pirati silnic

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Juray
Kontaktovat uživatele:

Re: pirati silnic

Příspěvek od Juray » 13 led 2011, 18:41

Na dálnici jak jsem psal taky rychlejším uhýbam, někdy až moc a pak se nemůžu dostat spátky do levýho:(
Ale jak tu X-father píše, mě furt přijde že ospravedlňuješ ty, co jezdí nad povolenou rychlost... Na dálnici proti tomu nemám nic, ale mimo dálnici to vídam dnes a denně a je to prasečina největší! Tady v okolí je první náledí, první jarní déšť, nevim co ještě a hned je tu nějakej blbeček v poli protože jel nepřiměřenou rychlostí, často to končí tím že v protisměru smete auto! Prostě podlě mě to překračování rychlosti mimo dálnici je uplně stejnej přestupek, jako když někdo jede na dálnici v levym bezdůvodně. toť můj názor :?:

Reklama

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 13 led 2011, 19:02

A na tady ty blbečky, co se na mě v noci lepěj, protože já se snažim jet bezpečně, svítím zadníma hmlovkama :-D

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 13 led 2011, 19:14

ať si nase**ou jezdím si podle svého :mrgreen:

dogee

Příspěvek od dogee » 13 led 2011, 20:03

podle mě, ten kdo jede nad povolenou rychlost tak vědomě nedodržuje zákon, potom nemůže chtít po někom, aby ho taky dodržoval - v obecné rovině, ještě jsem nikoho do rygolu nevytlačil, ani po nikom nic nehodil

já se rychle jedoucích nezastávám, ale ani těch zbytečně pomalu jedoucích, oba extrémy jsou špatně

dogee

Příspěvek od dogee » 13 led 2011, 20:08

před pár lety se mi stalo, že stojím na stopce a chci se připojit na dálnici - u Rohlenky

už mám konečně místo, chci se rozjet a v tom mě málem smete kamión, kterej jel z kopce po přivaděči a nerespektoval stopku - tohle je podle mě typickej pirát, je jedno jestli kamioňák nebo osobák, jde o princip - jsem větší, uhni, jsem rychlejší tak uhni...

pokud jsou tohle nový pravidla, tak si příště koupím jeep a silnej turbo motor... ale já se tak chovat nechci, měl jsem dojem, že se tady podobné chování ospravedlňuje...

emvee

Příspěvek od emvee » 13 led 2011, 20:14

dogee: možná bych měl vysvětlit, co myslím tím, že důležitejší je jezdit podle rozumu, než podle pravidel. takže

1) mám normální silnici, mimo obec, v lese, co říká zákon? max 90 + ta gumová formulace o přizpůsobení jízdě blablabla. co říká rozum? že pokud je sobota 6 hodin navečer v červenci a slunce pálí, tak tam klidně pojedu 100, protože nikde nikdo a vidím dost daleko. ale pokud je pátek 6 hodin v prosinci, tak je tma a protože to je v lese, tak nevím, kdy mi tam skočí jaký zvíře, tak třeba nepojedu ani 80.

2) dálnice, most. co říká zákon? 130 a dost, nic víc. co říká rozum? že pokud je prázdno, teplo, sucho a mám na to auto tak klidně pojedu i 150 (osobně 150 nejezdím). naopak pokud je zima, okolo 0 a i třeba prázno tak na tom stejným mostě nemusím jet ani 100, protože co když zrovna na tom mostě to už namrzá.

chápeme? když někdo říká, že jezdí spíš podle rozumu, než podle pravidel, tak to ve skutečnost může znamenat, že jezdí daleko opatrněji, než ten kdo slepě dodržuje pravidla...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

emvee

Příspěvek od emvee » 13 led 2011, 20:16

dogee: tohle co píšeš, tu nikdo neomlouvá (třeba to nerespektování stopky), to jsou prasárny.
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

bacardi

Příspěvek od bacardi » 13 led 2011, 20:38

dogee: ale ked to takto vyriesi kazdy, zachvilu budeme jazdit na tankoch...moj nazor : jazdim za kazdych okolnosti podla predpisov, dokonca aj ked idem firemnou A8 4,2l alebo ML 500, je ale zvlastne ze ked dem na astre alebo octavke impotenti ma dobiehaju a tlacia sa aj ked musia vidiet ze predbieham kolonu kamionov , ked som v niektorom zo skor menovanych stava sa to velmi zriedka, takze svalnaty chlapci su ostri iba kym nenatrafia na niekoho kto je este svalnatejsi!!
podla mna ma kazdy kto jazdi na povolene rychlostne limity a vedome tak porusuje zakon byt podla zakona potrestany, a ked je niekto nadrzany a potrebuje rychlu jazdu nech je taky frajer ze si prenajmei okruh v brne alebo slovakia ring a tam nech sa vyblbne

a na zaver ... este ma nikdy nepredbiehal nikto kto by bol rychlejsi ako pan 9mm ... , tam by sa asi dal aj uplatnit vyklad zakona na ktory tu niekto podhodil link, myslim ze ked na teba plesate geno co nema krk utoci na dvojtonovom mercedese ktory ide 180 km za hodinu a snazi sa ta vytlacit z cesty, je pouzitie strelnej zbrane primerana forma odvratenia hroziaceho nebezbecenstva....

viem ze je to pritiahnute ale v principe mozete uznat ze logiku to ma .
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 13 led 2011, 20:41

emvee, dvojku si pěkně popsal.
dogee: Když jsem psal, že vyhodnocuji situaci, když se blížím k připojovacímu pruhu a podle toho buď dám prostor přijíždějícím uhnutím doleva, kde v tu chvíli nikdo není, můžeš namítat, že tam nemám co dělat, protože levej slouží jen k předjíždění. Jo to je sice pravda, ale komu to v tu chvíli vadí? Tohle to je totiž přesně ta "kolegialita", jak zde někdo zmínil toto hezké slovo.
Vezmu trochu jinej příklad. Je sobota 2:00 v noci a já jdu z flámu, světelná křížovatka, panáček mi říká stůj, širokodaleko nevidím jediné auto. Já? Jdu. Jo, červenej panáček, ale komu jsem v tu chvíli ublížil? Jestli mě chceš tvrdit, že to je špatně, že těžce porušuju předpisy, že ty bys poctivě stál než se objeví zelenej panáček, tak to už jsi... už to prostě přeháníš...
Když míjíš značku začátek obce už tam máš 50 nebo to děláš jako já, že když vidím, že je za značkou ještě 200m úsek volné silnice bez známek obydlení, tak volně zpomalím postupně kolem ní? :-)

bacardi

Příspěvek od bacardi » 13 led 2011, 20:50

Když míjíš značku začátek obce už tam máš 50 nebo to děláš jako já, že když vidím, že je za značkou ještě 200m úsek volné silnice bez známek obydlení, tak volně zpomalím postupně kolem ní

tak na toto maju policajti vyslovene vytypovane miesta kde ucelovo meraju... vjazd do NR od BA : dva pruhy v kazdom smere a do nedavna si musel ist cca 2km 50 !!! jasne ze tam merali takmer non stop a mali velky uspech ( teraz tam asi pred vianocami dali 70) , podobne vjazd do vrabel z levic, vyjazd z NR a iba vjednom meste ich je vela dalsich takze radsej idem uz okolo tabule 60 ... a potom volne spomalim na 50
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

Odpovědět