zabezpečení proti krádeži

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
hombre_71

Re: zabezpečení proti krádeži

Příspěvek od hombre_71 » 08 lis 2010, 17:04

No tak statistika je super, ale jde o to, že pokud bude někdo potřebovat nějaký náhradní díl právě z tvýho auta - tak máš prostě smůlu a nic s tím prakticky nemůžeš udělat.

Reklama

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 09 lis 2010, 20:06

Tak doplním k tématu :
Dal jsem autí k místnímu vyhlášenému autoelektrikáři na tajný tlačítko a při té příležitosti taky ještě 3 zásuvky navíc. (v kastlíku, u spolujezdce na boku a v kufru)
Přišel jsem si pro autí a že tajný čudl neudělal, že to prý v autě s CANem nende. (to se mi nezdá) Tak jsem mu zalepil zásuvky a jel dom. :?:

Máte někdo tajný tlačidlo namontovaný a bez problému funkční? Myslím tím třeba stav, kdy po sepnutí tajného tlačítka zpět do provozního režimu auto nějak neprotestuje, neskáče hejno chyb, a tak. Nebo když to zapomenete odblokovat a zkoušíte startovat, tak jestli se autí nějak nesplaší... :?:

CandyX

Příspěvek od CandyX » 09 lis 2010, 22:28

Vypinac mi prirobili uz priamo u predajcu este pred prebratim auta, zial Ti ale neviem opisat co a ako zapajali. Proste ak ho nezopnem, tak pri pokuse o nastartovanie len cvaka v spinacej skrinke. Na palubovke z toho nesvieti nejaka kontrolka, ale pri vyblikani chybovych kodov jednotka hlasy: 0615

Myslim ale ze by sa to podla kablov dalo lokalizovat, takze typujem ze sa jedna zase iba o nejaku casovu "brzdu" pre pripadneho zlodeja.
Astra GTC 1,6 turbo / EDS-Motorsport 235PS/330Nm, 2.5"Downpipe, AMA intercooler & catback exhaust, Bailey blow-off, Walbro Benzinpumpe, Quaife LSD, Eibach Pro kit, Whiteline RARB, EBC groove discs + cooling ducts

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 10 lis 2010, 00:13

Jo, nechalo by se to vysledovat. Jasně že je to jen zpomalovadlo. Ale o to vlastně jde. Zloděj většinou nemá čas rozebírat půl auta a sledovat fousy co tam nepatřej. A jestli máš využitej nějaký fous co je v origo svazku navíc, protože nemáš nějakou blbost ve výbavě (nebo je to šikovně do svazku na viditelných místech provlečený), tak si to lapka nenajde-li přímo spínač může hodit.

A skutečně Ti ta chyba skáče jen když zapomeneš tajný spínač zapnout? Tedy je to chyba určitě od toho?

CandyX

Příspěvek od CandyX » 10 lis 2010, 09:56

No uplne fest som si nie som isty, chyby som prvykrat vyblikaval az po par nechcenych pokusoch o nastartovanie s vypnutym spinacom. Chyba tam skace nonstop aj ked je vypinac zopnuty. Niekedy minulu zimu mi mazali chyby v ECU a skace to tam opät, ale to sa mi pred tym uz urcite 2-3krat podarilo otocit klucom bez zapnutia tajnasa.
Astra GTC 1,6 turbo / EDS-Motorsport 235PS/330Nm, 2.5"Downpipe, AMA intercooler & catback exhaust, Bailey blow-off, Walbro Benzinpumpe, Quaife LSD, Eibach Pro kit, Whiteline RARB, EBC groove discs + cooling ducts

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 10 lis 2010, 15:42

Tajný vypínač se dělal na autech bez imobilizeru jako třeba embéčka. Na současných modelech Opel je úplně k ničemu. Obejít imobilizer je složitější než najít tajný vypínač sebelíp ukrytý. K nastartování je třeba mít klíč, který zná CIM a jednotka motoru. Počet naprogramovaných klíčů je uložen v CIMu. Zpravidla jsou dva. Pokud je k autu pouze jeden klíč, je dobré mít v CIMu naprogramovaný pouze tento klíč a ostatní vymazat, aby nebylo možné jiným klíčem (který majitel vozu nemá) auto nastartovat.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 10 lis 2010, 19:40

No, nevím čejče. Něco na ten způsob plácal ten eletrikář. Když jsem odvětil že škodice i jiné wageny a audidlama maj taky imobilizéry a kradou se o dušu, tak jen něco plácl o tom že "koncern" to má blbě udělaný. Ale Opel prý dobře.

Mě se to ale moc nepozdává. A myslím, že to že u nás se Oplíci moc nečórujou mi nezaručí, že zrovna ten můj není na řadě, nebo že nedojedu někam, kde mají Oply lapkové zmáklé jako ti zdejší koncernovky (do kterých si to nechávají lidi dělat). Třeba na Slovači, Polsku či NDR...., nebo někde na dovči na jihu. Sice jsem to pojistil, ale to mi bude někde v Kotěhůlkách na prd.
Naposledy upravil(a) JirkaF dne 10 lis 2010, 21:15, celkem upraveno 1 x.

dimi

Příspěvek od dimi » 10 lis 2010, 20:32

8-) Máš recht.

Kesi

Příspěvek od Kesi » 10 lis 2010, 21:01

Jirko ak ho bude niekto chcieť tak ho odvezie a môžeš mať aj 10 vypínačov a motor doma ;)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 10 lis 2010, 21:10

Znal jsem jednoho "doktora", tajný vypínač, lanem od výtahu zamčené ke sloupu veřejného osvětlení u kterého byl vždy nacouvaný (vyhražené místo pro invalidu) a spoustu jiných vyfikundací.. Trvalo mu vždy 15 - 20 minut, než to zprovoznil. Pro jistotu před předek zaparkoval ještě dcery auto. Když jsem se ho zeptal co by dělal, kdyby měl odvézt paní k lékaři,, řekl že buď dcery autem nebo taxíkem...
Na takové zabezpečení se můžu... Nejlepší je mít to pojištěné a můžete klidně spát :?:

Jo a jak říká Kesi, když budou chtít, tak to ukradnou i s tchýní zamčenou v autě..
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

Odpovědět