LPG a záruka

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra H, pravděpodobně to bude zde.
dimi

Re: LPG a záruka

Příspěvek od dimi » 30 srp 2010, 18:44

Rozhodně bych si vzal právníka a chtěl odstoupit od smlouvy. Jelikož jsou to vady již neodstranitelné a záruka je nenávratně pryč.

Reklama

Kesi

Příspěvek od Kesi » 31 srp 2010, 09:36

Daj to do televízie! To bude "reklama"!
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 31 srp 2010, 09:50

nejhorší je že z toho vyjde OPEL (jako značka) jako xindl a přitom to je chyba jen a pouze dealera, jejichž kvalita je v čr vyhlášená a importér s tim nic nedělá protože má tak řídkou síť dealerů že si nemůže dovolit vzít někomu licenci...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

azo

Příspěvek od azo » 31 srp 2010, 16:36

Do televize je to malá ryba, aby se na tom občasnej jouda a nebo černé vovce vyřádily..Tolik těch případů asi zas nebude. Nakonec pořád ještě předbíháme. Třeba prodejce uzná své pochybení a nabídne svůj způsob nápravy.. A že se to otře o značku ? No každá má svoje. Moje první muselo dávat pozor na sluníčko, aby nemělo puchýřky.. A pak trhlo v losím testu mercedeska :) Nemyslím si, že by vystupování a chyby jednoho dealera poškodili značku.
Zafira 1.9 DT 88 kW 2007

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 31 srp 2010, 18:24

taky bych řekl, že značku jako takovou to nepoškodí, ale může to hodně ublížit dealerovi
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Mazety

Příspěvek od Mazety » 02 zář 2010, 11:38

mít opla bez záruky bude problém, 2 roky je hóooooooodně dlouhá doba

mě třeba měnili turbo, údajně oprava od nich za hotový by měla být za 40K
EX Opel Astra H caravan

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 07 zář 2010, 08:55

Mike.S píše:taky bych řekl, že značku jako takovou to nepoškodí, ale může to hodně ublížit dealerovi
ale poškodí :o. Jasně, dealer udělal botu…. proč si to ale pro boha v tichosti mezi sebou nevyřídí GM a dealer a berou si za rukojmího svého zákazníka, copak jsou to úplní hlupci a chtějí si pod sebou definitivně podřezat větev?

Asi jako všichni příznivci značky OPEL i jí jsem před časem s jistými obavami sledoval pokusy společnosti GM o svoji restrukturalizaci. Nakonec se vše v dobré obrátilo, OPEL přežil a co víc, s příchodem nové generace vozů Insignia, Astra J a Meriva B si slušně nakročil k slibné budoucnosti, ale asi ne tak v ČR. Že to s prodejem OPELů v našich končinách není nijak slavné, je jasně vidět na našich silnicích a důvod? Dle mého názoru díky naprosto zoufalým marketingovým aktivitám GM a jeho prodejců v ČR, díky nimž je povědomí zákazníků o značce OPEL v lepším případě nulové a v tom horším negativní (nespolehlivá auta žeroucí olej…).

A kdo jiný by měl lépe vědět jak na to, než ředitel Opelu v ČR a SR. V rozhovoru (viz.) nyní již bývalý ředitel Stephane Chauville prohlásil: „rádi bychom se dostali tam, kam podle našeho názoru patříme, tedy určitě do první pětky, kde jsou v současnosti kromě suverénní škodovky další tradiční značky jako Ford, VW či Renault“ a: „chystáme zkvalitnění a rozšíření dealerské sítě. Nyní máme 22 dealerů, kteří prodávají naše vozy v 31 lokalitách. Počet lokalit máme v plánu letos zvýšit o deset, ale zatím není stanoveno, zda to vždy budou noví dealeři, nebo ti stávající rozšíří svá působiště. Samozřejmě budeme také zákazníkům nabízet čím dál širší paletu nových modelů.“

A výsledek? Stephane Chauville po osmi měsících odešel z českého a slovenského zastoupení Opel. Jeho nástupcem ve vedení pobočky se stal Pavel Šilha, který v rámci společnosti povýšil z pozice prodejního ředitele (viz. ). Možná to je jen náhoda nebo pan Chauville viděl, že v OPELu ČR a SR to nejde?

Větší příležitost si na našem trhu polepšit než má OPEL nyní, už jen tak mít nebude, tak na co stále čeká? Pro každého prodavače musí být na prvním místě spokojený zákazník, pokud není, je to v dnešním zahlceném trhu začátek jeho konce.

Mimochodem, je to trošku jiná situace, ale v UK jezdí OPELů (Vauxhallů) mraky a reklamní billboard na Insignii tam visel i před malinkatou železniční stanicí.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Bredli

Příspěvek od Bredli » 07 zář 2010, 09:56

tady jde taky o to co mas napsane na kupni smlouve k autu. pokud tam mas vyspecifikovanou zaruku tak ji pak muzes vymahat soudne. pokud je ta zaruka napsana nekde v letaku tak mas asi smulu. pokud je to autorizovanej prodejce Opel tak se muzes hadat primo s Opelem. je to jejich pobocka a reklamovat produkt (auto) muzes na kterekoliv poboče. jen jde o to co je na papíře. a jak je vyspecifikovana zaruka.

to ze ti pada zaruka na karoserii je taky blbost. museli by dokazat ze ta montaz LPG poskodila karoserii natolik ze zacala korodovat nebo se kroutit ... s motorem to bude horsi ... uz jen to navrtany sání se da povazovat za mechanicke poskozeni ... ale pokud to delal Opel tak by ti to mel taky Opel opravit.

problem je ze zaruka je jen v tom servisu kde jsi to koupil (podle me to je blbost, nejsem pravnik jen resim reklamace asi 10 let, ale v jinem oboru) ... otazka je jak se k tomu postavi treba v rakousku, kdyz mas asistencni kartu. pochybuju ze budou resit nejakou fakturu. najdou si to snad v systemu, ikdyz jak sem se setkal se systemem Opelu tak si tim nejsem jistej.

doporucuji se obratit na pravnika. to co opel pise je protizakone. a dokud ti nedokazou zadne poskozeni tak na to nemaji pravo.
pokud jsi to kupoval na firmu tak se to ridi obchodnim zakonikem a pak nemusi plati ani dvouleta zaruka :)

jj kup si nove auto a hned tohle :)

a k tomu LPG moje 1,6 s trochu tezkou nohou a 4 lidmi v autě žere cca 12l / 100km litr LPG je dneska 13,90 Kč takze nafta vychazi dost podobně. (ja, ale neplatil tu prestavbu. jsem druhej majitel)
Astra H kombi 2007 - 1,6 XER 85kw, bílá, LPG, tempomat, navigace, ...

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 07 zář 2010, 20:40

ono je to všechno o lidech, když někdo prostě nechce, tak to nepůjde

já mám s autorizákem zkušenost jednu, byl jsem u nich 1x na nějaké té jarní nebo podzimní prohlídce, měl jsem tam pár věcí, které by stály za opravu, tak jsme se na domluvili, že mi je opraví, stanovili jsme si termín, já tam přijedu a chlapík (ten samý se kterým jsem to domlouval) mi řekl, že mi opraví jenom půlku toho na čem jsme se domluvili a do očí mi tvrdil, že jsme se domlouvali jenom na těchto věcech, kdyby u toho domlouvání a i u toho dovezení auta do servisu nebyla manželka, tak bych si myslel, že jsem měl tenkrát při domluvě min. 3 promile, to byla taky moje první a posledná návštěva v autorizáku - mimo toho, že jsem si u nich objednal pár origo GM věcí - a to kdybych chlapíkovi majícímu na starost sklad neřekl přímo číslo dílu, tak je nemám dodnes, protože mi po telefonu řekl, že nemá čas někde něco hledat

já tohle udělat v práci, tak jsem na dlažbě nebo si nevydělám ani na slanou vodu, jsem sice zaměstnanec, ale pro mně je spokojený zákazník to nejdůležitější, protože vím, že když bude spokojený tak se vrátí a ještě to povykládá jednomu známému . . .

takže pokud se lidé v autorizovaných servisech nepřestanou chovat jako kdyby sežrali všechnu moudrost světa, tak v našich končinách díru do světa neudělají
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Mazety

Příspěvek od Mazety » 13 zář 2010, 14:28

kupte si AutoTip, je tam zafira B se všemi druhy pohonu, nakonec to vychází u všeho podobně :shock:
EX Opel Astra H caravan

Odpovědět