UHP - mobilní portál s technologií bluetooth
Re: UHP - mobilní portál s technologií bluetooth
no já nechápu jak chceš ten telefon spojit s autem když v autě nemáš handsfree
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
Pokud nemáš ve vrchní části displeje kde je značka autíčka (provozní hodnoty) a značka noty (přehrávání hudby), ještě značku sluchátka, pak nemáš žádný modul, který by se spojil a fungoval s telefonem. Volant je jen volant. Bud máš origo, pak ta značka na displeji a nebo třeba od Nokie, či Parot. A pozor Nokia BT se spojí i s jinýma značkama telefonů bez problemu.
- vojtavojta
Tak jsem to zkontroloval a mám tam jenom autíčko. Zajímalo by mě kde seženu chybějící modul a kolik by zhruba stál a kde vlastně přijde zapojit?
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
myslim ze okolo 7000
mám nové UHP + mikrofon za 5000
Re: mobilní portál s technologií bluetooth
Ahoj. A jak zjistím, že tam ta příprava pro mikrofon je? Rád bych si taky tuhle sadu nainstaloval, ale děsí mně, zda bych musel protahovat drát až nahoru. Mám Zafiru r.v. 2006 s CD 70 NAVI s pevnou střechou. Dnes jsem se díval pod záslepky na střeše u osvětlení interiéru a je tam takový placatý černý multikonektor, kde jsou ještě 2 malé čtvercové pozice volné, od nich vedou ve svazku dalších drátů kabely někam do nitra auta..... Připadalo mi to, že by to mohlo být na ten mikrofon. Nebo ne?RomanK píše:Jednotka UHP (portál mobilního telefonu) v Astře nebo Zafiře funguje na stejném principu jako Parrot. Po zapnutí zapalování se telefon (spárovaný a se zapnutým bluetooth) přihlásí jednotce UHP a ta si načte tel. seznam. Pokud telefonujete, při tom zastavíte a vypnete zapalování, tak se jednotka UHP vypne až po ukončení hovoru. Má to největší výhodu v tom, že se všechno zobrazuje na grafickém (GID) nebo barevném displeji (CID), dá se ovládat z volantu (přijímat a ukončovat hovory, hledat v tel. seznamu, listovat ve funkcích) a má funkci hlasového vytáčení. Bohužel si UHP se symbianem od Nokie nerozumí a nenačítá tel. seznam. I když jsem někde zaslechl, že UHP z nejnovějších Nokií se symbianem tel. seznam načítá. Jednotka UHP se dá taky servisně programovat (přehrát na novější software). Kromě spojení přes bluetooth se může telefon s UHP spojit ještě pomocí držáku a kolébky pro příslušný typ telefonu. V tomto případě telefon může využívat anténu umístěnou na střeše vozidla. Ovšem cena kolébky se pohybuje okolo 5.000,- kč.
Pokud by někdo chtěl originální UHP do auta doinstalovat, je třeba úprava kabeláže svazku přístrojové desky (příprava ve formě koncovky pro jednotku UHP v autě nikdy není). Druhým komponentem který je potřeba je mikrofon u lampičky vnitřního osvětlení. Tato příprava (koncovka mikrofonu) už v autě může být na kabeláži obsažena. V případě používání pouze bluetoothového spojení není ani třeba instalovat kabel k anténě a jinou anténu. Pokud ovšem na kabeláži je příprava pro mikrofon, je tam i kabel k anténě.
Mám na ebay možnost koupit tuhle jednotku i s mikrofonem http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT, vím, že musím dokoupit ještě nějaký kabel. Ale netuším, kde ho mám sehnat v čechách. Poradíte kde? Pokud v Opelu, tak jaké má číslo? nebo se dá sehnat i něco neoriginálního? V německu je to tohle, http://www.telefon.de/produkt.asp?grupp ... s_id=38362 ale nevím jak v čechách....
Předem díky.
Kabeláž pro jednotku UHP tam na 100% nemáš, takže je třeba ji dodělat. Jediné co tam může už z výroby být, je kabel k mikrofonu u osvětlení. Ale kabel mikrofonu je ve dvou svazcích, takže ta druhá část kabelu (svazek přistrojové desky) se musí taky dotáhnout.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Jo jo, to je přesně ono. Kabel k mikrofonu u lampičky by tam mohl být (jak jsems e dnes koukal), mikrofon samotný do toho konektoru by měl být v té sadě, ale nevím, kde koupit ten svazek přístrojové desky. Z německa by to nebyl problém, ale zase další poštovné....
ten svazek nekoupíš to si musíš vyrobit
Je tu někdo (asi RomanK), kdo by mi aktualizoval SW v UHP portálu? Mám zafiru B a DVD 90 navi. díky moc za pomoc (telefon se Symbianem se mi nechce připojit, když se připojí, za chvíli se odpojí).