Přemýšlení o novém voze...

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
hlavi

Re: Přemýšlení o novém voze...

Příspěvek od hlavi » 04 bře 2011, 21:39

Děkuji všem všem za jejich příspěvky do diskuzí na tomto fóru.

Díky nim a testovacích jízdách jsem nakonec zatnul zuby a připlatil za Jéčko v kombíku s turbo motorem a doufám že nebudu litovat. Hodně jsem zvažoval Háčko s dieselem, ale pak těch případných 45 tisíc za DPF se mi moc nezamlouvalo. Navíc mi to auto připadá opravdu zastaralé. Prej se jich teď v akci prodalo víc než nových - holt jak český člověk slyší dáme Vám výraznou slevu :lol:

PS: Nejvíc si asi oddychnul prodejce, byl jsem tam skoro denně. Mít takových zákazníku víc :D

Reklama

Kuči

Příspěvek od Kuči » 04 bře 2011, 21:55

zdravím

myslím že koupí astry H caravan chybu neuděláš. je to celkem pracant. každé auto má nějakou "součást charakteru" :) .
Já bych osobně doporučil 1,8 103kw. vejdeš se do poviného ručení. výkon je dostačující a dynamina je taky OK. spotřeba je jako 1,6, někdy i menší. pokud jsi naftovej tak 1,9 88kw bez filtru pev.částic a proměnou lopatek . jiné motory jsou pro mne jen kompromis - Sorry ostatní astraři :D . Sám jezdí 2.0T 125kw. To je ovšem v ČR rarita. pro tu musíš vyjet ven, ale za 13tis Euro a více je to drahá sranda. Štasnou volbu
Astra Caravan 2.0Turbo 125kw

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 04 bře 2011, 22:36

hlavi píše:
Gratuluju k volbě! 8-)
Ale slib nám, že se s ní pak přijdeš pochlubit i sem k nám na fórum Háček :D

No jo přátelé, za dobrotu na žebrotu, mohli jsme mít ve svých řadách v Club cars další voňavku :lol:

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 04 bře 2011, 22:49

neboj bobe po tomto vikendu akcnim 24h opel jich tady par pribude, to je jasna vec 8-)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

hlavi

Příspěvek od hlavi » 05 bře 2011, 00:01

Já myslím, že jich přibude dost :D

oblhut

Příspěvek od oblhut » 05 bře 2011, 08:29

Loni jsem tady po stejné akci mám pocit přibyl sám,tak třeba letos bude větší nával :D
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

norinco

Příspěvek od norinco » 05 bře 2011, 08:32

Chlapi, moje voňavka už je v předvýrobě. Teď ještě nějak vydržet ty dva měsíce. Začátkem května se tu ukážeme.
Škoda Felicia Combi -> Opel Astra G Hatchback -> Opel Astra H Caravan 1.6 85kW voňavka 2011

oblhut

Příspěvek od oblhut » 05 bře 2011, 08:40

8-)
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

St3nl3y

Příspěvek od St3nl3y » 05 bře 2011, 10:37

dimi píše:Tak tak. Akorát Fordysti nemají takové super forum a hlavně poruchy a závady tutlají a nic nepřiznají. Stále se nám posmívají, ale trápí je stejné věci a neduhy. Jo a hnijou snad ještě víc.
na tom asi něco bude, když porovnám 7 let s Vectrou C s mym stávajícím FoFo II o dost mladšim a už chytá rez, tak se klanim taky k tomu, že Fordy hnijou daleko víc, ale možná je to náhoda.. každopádně i jeden z důvodů, proč se chci vrátit k Oplu

St3nl3y

Příspěvek od St3nl3y » 05 bře 2011, 11:23

DenyKr píše:kombíky, mohu poslat také odkaz.. Dle toho, co psali v krátkém shrnutí:
Astra i Focus mají moc dobré zpracování
Focus je větší
Astra má zase (jak sám píšeš) delší rozvor a tak je vzadu v podélném směru více místa
Focus je zase širší, takže interiér je vzdušnější
Astra má větší kufr (to je velké +)
Focus má vyváženější jízdní vlastnosti, které jsou sportovní, předvídatelné a dobře drží
Astra zase až ták moc nezaostává a navzdory tvrdšímu podvozku je komfortnější
Navíc má Astra údajně lépe odhlučněný podvozek a menší aerodynamický hluk
Psali sice, že na konečné hodnocení nemá cena auta vliv, ale stejně si myslím, že Focus skončil první především proto, že Astra byla v době testu dražší..
Čili kolem a koukolem dle tohoto testu jsou tato dvě auta na jedno brdo.. Pokud tomu tak vážně je, rozhodující by byl design -> čili by s náskokem 100% vyhrála Astra.. Nicméně pokud má někdo zkušenosti s oběma auty a řekne, že Focus je lepší, ačkoli je Astra hezčí, sázel bych na praktičnost a koupil bych si Focuse..
mám Focuse 1.6 TDCi bez DPF chipnutýho na 108k, nastavení na režim sport a 225/45 r17 micheliny.. co se týče jízdních vlastností, tak auto dělá přesně co chci, v porovnání s vectrou c je o něco lepší zpětná vazba od kol, díky nižší váze pravděpodobně nebo lepšímu rozložení hmostnosti, těžko říct auto skutečně výborně sedí v zatáčkách, ale zas je vyšší, takže při vyšších rychlostech a silnějším bočním větru je to kolikrát dost nepříjemný, zpracování interiéru ujde, co mi ale dost vadí, že plast je úplně všude a hlavně ve dveřích ten plast vypadá dost lacině a asi i podle toho pak vydrží, kufr se zdá být dostačující, ale když potřebuju převézt něco většího, tak je to kolikrát problém a pak má focus docela mizerně odhlučněný interiér ve vyšších rychlostech, kdy ve spojení hůř těsnícího čelního skla ti pořád někde něco píská a hučí, něco se dá napravit lepidlem, něco možná ofuky, na zbytek si musíš zvyknout. co je ale pecka, tak je vyhřívaný čelní sklo, to je velká škoda, že nemá Opel.. v zimě nevim, co je zamlžení a když je to jen lehce namzrlý, tak během pár minut led zmizí .o) navíc si focus drží pořád dost vysokou cenu v bazarech, i když má dost najeto, což je taky třeba plus při rozhodování, co koupit.. záleží spíš na co to auto potřebuješ a co ti víc sedne

Odpovědět