průjezd zatáčkou na sněhu
- mazzi
- Kontaktovat uživatele:
Re: průjezd zatáčkou na sněhu
To by zaujímalo aj mňa, keďže sme sa o tom s CandyX už bavili.
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM
OP-COM
- Reklama
všeobecně ty tyče mají za cíl zvýšení tuhosti karoserie, tzn. zlepšení funkce tlumičů a pružin, tzn. lepší přilnavost pneumatik a zlepšení jízdních vlastností...
...praktickou zkušenost nemám, ale zní to logicky a reálně...
...praktickou zkušenost nemám, ale zní to logicky a reálně...
Tak sem zkoušel ostrý průjezd zatáčkou a stačilo prudce strhnout volant víc do zatáčky a už šel karavan na suchym čistym asfaltu do přetáčivýho smyku. A pak že to nejde
To bych nedělal,mohla by být bouda.
Bohužel má Astrule příliš dobrou stabilizaci podvozku, takže mě to chtě nechtě po chvilce narovnalo.
Jsem z vysočiny, jízda po zasněžených vozovkách 2 a 3 třídy je v zimě denní chléb. Nájezd cca 50 - 70tis km/ročně. Nejsem žádný coural. V jezdím cca o 5min na 100km pomaleji než v létě S Astrou H mám za sebou 1 a půl zimy cca 50tis km. Ovladatelnost auta a čitelnost chování je podle mě vynikající.
Spíš bych viděl problém v pneu. Já osobně jsem leos koupil 205/55/16 Continental TS830 Loni jsem obouval Dunlop SP Wintersport 3D. Nezdála se mě moc životnost. Jinak jediné další pneu o kterých bych uvažoval jsou GOOD YEAR UG7+
Nejdůležitější aspekt je samozřejmě povrch...na ledě nezatočí nic . Navíc myslím že nedokážeš porovnat ovladatelnost, pokud by jsi neměl okamžitě možnost srovnání za stejných podmínek. (tedy okamžitý průjezd stejným místem jiným autem se stejnými pneu)
Spíš bych viděl problém v pneu. Já osobně jsem leos koupil 205/55/16 Continental TS830 Loni jsem obouval Dunlop SP Wintersport 3D. Nezdála se mě moc životnost. Jinak jediné další pneu o kterých bych uvažoval jsou GOOD YEAR UG7+
Nejdůležitější aspekt je samozřejmě povrch...na ledě nezatočí nic . Navíc myslím že nedokážeš porovnat ovladatelnost, pokud by jsi neměl okamžitě možnost srovnání za stejných podmínek. (tedy okamžitý průjezd stejným místem jiným autem se stejnými pneu)
Opel Astra H Caravan; 1.9CDTI 110kW
Opel Astra G Hatch; 2.0DTi 74kW
Opel Astra G Hatch; 2.0DTi 74kW