pirati silnic

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
dogee

Re: pirati silnic

Příspěvek od dogee » 12 led 2011, 23:40

Westler píše:
dogee píše:Zaverem chci rict ze je na kazdem ridici (kdyz se rozhodne jet rychleji nez je dovoleno), aby si obhajil duvod sveho pocinani a pripadne nesl nasledky z tohoto pocinani plynouci. A na ostatnich ridicich (tedy i na tobe) je, aby tohoto ridice nehodnotili, nesnazili se ho brzdit ci jinak vychovavat a prenechali vsekere zminene ukony na policii.
tohle je bohužel kravina večera, jak jako policie v tomto státě za současného stavu politiky, společnosti, atd... může zaručit, že každé porušení zákona bude potrestáno? nedělej ze mě blbce...

vždyť ani fotografie jak jsi za volantem na dálnici není dostatečným důkazem, pokud tvůj obhájce bude rozporovat, že fotka nezaznamenává pohyb, tudíž není důkazem že jsi daný vůz řídil, že daný vůz byl v pohybu (foto z radaru) a další a další...

buď se pravidla silničního provozu dodržují, nebo ne, zajeď si do Indie a uvidíš. třeba v Bombaji mají super světelné křižovtky, které dokonce odpočítavají v sekundách jak dlouho bude ještě červená, nebo zelená. Realita je taková, že ti co mají ještě 3 sekundy červenou už jsou v křižovatce a ti další jedou, ikdyž už jim skočila červená

to co ty tvrdíš "každej ať si jede jak chce, když jedu blbě ať mi to dokážou" je výsledek posledních 15 let naprosté anarchie v tomto státě!! navíc popřemyšlej o tomto, to že ty můžeš lítat 160+ po dálnici je možné jen díky tomu, že je tady ještě dost lidí co ty pravidla dodržují a de fakto ti to svým slušňáckým chováním umožňují!!

kdyby 100% řidičů nedodržovalo pravidla, tak zapomeň na to, že bys jezdil rychle po dálnicích, jezdil bys max 60 km/h jako v té Bombaji! zkus o tom to popřemýšlet

to x father: pokud by situace vedla k nehode, tak se bude zkoumat, zda nehodu zavinila moje rychlost, nebo tvoje nedani prednostim, pripadne podil vinny kazdeho: BOHUZEL v tomto je zakon na hovno a naprosto spatne a nejednoznacne napsany, s tim souhlasim. Nicmene ty jedes rychleji, nedodrzujes bezpecnou vzdalenost, neprizpusobils svoji rychlost situaci a ohrozil jsi pomaleji jedouci vozidlo. to je muj pravni vyklad. A pokud by doslo k havarii, ty bys mi zmrzacil pritelkyni a soud by te za to neodsoudil, tak te zmrzacim ja je mi to jedno.

prazacky mam na mysli ty politicky kraviny a kecy radoby dedu vsevedu, nemyslim Prazacky, proti Prazakum nic nemam

tímto s touto debatou končím!

Reklama

bacardi

Příspěvek od bacardi » 12 led 2011, 23:42

ved to ,
u nas a asi aj v cechach je tento zakon sucastou ak sa nemylim zakona o zbraniach a strelive , pouzitie zbrane na nutnu obranu a v krajnej nudzi, preto aj pokladam uverejneny vyklad za vypotok nejakeho nestastnika co potreboval mat clanok na nete
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

Westler

Příspěvek od Westler » 12 led 2011, 23:46

Dogee: uz jen 2 veci:
1) nelitam po dalnici 160+, jestli jsi k tomuto zaveru dospel z mych prispevku tak jsi me spatne pochopil
2) uz po druhy ti pisu, ze nesouhlasim s "každej ať si jede jak chce" (co mi porad vkladas do ust), a zaroven ze nesouhlasim s tim, aby ostatni ridici hodnotili duvody proc ten ci onen ridic jede "nad limit". Podle me jsou tyhle 2 veci od sebe dostatecne odlisny, vam ostatnim to tak asi neprijde.
Naposledy upravil(a) Westler dne 12 led 2011, 23:47, celkem upraveno 1 x.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

bacardi

Příspěvek od bacardi » 12 led 2011, 23:47

zatvaram notebook a idem domov !!!!!!!!!!!! asi spaaaat !
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 12 led 2011, 23:48

kua, ty nemáš co jezdit 250, ty se namas co rozhodovat, ty mas dodrzovat predpisy...
ps: stejne 250 nejezdis, pac na to nemas auto
Nevíš, jakýma autama jezdim, tak neříkej, že třeba nejezdím 250 (což teda fakt nejedzím).
Jinak jenom opakuju, že ty nemáš právo soudit a rozhodovat, kolik já mám jezdit. Znám předpisy a uvědomuju si, když je třeba překračuju, ale od toho je policie aby to hlídala a né ty jako samosoudce. Jestli máš tu potřebu, dej se k PaCH, prý je jich málo.
zajed si treba do USA, tam "automaticky" u pripojovaku koukas, jestli tam neni nakladak a kdyz jo tak jedes hned do levyho, vsichni s tim pocitaj a funguje to, je to o zvyku...
ale v cr ne, jedu v levym a vsichni bezte do haje... uz jsem jich par potkal, votocenejch vo sloup a dobre jim tak
V USA sem byl a ničeho takovýho jsem si nevšimnul, nicméně to je stejně argumentace o ničem. Na Taiwanu třeba jezdí na červenou, a tam "automaticky" koukáš, jestli ti tam někdo nevjede. V ČR nemáš ohrozit a proto musíš koukat, než do levýho pruhu přejedeš.

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 12 led 2011, 23:50

dogee: dobře že končís, už si ze sebe v tomhle tématu udělal blbce dost.

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 12 led 2011, 23:50

Šišmarjá, to musej existovat jenom dva krajní extrémní názory? Každej člověk bude o člvěku z druhé strany tvrdit že je blbec... Já se na věc dívám střední cestou.
Pokud jedu "rozumně" a chci předjet, zkouknu stav v levém pruhu, pokud mám prostor, jedu, pokud ne, čekám, pokud je doprava hustší a jsou v levém stále auta, najdu si aspon lepší rozestup a střihnu to tam (díky silnějšímu motoru nemusím omezit dotyčného, před kterého se zařadím, to byl jeden z faktorů, proč jsem jej chtěl)
Když jsem v levém, zařadím se zpět, pokud jsem již předjíždění dokončil. Pokud předjíždím souvisle vice aut, držím se v levém, pokud vidím, že to za mnou někdo valí, jsem ohleduplnej i k němu a buď to to podle nálady taky přišlápnu, abych jej neomezoval, anebo pokud bych to nechtěl přišlápnout na úroveň, která by ho neomezovala, ho pustím a pak si budu zase předjíždět. Pokud to valí jak dobytek a bliká na mě už v dálce, aby si vynutil udržení rychlosti, uhnu, ale jen si řeknu že je kok*t se čtyřma kruhama. Nač se rozčilovat?
Pokud mám náladu si to valit, tak valím, ale taky počítám s tím, že nejsem na silnici sám a může mě někdo omezit předjetím, pokud by mě to někdo švihnul před čumákem, jistě se budu zlobit, ale pokud vidím dál, že někdo normálně předjíždí a já holt budu muset z těch 160 zpomalit, bezmyšlenkovitě a bezemočně se prostě přispůsobím. Spíš se mi stane, že mám pocit, jak si to valím (teda ještě s fávem, s Astrou jsem se k tomu nedostal) v levym pruhu jak hovado (160) a najednou se za mnou objeví někdo, kdo valí hovádštěji a bliká, dobře to jsem se zapomněl a opět uhnu :-D

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 12 led 2011, 23:56

Pod to co jsi napsal se můžu s klidem podepsat (akorát si vyprošuju tu poznámku o čtyřech kruzích :mrgreen: ). Nevím proč se to tu zvrhlo do extrému. I já uhybám rychlej jedoucím, i já když jedu rychle nechám v klidu dokončit předjíždění pomaleji jedoucího v levým pruhu.
Co mi vadí je bezdůvodná jízda v levým pruhu, co mi vadí je, když si někdo hraje na ochránce zákona.
A pak mi vadí, když mají v podstatě absolutní přednost ty, co najíždí na dálnici z připojovacího pruhu :mrgreen:

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 13 led 2011, 00:19

Když se blížím k připojovacímu pruhu tak se snažím vždycky situaci vyhodnotit:
- jak rychle jede auto v něm
- vzdálenost
- stav v levém pruhu
Následně pokud jsem příliš blízko a on nejede dost rychle, se rozhodnu, že si holt počká a jedu, nebo pokud jede rychle dost a je vlevo prostor, přejedu doleva.
Na základě mých zkušeností, chyb "bot" (každý se nějak postupně učil), za dobu svého řízení si dávám řádnýho majzla a vždycky si dostatečně zkontroluju stav v levym pruhu!

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 13 led 2011, 00:24

Doufám, že si ten tvůj příspěvek přečte co nejvíc lidí. Je fajn, když někdo za volantem myslí 8-)

Odpovědět