Zrychleni Benzin vs. Diesel

Témata společná pro diesel i benzín a všeobecný pokec kolem motorů
Odpovědět
beavis

Re: Zrychleni Benzin vs. Diesel

Příspěvek od beavis » 02 zář 2010, 18:07

swabel píše:H-cko 1,6 16V 105 koni ma zrychlenie 9.9s. Podla katalogu automobilov sedi.
Zase astra H 1,7 Cdti 100 konova ma take iste zrychlenie a to ma 5 koni menej...
Never katalogu automobilu, slusne tam kecaj. Keeeez by 105ti konovka mela stovku za 9.9 :?
Tady mas spravny udaje: http://web.opel.cz/pdf/Opel-Astra-specifikace.pdf
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

Reklama

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 02 zář 2010, 21:13

Tak 105 konovy benzin vs. 100 konovy diesel, 0-100 km/h ten isty cas, 12.3 s.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 02 zář 2010, 21:41

Zkoušel jsem to dneska 4x - 0 - 100 km/h

7.5
7.6
7.4
7.7

Seriový motor, pouze uříznutý výfukový tlumič a nahrazen čistou rourou.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

beavis

Příspěvek od beavis » 02 zář 2010, 22:15

Tak me napadlo, to by ti covece Darku neujel ani Golf VR6 :mrgreen: Napadl me proto ze jsem ho nejakou dobu mel pujcenyho, tak vim jakej to byl mazec kdyz u nej chytly saze ;) Mas opravdu vyjimecnou Astru.......
Naposledy upravil(a) Samothe dne 02 zář 2010, 22:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: proč neustále cituješ poslední příspěvky!!!???
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

CandyX

Příspěvek od CandyX » 02 zář 2010, 22:25

dark píše:Zkoušel jsem to dneska 4x - 0 - 100 km/h

7.5
7.6
7.4
7.7

Seriový motor, pouze uříznutý výfukový tlumič a nahrazen čistou rourou.
Darku merane podla tacho, servis menu, GPS alebo DashHawk?
Astra GTC 1,6 turbo / EDS-Motorsport 235PS/330Nm, 2.5"Downpipe, AMA intercooler & catback exhaust, Bailey blow-off, Walbro Benzinpumpe, Quaife LSD, Eibach Pro kit, Whiteline RARB, EBC groove discs + cooling ducts

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 03 zář 2010, 02:23

Lepší zpusob než stopky nás nenapadl, kamoš seděl vedle mě a odpočitalo se 3,2,1, spustili se stopky a já zároveň vyrazil. Ten co měřil koukal na tacháa a jakmile ručička šáhla na 100 km/h stopl.

Nevim co tu zase plaší beavis a nadhazuje to tu jako že si to asi vymýšlím. Udělali jsme to celkem 4x, takže když se to zprůměruje, moje Astra uděla za nějakých 7.55 sekundy - 100 km/h. Což mi přijde jako naprostá normální hodnota.

Bože tohle forum už mě začíná fakt štvát :D tady jsou nějaký dohady, pak člověk obětuje svoje gumy, svojí naftu a čas, že to pujde odzkoušet a nakonec mu tady nadhazuje člověk co ví o Z19DTH vše z časopisů ale nikdy v ní asi neseděl, že vlastně kecá :)) příště na nějaký zkoušení apod. z vysoka seru, nevim proč bych si měl jako vymýšlet nějaký fiktivní hodnoty, to možná kdyby jsme byli na dieselpoweru nebo chipforu, ale tady? Omg :lol:
DPF off, SILENCER off

CandyX

Příspěvek od CandyX » 03 zář 2010, 07:38

Darku na forum sa nevytacaj, to ze je tu prevaha ludi, ktori nejak vyraznejsie neupravuju svoje Astry a Zafce ...a ze ich teda viac vyuzivaju s rodinou a na bezne jazdenie do prace, tak to ani zdibku neubera na kvalite fora. Na malo-ktorom fore najdes tak vysoky pomer fundovanych odpovedi/prispevkov k tym menej rozumnym. To je nieco ako keby si na meeeda S-klasse povedal ze je to blba limuzina pretoze nie je tak obratna ako Corsa OPC.

K tomu zrychleniu: meranie stopkami a so spolujazdcom myslim ze uplne OK. Pruser je ze ste pozerali na tacho - teda ste merali zrychlenie 0 az cca 90. V servisnom menu je to uz o nieco presnejsie, ale aj tam pri real 100 ukazuje 103kmh - predpokladam zalezi aj aky rozmer kolies a pneu mas nastavene v RJ (alebo kde sa to uklada). Teda vam chyba 11% do 100kmh, k tomu treba pripocitat progresivitu narastu odporu vzduchu, trenia pneu, atd. cca 6% a po dopocte si s priemernym casom niekde na 8,8s, co uz je hodne realna hodnota. Urcite to neber v zlom, u mna ma kazdy kto sa bavi autom zarucene sympatie - samozrejme pokial to robi bez ohrozovania spolujazdcov a ostatnych pritomnych na cestach.
Naposledy upravil(a) CandyX dne 03 zář 2010, 14:48, celkem upraveno 1 x.
Astra GTC 1,6 turbo / EDS-Motorsport 235PS/330Nm, 2.5"Downpipe, AMA intercooler & catback exhaust, Bailey blow-off, Walbro Benzinpumpe, Quaife LSD, Eibach Pro kit, Whiteline RARB, EBC groove discs + cooling ducts

oblhut

Příspěvek od oblhut » 03 zář 2010, 13:10

Candy X 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) Ty jsi typický příklad rozumnýho člověka,který když něco napíše,tak to má logiku,hlavu a patu a hlavně v tom není žádný připitomělý posměšek,nebo arogance,prostě diskuze a o tom si osobně myslím,že tak by to tady na foru mělo být.Naštěstí těch rozumných je tady víc a to je dobře 8-) 8-) 8-)
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 03 zář 2010, 13:22

CandyX píše:Darku na forum sa nevytacaj, to ze tu je pomenej ludi, ktori nejak vyraznejsie neupravuju svoje Astry a Zafce ...a ze ich teda viac vyuzivaju s rodinou a na bezne jazdenie do prace, tak to ani zdibku neubera na kvalite fora. Na malo-ktorom fore najdes tak vysoky pomer fundovanych odpovedi/prispevkov k tym menej rozumnym. To je nieco ako keby si na meeeda S-klasse povedal ze je to blba limuzina pretoze nie je tak obratna ako Corsa OPC.

K tomu zrychleniu: meranie stopkami a so spolujazdcom myslim ze uplne OK. Pruser je ze ste pozerali na tacho - teda ste merali zrychlenie 0 az cca 90. V servisnom menu je to uz o nieco presnejsie, ale aj tam pri real 100 ukazuje 103kmh - predpokladam zalezi aj aky rozmer kolies a pneu mas nastavene v RJ (alebo kde sa to uklada). Teda vam chyba 11% do 100kmh, k tomu treba pripocitat progresivitu narastu odporu vzduchu, trenia pneu, atd. cca 6% a po dopocte si s priemernym casom niekde na 8,8s, co uz je hodne realna hodnota. Urcite to neber v zlom, u mna ma kazdy kto sa bavi autom zarucene sympatie - samozrejme pokial to robi bez ohrozovania spolujazdcov a ostatnych pritomnych na cestach.
Měl jsme zaplou i rychlost na palubnim PC v době stopnutí tam bylo tříciferné číslo. Ale to co říkáš má logiku. Já jsem neřikal nic proti tomu kdo si co upravuje, jen to, že se tu řešilo změření 0-100, tak jsem tomu věnoval čas,pneu,naftu pak to sem napišu jak to vše dopadlo a lidi ti tu předhazujou jak to neni možný že kecám :P no nenaštvalo by tě to? :)
DPF off, SILENCER off

oblhut

Příspěvek od oblhut » 03 zář 2010, 13:28

Tak já schválně až mě to vyjde zkusím změřit,jaký zrychlení má ten "prchající stěhovák" :D Samozřejmě jen se stopkama v ruce,nebudu z toho dělat vědu,prostě je tak z legrace a pro zajímavost ;)
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

Odpovědět