Výmena oleja?
Re: Výmena oleja?
jakou značku prosím používáš? hodně zajímavá cena...
- Reklama
No name - z praktikru - http://www.praktiker.de/pb/site/praktik ... index.html
nicmene ho na webovkach nenajdes, ale maji ho v obchode - výhoda bydlet u hranic s německem. Jednou za měsíc mají 20 % slevy. To jsem jej kupoval za 15 Eur.
Vedle nej byl v regalu CASTROL hodnoty byly stejný . Kupuji ho tam uz přes rok, lil jsem jej do Hondy, VW, Toyoty, Mercedesu nekdo možna napíše že je to kšunt, ja si to nemyslim.
Na světě jsou dva hlavní výrobci olejů do aut, ostatní firmy je od nich kupují možná něco dodají, ale zaklad je všude stejný. Jestli je to elf, castrol, havoline, liq-molly atd.
nicmene ho na webovkach nenajdes, ale maji ho v obchode - výhoda bydlet u hranic s německem. Jednou za měsíc mají 20 % slevy. To jsem jej kupoval za 15 Eur.
Vedle nej byl v regalu CASTROL hodnoty byly stejný . Kupuji ho tam uz přes rok, lil jsem jej do Hondy, VW, Toyoty, Mercedesu nekdo možna napíše že je to kšunt, ja si to nemyslim.
Na světě jsou dva hlavní výrobci olejů do aut, ostatní firmy je od nich kupují možná něco dodají, ale zaklad je všude stejný. Jestli je to elf, castrol, havoline, liq-molly atd.
Opel ASTRA Caravan 1.9 CDTI 16 V / 88 kw - chip na 110 kw / 330 Nm
To bych se docela divil, kdyby ano. Spousta lidí si myslí, že typ oleje je určen jen viskozitou. Ale tak tomu není.
Přesně tak, já osobně bych nic co nesplňuje specifikaci výrobce auta do motoru nenalil...
No tak s těma specifikacema výrobce je to někdy taky sranda. Mrkněte na oleje které na sobě nemají vysloveně napsáno že jsou pro GM. Většinou luxusní a drahé oleje které splňují normy long life od Porsche po Mercedes, ale GM ne . Důležité je podle mě aby byla splněna norma ACEA případně API a hlavně doporučená viskozita. Nebo mi tu snad chce někdo tvrdit že třeba Mobil 1 nebo Castrol Edge jsou horší než ten Elf, či co to je, který si GM lije do svých kanystrů ? Myslím že ne
horší nebude ale taky nebude o nic lepší
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Asi tak nejak
Jak jsem již naznačil, na svete jsou jen dva vyrobci olejů, pokud olej splnuje normu ACEA a API viskozitu není co řešit.
Což tento no name splnuje.
Nenutim vám jej jsou to pro vas jen informace, kvuli kterym tady ostatně každy jsme
Pokud si chcete koupit třeba 5 l Castrolu za 1000,- kupte si jej - tenhle za 15 euro / cca 370 kč nebude horší
Jak jsem již naznačil, na svete jsou jen dva vyrobci olejů, pokud olej splnuje normu ACEA a API viskozitu není co řešit.
Což tento no name splnuje.
Nenutim vám jej jsou to pro vas jen informace, kvuli kterym tady ostatně každy jsme
Pokud si chcete koupit třeba 5 l Castrolu za 1000,- kupte si jej - tenhle za 15 euro / cca 370 kč nebude horší
Opel ASTRA Caravan 1.9 CDTI 16 V / 88 kw - chip na 110 kw / 330 Nm
já jsem vyměnil olej minulý úterý před výjezdem do Arca a použil jsem olej následující specifikace: SAE 5W/40, ACEA:A3,B3,B4, API: SM/CF, MB 229.1, BMW Special Oil, VW 500.00, 505.00, 502.00, doporučení 505.01- pumpe düse- (PD), Porsche, Schválení: Ford ESE-M2C 153-E, GM 6094 M, Peugeot TU-3 Test, Rover Group RES.22.OL.G4, RES.2.OL.PD2
splňuje požadavky servisní knížky (SAE, ACEA, API) takže naprosto odpovídá požadavkům výrobce motorů, nebo se mýlím?
PS: hádejte co to je za olej
splňuje požadavky servisní knížky (SAE, ACEA, API) takže naprosto odpovídá požadavkům výrobce motorů, nebo se mýlím?
PS: hádejte co to je za olej
jo kdyby za 1000, sou blázni co daj třeba 600kč/litr za nějakej super giga eko bio full extrem loooooong lajf
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz