Kupní smlouva

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Davy

Kupní smlouva

Příspěvek od Davy » 27 črc 2010, 09:21

Ahoj. Měl by někdo vzor kupní smlouvy? Hledal jsem na netu a něco jsem našel, dost často se ale opakuje jedna a ta samá. Jinak při koupi je potřeba kupní smlouva, záznam o technickém stavu vozidla, předávací protokol a asi plná moc.?

Reklama

beavis

Re: Kupní smlouva

Příspěvek od beavis » 27 črc 2010, 13:28

Napis mi na jarda.stb@seznam.cz a ja ti vzor kupni smlouvy poslu. Vseobecne plati ze se do ni muze uvest cokoliv, samozrejme hlavne aby v ni bylo uvedeno kdo prodava, co prodava, za kolik, jasne identifikovat predmet prodeje, kdo kupujde, datumy, podpisy,....... plus treba do ni muzes uvest jestli ma auto ci cokoliv jineho nejake zavady, vady, poskozeni tak aby o tom kupujici vedel a hlavne taky aby ti nasledne smlouvu podepsal :D
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 27 črc 2010, 18:57

na co plná moc?to vyplňuješ jen pokud se ti to nechce vše vyřizovat (odhlášení atd) ale už nemáš jistotu,že to opravdu odhlásí a nebude stím nadále jezdit na tvoje jméno ;)

milans

Příspěvek od milans » 27 črc 2010, 19:26

Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006

beavis

Příspěvek od beavis » 27 črc 2010, 19:36

Plnou moc (na koupi, prihlaseni, odhlaseni,.....) bych mimochodem dal pouze a jen dobremu znamemu, o kterem vim ze je na nej spoleh. Nikomu jinemu bych ji nedal ;-)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 27 črc 2010, 19:39

přesně tak ...

Davy

Příspěvek od Davy » 28 črc 2010, 09:02

Myslel jsem prodejce plnou moc mně, abych nemusel předkládat smlouvu při přihlašování, pokud to neni podmínka.. :-) Vim, že se dá předávací protokol zakomponovat jako věta do smlouvy, a i ten záznam o stavu.

beavis

Příspěvek od beavis » 28 črc 2010, 11:30

Nejak nechapu jestli chces auto kupovat pres bazar nebo jak jsem puvodne myslel jen od nekoho mimo bazar. Pokud budes auto kupovat pres bazar, tak v nem ti vse vyridi, takze v podstate jen prijedes, zaplatis, podepises a domu jedes s autem. Tedy mysleno v lepsim autobazaru. Pokud je to nejakej pofiderni bazac, tak jemu bych se radsi vyhnul. No a pokud budes auto kupovat primo od fyzicke osoby, tak jak jsem psal: tak asi auto prohlidnout, podepsat kupni smlouvu, zaplatit a jedes domu. Nic vic delat nemusis. Jestli chces mit v ruce nejaky doklady o tom ze je auto ve stavu takovem a takovem, tak si napis extra doklad o tom jak vypada, co mu je, jestli je funkcni, jaky ma oderky, problemy, korozi,..... a ten priloz ke kupni smlouve. Samozrejme je dulezite v kupni smlouve poznamenat ze nedilnou prilohou kupni smlouvy je i tato priloha. Tedy pokud si naivne myslis ze bys mohl v pozdejsi dobe auto u prodavajiciho reklamovat. Ja osobne bych do takoveho protokolu nesel, resp. bych mel obavy ze ti ho vubec prodavajici podepise. Koupe od uplne ciziho cloveka je holt vzdycky sazkou do loterie. O neco lepsi je to v bazaru, kde mas cas na dukladne prohlidnuti vozidla a kde eventuelne prave takovy jednoduchy protokol o stavu vozidla sem tam i vypisuji. Samozrejme je bazar a je bazar :?

Odpovědět