Astra H Caravan 1.6 77kW ?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Davy

Astra H Caravan 1.6 77kW ?

Příspěvek od Davy » 16 čer 2010, 11:51

Ahoj, uvažuji o koupi Opel Astra H Caravan, model 2005,2006 před faceliftem, 1.6 77kW. Chci se zeptat. Je tenhle motor dostačující. Četl jsem, že by byl lepší 1.6 85kW nebo ještě lépe 1.8 92 nebo 103kW. Tak nevím. Těch 1.8 moc není, 1.6 85kW jsou zase novější a teda dražší. V pátek jdu jednu projet, ale nepoznám když bude naložený 4 lidi a kufry. Převážně v tom budem jezdit 2 a zavazadla.

Palubní počítač je u všech Aster nebo display může ukazovat jen některý údaje?

Reklama

emvee

Re: Astra H Caravan 1.6 77kW ?

Příspěvek od emvee » 16 čer 2010, 12:32

Záleží, co od toho očekáváš. Já tuhle astru mám a když jedeme celá rodina (tj. včetně 2 dětí, v kufru kočárek a pár tašek) a je zapnutá klimatizace, tak si říkám, že by občas ta 1.8 bodla :-) Ale na normální ježdění to samozřejmě úplně stačí, trápit se v ní určitě nebudeš.

Pokud řešíš třeba i spotřebu, můžeš jezdit za 5.5 jako MrMarian (pokud budeš jezdit hlavně po okreskách / státovkách), nebo něco přes 8 jako já (pokud budeš jezdit každý den 4km do práce a zpět přes město a stát na 4-5 semaforech ;) a jinak hlavně dálnici).
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Fila78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fila78 » 16 čer 2010, 13:31

Mam taky 1.6 77kW a staci. Puvodne jsem sice chtel 1.8 ale zrovna jsem zadnou nenasel. Na mesto bohate staci a pomalak nebudes. Jen ten motor musis vytocit. Jsem spokojenej. Klima jde citit. Mesto popojizdeni jezdim 8.1 jinak ty okresky kolem 6 az 6.3.
Astra H Caravan Elegance 1,6 77 kW

beavis

Příspěvek od beavis » 16 čer 2010, 14:53

Ono pri tom nasem hroznem provozu by stacila i obycejna Filcka 1.3 :D Ne vzdy je to o vykonu. Mam taky 77 kW a kdyz me to chytne, tak vubec nejsem brzdou provozu, naopak predjizdim kohokoliv. Takze pokud nejsi extra zavodnik, tak 77 kW uplne staci. Naopak si myslim ze je to stale rozumny kompromis mezi vykonem a spotrebou ;)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

Davy

Příspěvek od Davy » 16 čer 2010, 16:45

Díky. V pátek se na ni podívám a projedu. Tak snad to bude jezdit.
Je něco na co bych si měl dát pozor? Hodně jsem toho i tady už četl. Takže kody carpass... Je to z dovozu. :-)

Fila78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fila78 » 16 čer 2010, 22:37

minimalne si proved kontrolu chyb. link je zde: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... f=14&t=303
Astra H Caravan Elegance 1,6 77 kW

Davy

Příspěvek od Davy » 21 čer 2010, 15:18

Ahoj. Tak jsem ji v pátek projel a zdá se v pohodě. 1.6 77kW se dá. Bohužel nemá servisní knihu, jen je tam jeden doklad z autorizovanýho servisu před rokem s počtem ujetých km, a prodejce nabíd že můžem zajet do Oplu, kde to zkusí ověřit. Zdá se to v pohodě. Moc pěkná. Zkoušel jsem to s tou brzdou a plynem a otáčet klíčkem a nic, ani nesvítí autíčko s klíčkem.

Jen mám ještě pár dotazů. Tak jestli budete vědět.
Mělo by to mít ESP. Jak poznám že to má?
Nemá zadní středovou opěrku hlavy, ta se tam asi už nedá dodat, nebudou díry v sedačce..
Nezeptal jsem se, ale klimatizovanou přihrádku a vyhřívaná zrcátka by asi měli mít všechny výbavy v základu ?
Loketní opěrka origo, to už sem tady někde čet, jde do všech sedaček. Tu budu chtít, tak kdyby někdo nabízel, viděl jsem někde myslím že Vojta měl-má.
Rezerva je pouze dojezdová, na jiné fotce u jiné Astry byla plnohodnotná, kterou máte, která by měla být origo?
A škoda že nemá bederní opěrky, ale i tak se dobře sedí v těch sedačkách.
A ještě na všech sklech má pískování, ale německé značky, tak nevim jestli to je k něčemu, nebo spíš na obtíž..

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 21 čer 2010, 16:09

Davy píše:Mělo by to mít ESP. Jak poznám že to má?
Ikonka auta ve smyku se rozsvítí na budíkách po otočení klíčku
Davy píše:Nemá zadní středovou opěrku hlavy, ta se tam asi už nedá dodat, nebudou díry v sedačce..
Dá pokud si seženeš z jinejch sedaček tu patronu v který opěrka drží, v plechový konstrukci opěráku bude na to příprava
Davy píše:Nezeptal jsem se, ale klimatizovanou přihrádku a vyhřívaná zrcátka by asi měli mít všechny výbavy v základu ?
klima schránka není základní výbava, má to tak každá pátá astra co sem zatim viděl a vyhřívaná zrcátka taky nejsou pravidle ale pokud jsou elektrický tak budou i vyhřejvaný
Davy píše:Loketní opěrka origo, to už sem tady někde čet, jde do všech sedaček. Tu budu chtít, tak kdyby někdo nabízel, viděl jsem někde myslím že Vojta měl-má.
Opěrky mám
Davy píše:Rezerva je pouze dojezdová, na jiné fotce u jiné Astry byla plnohodnotná, kterou máte, která by měla být origo?
Origo je to co tam zrovna ve výrobě dali (co si kupec objednal), buď opravná sada, nebo dojezdovka nebo plnohodnotná
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Davy

Příspěvek od Davy » 30 čer 2010, 16:14

Díky za odpovědi.už jsem je čet minulý týden. Jen jsem se ještě díval, ono se možná vyplatí si připlatit a koupit už vybavenější verzi, než to všechno tam dodělávat.? Objevil jsem teď jednu z 2008 po faceliftu 85kW, sice dražší, ale má vše co chci (až na parkovací senzory, vyhřívání sedaček, 6 rychlostí, ale to je stejně jen u dieslů a autoklima taky moc nebývá) :)
Ještě mám dotaz, jak u Astry Háčka funguje dešťový senzor a senzor světel... Funguje vždy, dá se vypnout, nastavit na auto, a světla se zapnou při startu..?
A taková blbost, ale nevšim sem si, Astra nemá moc držák na vodu, kelímek, kafe, ale myslim že po faceliftu něco takovýho má pod nebo vedle loketní opěrky...? a ještě máte nad vnitřnim zrcátkem ňákou schránku na brýle..? nebo tam nic neni, pouze osvětlení

Dík

Midzi

Příspěvek od Midzi » 30 čer 2010, 19:57

Davy píše:Ještě mám dotaz, jak u Astry Háčka funguje dešťový senzor a senzor světel... Funguje vždy, dá se vypnout, nastavit na auto, a světla se zapnou při startu..?
dazdovy zapinas tak ze das packu do polohy senzor, ja to velmi nepouzivam lebo mi nevyhovuje ta citlivost. Svetelny senzor funguje tak ze ak mas v polohe auto tak sa ti zasvieti iba pri sere resp pri tme. Skontrolujes to tak ze rukou zakryjes senzor a hned sa ti rozsvietia svetla a kontrolka, taktiez ti ztmavne display. Ak chces aby si mal denne svietenie tak to treba aktivovat, je to jednoduche, jeden klik v PC. Vtedy sa ti zapne po nastartovani a ked je tma tak ti aj kontrolka zasvieti a ztmavne display.
Davy píše:A taková blbost, ale nevšim sem si, Astra nemá moc držák na vodu, kelímek, kafe, ale myslim že po faceliftu něco takovýho má pod nebo vedle loketní opěrky...? a ještě máte nad vnitřnim zrcátkem ňákou schránku na brýle..? nebo tam nic neni, pouze osvětlení
Nad zrkadlom nie je drziak na okuliare ale nad dverami. A drziaky na napoje to nema nikde, uz sa to tu riesilo.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

Odpovědět