Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
A nemáš katalizator.což podle mě dělá taky ještě rozdíl.podle mě krásná práce.já mám strach pustit klimu protože mě sežere aji s trenkama.nehledě na to že ji mám stejně v prdeli.
- Reklama
Jo, myslíš že bez katalyzátoru žere víc? Mě se právě ani nezdá, možná o trochu...
Jinak Miloši mě to taky točí kolem 3500 ve 130 (jestli si teda dobře pamatuju).
Jinak Miloši mě to taky točí kolem 3500 ve 130 (jestli si teda dobře pamatuju).
Klimu po městě taky pouštím jen na překonání toho nejhoršího vedra, když auto delší dobu někde stojí, nebo když stojím v koloně, jinak se radši nechám ofukovat z otevřenýho okýnka. Ale na delší trasy to není tak strašný, počítám že to vezme něco přes půl litru na 100km navíc. Např. minulou nádrž jsem jezdil ze 3/4 meziměsto a skoro pořád s klimatizací a měl jsem nejmenší průměrnou spotřebu za dobu co mám astru...Oton píše:já mám strach pustit klimu protože mě sežere aji s trenkama.nehledě na to že ji mám stejně v prdeli.
- MrMarian
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
Bez katalyzatoru by malo zrat menej - mensi odpor pri vyfukovani spalim z valca. Z toho dovodu niektory tunery pre zvysenie vykonu vyberu katalyzator....
Aj mne to toci pri 130km/h cca 3500ot/min. takze to nie je o tom kolko ma auto prevodov ale ako to ma sprevodovane ... samozrejme ak ma viacej prevodov tak vie motor udrziavat na optimalnych otackach.
Klima a spotreba ... moje skusenosti su, ze sa spotreba zvysi o nieco (0.2 az 0.5l/100km) ak je rozdiel teplot vacsi ako 5°C medzi okolim a poziadavkou v aute. Ak je clovek rozumny tak aj tak by si nedal teplotu velmi nizsie ako je cca 5°C pri jazde do 1 hod. nakolko si koleduje o chorobu z teplotnych sokov.
Prajem pekny den.
M.
Bez katalyzatoru by malo zrat menej - mensi odpor pri vyfukovani spalim z valca. Z toho dovodu niektory tunery pre zvysenie vykonu vyberu katalyzator....
Aj mne to toci pri 130km/h cca 3500ot/min. takze to nie je o tom kolko ma auto prevodov ale ako to ma sprevodovane ... samozrejme ak ma viacej prevodov tak vie motor udrziavat na optimalnych otackach.
Klima a spotreba ... moje skusenosti su, ze sa spotreba zvysi o nieco (0.2 az 0.5l/100km) ak je rozdiel teplot vacsi ako 5°C medzi okolim a poziadavkou v aute. Ak je clovek rozumny tak aj tak by si nedal teplotu velmi nizsie ako je cca 5°C pri jazde do 1 hod. nakolko si koleduje o chorobu z teplotnych sokov.
Prajem pekny den.
M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Podle me je i rozdil mezi manual a automatickou klimou, ta podle me zere min, mame v gecku manualni a v hacku automatickou a rekl bych ze naky deci pri delsich cestach znat bude
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- MrMarian
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
Neviem ktora zerie menej a ktora viacej ... mam utomaticku a mal som ju aj vo Vectre B. A v Lagune som nemal klimu .
Pekny den.
M.
Neviem ktora zerie menej a ktora viacej ... mam utomaticku a mal som ju aj vo Vectre B. A v Lagune som nemal klimu .
Pekny den.
M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
Tak mě napadá takovej offtopic dotaz - jak vlastně funguje regulace teploty u manuální klimy u astry? Přimíchává se tam jen teplej vzduch od motoru, nebo se to reguluje v klimatizaci samotné? Ví to někdo? Díky.
Protože benzín. motory u Astry H mají řízený katalyzátor (dvě sondy), tak jeho odstranění má vliv na složení směsi, protože ŘJ se to snaží regulovat z důvodu snahy o snížení emisí. U man. klimy je výhoda, že pokud chladit nechceme, tak prostě tlačítkem vypneme kompresor a spotřeba hned klesne. U autom. klimy většinou kompresor běží pořád a regulace se děje mícháním vzduchu. Měl jsem kdysi man. klimu, teď mám autom. a viditelně mám větší spotřebu, zvlášť teď v parnech, kdy jsou na klimu zvýšené nároky. Vidím rozdíl ve spotřebě i ráno a v poledne (podle vnější teploty).
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ...
Astra H Hatchback 1.9 CDTI 88kW, Black
http://www.veramon.czweb.org
Automatická klima má taky možnost vypnout kompresor (econ).
Jasně, naštěstí ano. Ale potom ztrácíš výhodu autom. klimy. Já si to taky vypínám, když už jsou chladnější měsíce a zapínám ji jen tehdy, pokud je venku hodně vlhko.
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ...