jo mam....vždy se měnilo sání kůli tomu.Je to slepený a nejde to rozebratTomi1010 píše:Mam Astru H, 1,6 77kW, r.v. 2005...z motoru sa ozyva taky klepajuci zvuk...mechanik mi povedal, ze to klepocu klapky v sacom potrubi...nema s tym niekto skusenosti?...co sa s tym da robit?
Neprijemny zvuk
Re: Neprijemny zvuk
- Reklama
uz som aj ja vymenil sanie a prestalo to
Opel Astra H, kombi, 1.6 16V, 77kW, motor Z16XEP, r.v. 2005
Taky to můžou být zdvihátka ventilů.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
A je možný, že by ty zdvihátka cvakaly jenom někdy? Mám najeto 40t km a občas se mi zdá, že motor má jakoby zvuk dieselu, takový cvakání. Ale dělá to jen někdy, navíc těžko soudit kdy, neni to nijak pravidelný. Spotřeba, olej, výkon, všechno je OK.
Takze ten neprijemny klepavy zvuk sposobovali, okrem ineho, virive klapky v sacom potrubi, puzdierka, v ktorých su ulozene mali velku volu tak zacali klepkat. Puzdierka su vyrobene z nejakeho tvrdeneho plastu. Potom mi odisiel snimac polohy virivych klapiek takze som musel zainvestovat 570 eur, pretoze samotny snimac sa nepredava. Musel som kupit cely diel. Klepanie ciastocne prestalo, ale este musim vymenit zdvihatka ventilov. Co som sa rozpraval z mechanikmi tak toto su najcastejsie choroby tychto motorov, inak su vraj velmi spolahlive.
Opel Astra H, kombi, 1.6 16V, 77kW, motor Z16XEP, r.v. 2005
Problém se vířivými klapkami sání mám také. Nechal jsem si vyměnit zdvihádka ventilů, ale asi po 700 km mi začaly klapat znovu. Chci se zeptat jestli někdo tento problém má taky a nebo jestli někdo s tím jezdil dál a zda měl nějaké problémy.Je stli to někdo měnil a hlavně kolik to stálo Já mám najeto 150000 km a výměnu rozvodů jsem měl ve 120000 km.
Vírivé klapky má aj 1,6 benzín???
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Má je i benzín,taky proto nese ozn TWINPORT.
existuje nějaká možnost repase vířivých klapek, jak u benzinu tak u dieselu, nebo je opravdu nutné vyměnit celé sání??
vždyť to sání je hliníkový odlitek a problém je uložení klapek, mě přijde šílené měnit celý sání kvůli pár plastovým uložením za několik set korun
vždyť to sání je hliníkový odlitek a problém je uložení klapek, mě přijde šílené měnit celý sání kvůli pár plastovým uložením za několik set korun