pirati silnic

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
emvee

Re: pirati silnic

Příspěvek od emvee » 13 led 2011, 14:10

x-father: klasika o pravidle přednosti zprava ví asi tak 20% řidičů...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Reklama

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 13 led 2011, 14:13

emvee no to by bolo asi lepšie , veď zážitky s takýma Inteligentama máme všetci a je jedno či na ceste alebo niekde inde
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 13 led 2011, 14:27

Westler píše:Puvodnim impulzem proc jsem ten clanek uvedl bylo to, ze byl v diskuzi zminen nazor "nikdo nema co jezdit rychleji nez je povoleno". Proste muj nazor je, ze ostatnim ridicum neprislusi hodnotit ty co jezdi "nad limit", vic k tomu nemam co dodat.
corsaczek píše:Jinak jenom opakuju, že ty nemáš právo soudit a rozhodovat, kolik já mám jezdit. Znám předpisy a uvědomuju si ....
Přesně tak pánové, tak to prostě je.
Řečí klasika... Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat ;)

Byla to i jedna z prvních věcí, na co jsem se v AŠ ze zajímavosti ptal. Odpověď byla jasná... Když jedeš v rychlejším pruhu (i max povolenou rychlostí), vždycky rychlejšího hned, jak je to možné, pusť. To, že jede rychleji než má, je jeho věc a tobě je po tom prd. Není to o tom, jestli se cítíš či necítíš v právu.
Záleží na situaci, ale obecně to, zvláště na dálnici, respektuju. Nevidím v tom problém.
Samozřejmě někdy se stane, že při delším předjížděcím manévru mě nějaké to rychlejší auto dojede, ale s tím holt musí počítat. Většinou se na to snažím v únosné míře šlápnout, aby je to tolik nebolelo. Jo ja vím, nemusel bych, ale co, nemám nějaký komplexy, abych si říkal "už tak jedu víc než je povoleno tak co, polib mi prdel."
Ono je to totiž na silnici i hodně o kolegiálnosti, resp. kdyby jí bylo víc, jezdí se nám všem líp. A pokud navíc u někoho převládají emoce nad zdravým rozumem, nedivím se, že to pak na našich silnicích vypadá tak, jak vypadá.

Werewolf píše:Když se blížím k připojovacímu pruhu tak se snažím vždycky situaci vyhodnotit ....
O tom to je. Každou situaci je třeba náležitě vyhodnotit. Obecně platné poučky (nedej bože uvažování o tom, jestli jsem "v právu" apod.) jsou k hovnu, když to člověk nepřízpůsobí dané situaci.

Jsem celkem klidná povaha, ale pozice za volantem je právě to místo, kde se dokážu při natrefení na nějakýho matěje rozčílit nejčastěji. Ale to ze mě nemůže udělat agresora.
Naposledy upravil(a) Dalik dne 13 led 2011, 15:51, celkem upraveno 1 x.

emvee

Příspěvek od emvee » 13 led 2011, 14:30

Vždyť my se tu nakonec shodneme :-) Ono se totiž především musí jezdit rozumem a až pak podle pravidel.
Obrázek

bacardi

Příspěvek od bacardi » 13 led 2011, 14:44

presne tak, volakedy sa to volalo "zdravy sedliacky ( selsky ) rozum"

a hlavne to chce klud !
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

dogee

Příspěvek od dogee » 13 led 2011, 15:53

pánove stále nepochopili jádro pudla... valná většina z diskutujících tvrdí, že dodržovat zákon je blbost, že si sami vyhodnotí kdy jej dodrží a kdy ne...

s tím já prostě nemůžu souhlasit

nicméně chápu, že doba vás to naučila

emvee

Příspěvek od emvee » 13 led 2011, 15:57

dogee: prosím jednu citaci, kdy tady někdo něco takového říká... jinak prosím neříkej nesmysly.
Obrázek

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 13 led 2011, 16:37

dogee píše:pánove stále nepochopili jádro pudla... valná většina z diskutujících tvrdí, že dodržovat zákon je blbost, že si sami vyhodnotí kdy jej dodrží a kdy ne...

s tím já prostě nemůžu souhlasit

nicméně chápu, že doba vás to naučila
A kdyz ty nekomu nedas prednost, protoze si rikas, ze nema jet tak rychle, tak je to neco jineho? Podle me je to naopak jeste horsi. Ten rychlej jezdec ti nic nedela, ale ty jeho trestas a sam u toho ty predpisy porusujes taky.

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 13 led 2011, 17:02

A vubec me pekne stve, jak se v dnesni dobe demonizuje rychla jizda a dela se z ni univerzalni pricina vseho zleho na silnici. Slovo silnicni pirat je frekventovane jak nikdy a tohle jemno si vyslouzi hned kazdy, kdo se nechce plizit po dalnici 130.

Pritom vetsina nehod je zpusobena uplne necim jinym. Vede alkohol, nedani prednosti, neprizpusobeni rychlosti (neplest s rychlosti jako takovou) atd...

Pak vznikaj takovyhle domenky, ze jet 160 po dalnici je mnohem vetsi zlo, nez to svihnou nekomu pred cumak (navic nekomu kdo si to jeste zaslouzi, protoze je to PIRÁT).

Myslím, ze lidi podléhaj moc vlivu medii, pro ktere je to vdecne tema a lukrativni napln hlavnich vecernich zprav a taky tomu co hlasa policie, ktera je naprosto neschopna resit cokoliv jineho, nez pokutovat z Passatu lidi co jedou na D160, nebo chudaky co se rozjeli na 80 jeste pred znackou konec obce.

dogee

Příspěvek od dogee » 13 led 2011, 17:21

tohle nema smysl, vy rikate za kazdej at si jezdi jak chce, tak to tak nechme, uz me to unavuje se s vam prit, stejne nectete co pisu a matlate si furt to svoje...

nikde nepisu ze skacu nekomu pred cumak, nikde nepisu ze nekoho vybrzduju a taky nepisu ze vytlacim pomalejsi auta ze silnice, ale co tak chapu vase nazory, je takovy chovani ok, protoze by vam nejdrive policie musela dokazat opak...

z hlediska "debaty" staci jedinej proti argument, ma auto co prekracuje rychlost pravo nutit nekoho ji prekracovat taky? nema! to ze nesmim ohrozit pri predjizdeni je jasny, kdyz mam nekho primo vedle sebe nebo za sebou tak ho preci nebudu tlacit na svodidla, a taky to sakra nedelam

ale kdyz jedu 130-140 tak proste predjedu, to ze nekdo musi ze 200 zbrzdit je jeho problem, chapete ze to je uplne stejnej argument jako ten vas? proste jedno vozidlo musi zabrzdit, bud ten co jede 200, nebo ten co jede podle pravidel, podle vas to musi udelat ten pomalejsi, PROC?

nahodte argument a zkusme to vratit do roviny diskuze...

Odpovědět