Teplota chladiacej kvapaliny v zime pri motore 1,7 CDTI 74kW
Teplota chladiacej kvapaliny v zime pri motore 1,7 CDTI 74kW
Po precitani celej diskusie pre motory 1.9 CDTI som usudil ze potrebujem zalozit tuto temu pre moj motor! Otazka znie ta ista na kolegov ktori maju tento motor? Ako rychlo a na kolko stupnov sa vam zohreje chladiaca kvapalina? Ked je okolo 0 stupnov tak maximalne do -5 tak sa motor zohreje behom 5 az 10 km na 89 stupnov uplne bez problemov ale ako nahle zacne byt chladnejsie viac ako 70 stupnov z neho nedostanem a to pri jazde po dialnici cca 35km! Prosim o vase skusenosti ale asi to vidim na termostat!
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
- Reklama
Re: Teplota chladiacej kvapaliny v zime pri motore 1,7 CDTI
No ja neviem , no keby bol zlý termostat , myslím že by si nemal 86 st pri teplotách okolo 0....čí?
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
No ved prave ze to ani mne nejde do hlavy keby bol zly tak to blbne stale! Ale vcera som presiel pri teplote 9 stupnov cca 15km a voda bola len na 68 stupnov! Asi uz bude aj moj zrely na vymenu!
Tak rovnako som to mal aj ja 68st, tak som ho vymenil a je to OK
Na kolik tě přišla výměna termostatu? Kupoval jsi origo a nebo nějakou repliku?
no ja mám 1,9 neviem či tam je nejaký rozdiel oproti 1,7...mám origo Wahler za 67 eur z Oplu ( -13 eur za zlavu ,takže jeho cena je 80) ... inak ten istý predáva Auto Kelly za 65 http://autokelly.cz/#PATH=3761801;1069; ... ST=0|LNG=0|
Mám to asi stejně - ve čtvrtek, když bylo kolem 0 tak asi po 15km 89°. jak je ale -5, -10... tak když skoro netopím tak po 15km mám sice 80° ale jak pustím topení na auto a 24° tak se to zchladí na něco kolem 70°. Ale i když mám třeba 86° a šahnu potom na chladič tak je furt studenej, takže podle mě se to stačí zchladit topením když je velikej mráz
Pre Juray: no tak to mame uplne rovnako akonahle klesne pod -5 tak uz sa to nezohreje a nezohreje mne to ani tak nevadi ze ked idem niekde kratsie tak to nekuri ved mam diesel a jazdim skoro zadarmo:) ale motoru to nerobi dobre a to ma trapi najviac! Chalani co to mali takto podobne vymenili termostat a bolo vsetko ok tak to asi zvazim aj ja!
Dneska jsem jel na otočku do Podbořan a zpět - asi 15km celkem. Po auto se ohřálo na 70° ale topí při asi 40° jenže když beží topení na AUTO tak to furt fučí dost silně a po rovině na 70tce se to nechtělo dostat z 45° tak jsem vypnul větrák a pomalu lezla teplota až na 60° ... bylo -15. Asi to fakt srazí topení, ale jestli budeš nakonec měnit termostat, napiš jak se astra potom ohřeje
dnes při teplotě -7 po 25km teplota 64'c, minulí týden +2po 25km teplota 89'c. měl bych taky vyměnit termostat?
1.7 cdti 74 kw