Spolehlivost 1.9 CDTI
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Spolehlivost 1.9 CDTI
Ahoj, rozhoduju se o koupi nového auta mezi Focusem 1.6 TDCi (80 kW) a Astrou 1.9 CDTI (88 kW). Pár dní už jsem strávil na mnoha diskuzích a po jejich prostudování mi vyšla lépe Astra, hlavně kvůli spolehlivosti fiaťáckých motorů (to mi snad nevyvrátíte:). Nicméně chtěl jsem se zeptat, jestli tu už někdo řešil setrvačník? Celé forum jsem prolezl a nikde jsem nenašel nikoho, kdo by s ním měl problém. Jde i v Astře vyměnit za "jednohmoťák"?
Jinak oproti Fordu zde vidím daleko méně stěžování si na vadné čerpadlo, turbo a právě zmiňovaný setrvačník. Tak snad budu mít dobrou ruku a šáhnu po kusu, který mi tuto mou teorii potvrdí:)
Jinak oproti Fordu zde vidím daleko méně stěžování si na vadné čerpadlo, turbo a právě zmiňovaný setrvačník. Tak snad budu mít dobrou ruku a šáhnu po kusu, který mi tuto mou teorii potvrdí:)
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
- Reklama
Re: Spolehlivost 1.9 CDTI
Taky u Fordu 1.6TDCi ve verzi 80kW si dej pozor na DPF filtr, pokud vím, celkem tam zlobí (asi jako všude, kde tahle eko-vymoženost je). Naproti tomu 66kW je spolehlivý, můj táta mi zrovna včera říkal že už na Partnerovi rv. 2005 najel 300tis a krom pravidelné údržby tam lije akorát benzín. Je to prý všeobecná zkušenost.
Táta se od roku 1996 když Berlingo/Partner vyšlo, jezdí jen PSA koncern vozech, nyní má už 3. kus (1996 1.9D, 2001 2.0HDI, 2005 1.6HDi) a motoricky nikdy neměl žádný problém. Jezdí po celé ČR jako obchoďák.
Snad Ti to pomůže.
Táta se od roku 1996 když Berlingo/Partner vyšlo, jezdí jen PSA koncern vozech, nyní má už 3. kus (1996 1.9D, 2001 2.0HDI, 2005 1.6HDi) a motoricky nikdy neměl žádný problém. Jezdí po celé ČR jako obchoďák.
Snad Ti to pomůže.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)
Řešil jsem podobné dilema a rozhodujícím faktorem bylo, že Focus 80 kW má DPF, které pravidelně odchází mezi 100-120tis. Km a výměna přijde dle Forda na bratru skoro třicet tisíc. Měl jsem možnost se svézt s oběma auty, a Astra mi připadá taková bytelnější, festovnější, cítím se v ní bezpečněji. Navíc pokud natrefiš na výbavu Cosmo nebo vyšší je to oproti Focusu nesrovnatelé.
Ja jediné čo môžem porovnať je moja Astra 1,9 Cdti 88KW -r.v. 2005 a otcov Focus 1,8 Tdci r.v. 2007
Ja mám 120 PS , Focus 116
Ja mám DPF, Focus nemá ....preto sa mi zdá že je živší hlavne od spodu
Focus je mäkkší ako Astra , niekomu to vyhovuje niekomu nie, mňa mäkké uspáva a Astra má aj keď tvrdé tak pohodlné sedačky Ford má aj prevodovku lepšiu (myslím radenie, no má len 5 rychl. Astra 6 ,no Focus má dlhé rýchlosti takže to je v podstate aj jedno )
Otec s ami smial keď som mal s Astrou problémy (AGR, DPF, Klapky na sání) no už začal blbnúť aj Ford (má 80 tisíc km auto neni stočené kupoval ho ako funglovku) najskôr niečo s turbom , praskali mu tam hadice , potom mu odišiel alternátor, teraz má motor stále taký nezdravý zvuk takže tam klekne asi zase niečo....
Veľkosť a prostornost je asi rovnaká
Ja mám 120 PS , Focus 116
Ja mám DPF, Focus nemá ....preto sa mi zdá že je živší hlavne od spodu
Focus je mäkkší ako Astra , niekomu to vyhovuje niekomu nie, mňa mäkké uspáva a Astra má aj keď tvrdé tak pohodlné sedačky Ford má aj prevodovku lepšiu (myslím radenie, no má len 5 rychl. Astra 6 ,no Focus má dlhé rýchlosti takže to je v podstate aj jedno )
Otec s ami smial keď som mal s Astrou problémy (AGR, DPF, Klapky na sání) no už začal blbnúť aj Ford (má 80 tisíc km auto neni stočené kupoval ho ako funglovku) najskôr niečo s turbom , praskali mu tam hadice , potom mu odišiel alternátor, teraz má motor stále taký nezdravý zvuk takže tam klekne asi zase niečo....
Veľkosť a prostornost je asi rovnaká
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
tiez som mal dillemu fofo2 vs astra.vyhrala astra..ked porovnam obe mali dpf..5kvalt vs 6kvalt v prospech astry..proste astra vyhrala.kazdy mi vravel ze fokus nie!! regol som sa u nich na fore pred kupov a cital som len o samych problemoch..ale to je relativne.astrov snad nic nepokazis..to uznaju hadam vsetci co su tu.prajem aby ti tvoj vyber vysiel.
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
Fakt je, žde když jsem se před rokem rozhodoval, jestli půjdu do Focuse nebo do Astry (at jsem se rozhodoval jak jsem chtel, vzdycky jsem nakonec skoncil u techhle dvou), v každém z nich jsem poseděl, řídil a Opel byl jasný vítěz. Každej máme jinej vkus, ale mě se v Astře mnohem líp sedí, interiér mi přijde útulnější, člověk jako by tam zapadl a stal se toho součástí. U Forda jsem měl pocit, jako bych seděl na kýblu, no prostě to nebylo ono. Tím jsem to vlastně vyřešil.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Se divim, že mu ten motor tak drží, když do ropáka leje benzín, že mu to tak drží:) Ne, překlep, ale docela dobrej ve foru o autech:)Taky u Fordu 1.6TDCi ve verzi 80kW si dej pozor na DPF filtr, pokud vím, celkem tam zlobí (asi jako všude, kde tahle eko-vymoženost je). Naproti tomu 66kW je spolehlivý, můj táta mi zrovna včera říkal že už na Partnerovi rv. 2005 najel 300tis a krom pravidelné údržby tam lije akorát benzín. Je to prý všeobecná zkušenost.
Já právě taky procházel Focusácký forum a všude samý problémy a investice. Co jsem četl, tak ty motory 1.9 CDTI, co montujou do Opela, jsou fakt spolehlivý. I když jasně, člověk s nějakou investicí počítat musí, minimálně vstřiky... Zajímalo by mě teda, jestli i ty 1.7 CDTI se jim můžou rovnat... Ale to asi těžko posoudíme. No asi do ní půjdu, jen jich neni tolik, jako Focusů, tak ten výběr je omezenej.
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
Smileboy: k 1.9 - az na ten alternator, virivy klapky a DPF (viz temata ve zdejsi sekci) ale jo, kazdej motor ma svoje mouchy.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
No, jestli bude mít DPF, tak hned z bazaru jedu na jeho demontáž a chci 88 kW verzi, tam snad posle všeho vířivé klapky nejsou. No a altík, to je bolístka mnoha autSmileboy: k 1.9 - az na ten alternator, virivy klapky a DPF (viz temata ve zdejsi sekci) ale jo, kazdej motor ma svoje mouchy.
Ja mám 88KW a menil som ich ..musíš mať tuším 8V verziu ....ale keď bereš novšiu verziu Astry tak 1,7 Cdti 92 KW 6 rychl neni k zahodeniu
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008