ESP v kopci
Re: ESP v kopci
Ahoj, dnes jsem jezdil celý den služební Octávkou II, 1,6l, která má rovněž ESP...a musím konstatovat, že to je hrůza, hned se to zahrabe, nic to nevyjede, do zatáčky ujíždí prdel!!!
Moje astřička je nesrovnatelná!!!!Strašně mě překvapuje, jak mě vytahuje ze zatáček, jakmile jde do smyku, ihned tě rovná, tohle služební Ochcávka vůbec nedělá. To samé do kopce se nesrovnatelně rozjíždí!
Moje astřička je nesrovnatelná!!!!Strašně mě překvapuje, jak mě vytahuje ze zatáček, jakmile jde do smyku, ihned tě rovná, tohle služební Ochcávka vůbec nedělá. To samé do kopce se nesrovnatelně rozjíždí!
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
- Reklama
Pojistku 1 a 2 v motorovem prostoru, vypne se ABS a ESP.Oťas píše:tak kterou pojistku a kde vytáhnout? Je společná pro ABS?
Opel Astra H Caravan, Z16XEP, MR 2006
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Díky, našel jsem to v knize, jen jsem potřeboval potvrdit, že ABS a ESP jsou společná pojistka....tedy dvě.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
K čemu je dobré vypnout ESP v závěji?Oťas píše:Tak jinak...toto by bylo asi pracný, ale kdybych se dostal do stavu, že potřebuju vypnout ESP (třeba v závěji), tak kterou pojistku a kde vytáhnout? Je společná pro ABS?
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je stejně kluzký povrch tzn. třeba zastavíš v neprojetý stopě ve sněhu a potřebuješ trochu, aby si kola hrábla, nebo rozhoupat auto dopředu a dozadu, aby ses rozjel, tak tě to prostě nepustí. ESP je dobrej pomocík, ale jen pokud jde vypnout...
Je to neocenitelný pomocník v zatáčkách,nebo když zastavíš jedním kolem v nahrnutým sněhu v kopci u krajnice a druhý kolo je na mokrým posoleným povrchu, tak se krásně do kopce rozjedeš.
Ale pokud maj kola stejnou přilnavost, tak je ve sněhu při rozjezdu konec i na rovině v 5cm neprojetýho sněhu.
Je to neocenitelný pomocník v zatáčkách,nebo když zastavíš jedním kolem v nahrnutým sněhu v kopci u krajnice a druhý kolo je na mokrým posoleným povrchu, tak se krásně do kopce rozjedeš.
Ale pokud maj kola stejnou přilnavost, tak je ve sněhu při rozjezdu konec i na rovině v 5cm neprojetýho sněhu.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
mno je otázka co je pro předokolku lepší, nedotáčivý nebo přetáčivý smyk? podle mě je trochu lepší přetáčivý... protože bát se při každém nájezdu do zatáčky, že auto pojede rovně je horší, než že mi občas ujede zadek...Apikkk píše: do zatáčky ujíždí prdel!!!
toť můj názor a zatím NEJVĚTŠÍ výtka na astru, je šíleně nedotáčivá
Tak s tím rozjezdem do kopce i s ESP já problém zatím nemám. Dneska opět otestováno - jezdím ze Žatce přes Čeradice, Knežice... protože si tam alespon zablbnu na ujetym sněhu a hned za čeradicema je křižovatka do kopce kde musím zastavit, schválně jsem zastavil mimo uježděnej sníh v asi 15cm sněhu a normálně se rozjel. Mě ESP kola nezastaví uplně, jen mi to prostě nenechá přidat víc plynu.. přibrzdilo si to pravý levý a už sem pomalu vyjížděl:) Fakt jsem to jen zkusil že kdyžtak vycouvám a ona jela astra furt Toť můj názor
Ja som sa včera otáčal a zašiel som do asi 25 cm snehu a ostal som stáť. S ESP som sa ani nemohol rozhúpať hore-dole. Vypol som ESP tlačidlom SPORT a pekne som sa rozhúpal hore a dole a vycúval som.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
A vo tom to je..... vypnout ESP, kdo nezajel do hlubšího sněhu , nepochopí.....pepcco píše:Ja som sa včera otáčal a zašiel som do asi 25 cm snehu a ostal som stáť. S ESP som sa ani nemohol rozhúpať hore-dole. Vypol som ESP tlačidlom SPORT a pekne som sa rozhúpal hore a dole a vycúval som.
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
Já s astrou právě ještě nikde nezapad naštěstí