Nebezpečné chování ESP v levotočivé zatáčce

Odpovědět
Kesi

Re: Nebezpečné chování ESP v levotočivé zatáčce

Příspěvek od Kesi » 02 čer 2010, 10:53

Zaujímavé :twisted: Darku a neubral si prudko v zátačke plyn?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Reklama

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 02 čer 2010, 12:09

corsaczek píše:A máš ESP? Reagovalo?
Jinak sorry, ale mě to přijde jako blbost, neni podle mě fyzicky možný, že za stejných podmínek jednou auto projede zatáčku s klidem 90 a podruhý tě to v 70ti vyhodí do svodidel. Mohl být třeba olej na silnici...
já jsem si tu silnici procházel, hledal jsem schválně stopy od gum. Ta silnice byla uplně suchá.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 02 čer 2010, 12:13

emvee píše: Souhlasím. Já moc tyhle domácí úpravy nechápu. Možná před patnácti lety, kdy v autě nebylo tolik elektroniky, ale dneska, kdy si to hlídá úplně všechno, bych se hodně bál na cokoliv sáhnout, zvlášť na podvozku. Řekl bych, že asi výrobce ví, proč tam dává nějak dlouhý pružiny a proč jsou kola nějak daleko od sebe. Každý model auta je testovaný v tom stavu, jak vyjde z výrobní linky, má na ty parametry naladěný všechny systémy, sahat tam na něco mi přijde docela hazard...
vojta píše:já osobně bych se nebál svést to na snížený podvozek a v případě haczka na rozšíření podložkama, ono totiž auto s ESP má čidlo bočního a podélného zrychlení a nedivil bych se kdyby bylo zmatený právě těma "úžasnejma" úpravama podvozku
JJ domácí upravy, ty pružiny jsou jen od jedný Made in China - Eibachu za 4500,- a xX mojich známích mají snížený auta od této firmy vč. ESP na autech a nikdy se jim nikdy nic podobnýho nestalo. Jistě to je chyba jen mojich pružin, jdu jim to tedy oznámit, at si po xX letech co mají snížený auta dají pozor, že je to v blizky době začne vyhazovat ze silnici :evil:
DPF off, SILENCER off

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 02 čer 2010, 12:17

ano takže podle tebe opel jako jedinej na světě neumí aplikovat systém esp na svoje auto a firma ATE která tento systém dodává do většiny aut různých výrobců schválně upravuje esp pro oply aby vyhazovalo ze silnice, první bych hledal chyby mezi volantem a sedačkou...

známí asi umí ovládat své auto tak jim to oznamovat nemusíš
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Gord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gord » 02 čer 2010, 12:38

Protože je dost vody na parkovišti u nás, tak jsem schválně zkoušel chování ESP do zatáček když to tak pěkně klouže. Projel jsem asi 8 okruhu po parkoviště včetně 180 stupnovych zatacek a ESP vždy zareagovalo správně a udrželo směr auta i když bylo cítit jak cuká ven ze stopy.
už není

Solik

Příspěvek od Solik » 02 čer 2010, 13:07

Je to hodně divné... nemůže v tom mít prsty ten vyměněný tlumič jak jsi psal :arrow: tady

Westler

Příspěvek od Westler » 02 čer 2010, 13:14

Solik na to nejspis kapnul.

Dark: pri te vymene tlumice jsi menil jen ten poskozeny nebo oba tlumice na naprave?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 02 čer 2010, 13:30

no tak jestli se měnil jen jeden tlumič tak to jde proti všem pravidlům zdravýho rozumu, tlumiče se mění vždy v páru pokud teda zrovna nejsou měsíc starý
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 02 čer 2010, 13:58

vojta píše:ano takže podle tebe opel jako jedinej na světě neumí aplikovat systém esp na svoje auto a firma ATE která tento systém dodává do většiny aut různých výrobců schválně upravuje esp pro oply aby vyhazovalo ze silnice, první bych hledal chyby mezi volantem a sedačkou...

známí asi umí ovládat své auto tak jim to oznamovat nemusíš
Jj tys tam byl, to miluju jak jste každej chytrej jak kdyby jste tam byli. Já jsem podle tebe asi čůrák co asi nedokáže poznat když mu auto v 70 samo začne jak na ledě odjíždět. Keši je taky podle tebe asi dalši debil co si auto sám vyhazuje do pole. Nemám na tyhle kecy slov. Kdybych si byl vědom že jsem jel do toho rychle nebo to nějak strhnul a ulítlo to, tak tu neztrácim čas abych se vám tu ospravedlňoval, že to nebyla moje chyba ale chyba toho auta, protože to platit budu tak jako tak já.
Tak si nech svoje blbý kecy, že neumim ovládat svoje auto !!!

Tlumiče jsou oba měněné !!!
DPF off, SILENCER off

Westler

Příspěvek od Westler » 02 čer 2010, 17:25

Dark: Nesnazime se te nejak obvinovat, spis se snazime prijit na to proc se tak tvoje auto zachovalo. Je to totiz naprosto nelogicky, tak prvni vec co bezneho cloveka napadnou jsou prave vymenene dily, napr. pruziny, tlumice, podlozky, jinej rozmer kol apod.

V odkazu na tvuj prispevek co sem dal Solik pises ze jsi vymenil tlumic, tak z toho nejde poznat ze jsi menil oba. Napada te co jsi jeste menil v posledni dobe na aute?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Odpovědět