád, že jste se tak rozepsali a děkuji za všechny rady, nové auto právě proto řeším už teď, mohu si totiž vše v klidu promyslet
Došli jsme vlastně k závěru, že když nemám rodinu, lepší volbou by mohl být Mercedes, nicméně volili byste Astru právě pro drahý provoz Mercedesu... Tuto problematiku až tak neřeším, neb jak jsem psal, díky známosti bych měl vše levnější, čili konečné náklady by se vyrovnaly nákladům za tu Astru..
Se stavem kilometrů souhlasím - v Česku je to sviňárna, takřka každé auto má přetočený tachometr.. Nicméně auto bych zavezl do servisu.. jsou 2 alternativy:
1) Mercedes v tomto modelu již má záložní jednotku, z níž lze vyčíst skutečný stav kilometrů
2) Mercedes záložní jednotku nemá.. Tudíž o stavu kilometrů nebudu mít přehled, ale řeknou-li mi v servise, že je to auto, jako nové a nebude žádný problém, je mi ve své podstatě jedno, kolik ve skutečnosti má.. Sám s tím téměř 100% nenajedu více, než 100 000km, čili i kdyby byl stav 150 000 a skutečný 200 000, pořád by to auto mělo v pořádku jezdit do 300 000km... Motivací pro tuto koupi je pro mne totiž také můj starší bratr, který si kupoval BMW (E91) 320d se stavem kilometrů 160 000, v servise mu řekli, že je auto jako nové a dodnes s ním jezdí bez jediné závady...
Opravdu je to o tom, jak se koupě podaří
Došli jsme vlastně k závěru, že když nemám rodinu, lepší volbou by mohl být Mercedes, nicméně volili byste Astru právě pro drahý provoz Mercedesu... Tuto problematiku až tak neřeším, neb jak jsem psal, díky známosti bych měl vše levnější, čili konečné náklady by se vyrovnaly nákladům za tu Astru..
Se stavem kilometrů souhlasím - v Česku je to sviňárna, takřka každé auto má přetočený tachometr.. Nicméně auto bych zavezl do servisu.. jsou 2 alternativy:
1) Mercedes v tomto modelu již má záložní jednotku, z níž lze vyčíst skutečný stav kilometrů
2) Mercedes záložní jednotku nemá.. Tudíž o stavu kilometrů nebudu mít přehled, ale řeknou-li mi v servise, že je to auto, jako nové a nebude žádný problém, je mi ve své podstatě jedno, kolik ve skutečnosti má.. Sám s tím téměř 100% nenajedu více, než 100 000km, čili i kdyby byl stav 150 000 a skutečný 200 000, pořád by to auto mělo v pořádku jezdit do 300 000km... Motivací pro tuto koupi je pro mne totiž také můj starší bratr, který si kupoval BMW (E91) 320d se stavem kilometrů 160 000, v servise mu řekli, že je auto jako nové a dodnes s ním jezdí bez jediné závady...
Opravdu je to o tom, jak se koupě podaří
Podle toho co píšeš ses stejně už rozhodl, takže další vypisování je jen mlácením prázdné slámy. Ať ti tedy ten "meďour" slouží, časem nám můžeš napsat nějaký postřehy. Každopádně držím palce a šťastnou ruku.
to je jen momentální nadšení.. na Mercedesy sice nedám dopustit, ale nakonec možná vážně u toho H-čka skončím, dost také záleží na situaci při koupi vozu.. Podstatné je, že znám ceny obou vozů a znám jejich přednosti... Pokud kombík, tak Astru, pokud kupé, tak Medvěda.. Konečné rozhodnutí teď neřeknu, nevím, záleží také na tom, jak mně ovlivní okolí a jak by na ně které auto působilo...
Každopádně děkuji a až si budu něčím jist, dám sem vědět
Každopádně děkuji a až si budu něčím jist, dám sem vědět
No a ako to vlastne vidíš s kúpou? teda hlavne kedy asi tak to bude? resp. akú časť povedzme v percentách už máš nasporenú?
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW
no, koupi bych viděl tak za rok, maximálně za rok a půl.. Momentálně jsem asi pouze na 20%, proto je času ještě docela dost
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
za tu dobu se Ti může líbít úplně něco jiného - vím o čem mluvím
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........