klimatizace problém
Re: klimatizace problém
V obou mých Astrách chladila klima relativně málo, rozhodně žádný mráz. Těžko posoudit přes net, zajeď si na kontrolu a oni ti řeknou.
- Reklama
tady jsou fota, jestli je realne že by se to rozchodilo ma to cenu??
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
Ja som mal chladič v podobnom stave a musel som ho vymeniť. Nový ma stál 200,-Eur (dovoz z Polska) aj s robotou + naplnenie klímy.
Opel Zafira B 1,9 CDTi 88kW r.v. 2006
strčil jsem ruku pod naraznik a tak jsem to vyblejsknul,tak že podle vas je to na šrot?nebo je mala šance a zkusit to natlakovat? co myslite ..........corsaczek píše:Jak jsi to fotil?
Tak vidím , že nejsem sám https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... m%C3%ADnky , kdo má vyhnilý a zoxidovaný chladič .
Mě to zatím chladí ty rozjeté žebra jsem lehce drátkem stáhnul k sobě, aby byly u sebe a nerozjížděly se víc ( nutnost sundat masku ) . Z klima servisu mě odpověděli , že to mám nechat , až to klekne úplně a pak pořídit nový . Jen otázka : doporučuje se nový chlad. nalakovat ( proti té oxidaci a hnití ) . Předpokládám použit sprej . Ale jaký lak , nebo typ barvy by měl obsahovat ? Nebo použít stříkací pistol s větším tlakem , aby se barva dostala hlouběji do těch vlnovců ?
Mě to zatím chladí ty rozjeté žebra jsem lehce drátkem stáhnul k sobě, aby byly u sebe a nerozjížděly se víc ( nutnost sundat masku ) . Z klima servisu mě odpověděli , že to mám nechat , až to klekne úplně a pak pořídit nový . Jen otázka : doporučuje se nový chlad. nalakovat ( proti té oxidaci a hnití ) . Předpokládám použit sprej . Ale jaký lak , nebo typ barvy by měl obsahovat ? Nebo použít stříkací pistol s větším tlakem , aby se barva dostala hlouběji do těch vlnovců ?
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Těď jsem se lépe díval a bohužel to vypadá , že máš ty žebra kompletně na levé straně odpadeny od boku chladiče . To je průser , protože chladivo tudy bude unikat . Má prognóza je ,, nový chladič ,, . tento už bohužel nezachráníš .martini píše:.... myslim tim ty přičky nejsou kompletni a jsou některy vypadnuty že by to mohlo po doplněni chlad . kap. makat nebo musi byt ten chladič neporušen...t
Až budeš pořizovat nový , dej sem popis průběhu výměny , cenu atd.
PS - zauvažuj nad tím lakováním !!
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
hmm jsem si myslel........ale ještě mne napadlo ty mista kde by to mohlo utikat zalepit mam takovy spec lepidlo je to i na bloky motoru, převodovky když zatvrdne ma to vlastnosti kovu pišou možno vrtat i brousit tak jestli by se to prozatimně nedalo vyspravit, ale s tim unikem muže to utikat jen tam kde jsou napojeny ty žebra na boky nebo i ty vlnovce maji vliv? mužete někdo upřesnit ty mista ? jak to přesně ma fungovat ..........dik
Podle mě bude únik v tomto místě , jak je označeno , ale není to poznat , jestli je to , co dole visí utržené trubička , nebo jen spodní rám chladiče .
Pokud je to rám , tak by to teoreticky unikat nemuselo .
Pokud je to trubička , tak to je horší .
Ty odtržené vlnovce by nemusely mít na únik vliv ( bude se to jen méně chladit )
A tím lepidlem si nejsem jistý !! To by jsi musel nějak ty žebra - trubičky zdrátovat k sobě , aby se to celé netřepalo a nevybrovalo a pak oblepit . Ale nevím , jestli se ti podaří , aby nenateklo lepidlo dovnitř a neucpalo trubičku .
U vodních chlad. se v nouzi celá utržená trubička zakroutila ( jako konec na tubě ) ale tím se v ní i přerušila cirkulace vody , ale byla to nouzovka . Snad by i tady šlo utržené konce zaslepit a boční kolmou trubičku taky v tom místě utžení zaslepit - zalepit . Médium v těch utržených nebude sice cirkulovat , ale nebude ani unikat . Ale to by chtělo , kvůli jeho opravě chladič demontovat . Přes masku je tam špatný přístup .
Napiš jak to řešíš a držím palce
Druhé foto je můj zdrátovaný chladič po kosmetické úpravě
Pokud je to rám , tak by to teoreticky unikat nemuselo .
Pokud je to trubička , tak to je horší .
Ty odtržené vlnovce by nemusely mít na únik vliv ( bude se to jen méně chladit )
A tím lepidlem si nejsem jistý !! To by jsi musel nějak ty žebra - trubičky zdrátovat k sobě , aby se to celé netřepalo a nevybrovalo a pak oblepit . Ale nevím , jestli se ti podaří , aby nenateklo lepidlo dovnitř a neucpalo trubičku .
U vodních chlad. se v nouzi celá utržená trubička zakroutila ( jako konec na tubě ) ale tím se v ní i přerušila cirkulace vody , ale byla to nouzovka . Snad by i tady šlo utržené konce zaslepit a boční kolmou trubičku taky v tom místě utžení zaslepit - zalepit . Médium v těch utržených nebude sice cirkulovat , ale nebude ani unikat . Ale to by chtělo , kvůli jeho opravě chladič demontovat . Přes masku je tam špatný přístup .
Napiš jak to řešíš a držím palce
Druhé foto je můj zdrátovaný chladič po kosmetické úpravě
Bubo- diky skusim to nějak pořešit s těma trubičkama musim kouknout jak jsou spravně vedeny po hraně těch přiček nebo uprostřed vlnovce a zakončeni chtělo by to načrtek jak ty trubky jdou a jak je to na koncich ?chce to zkouknout ani zatim nevim jak tenky jsou ,jestli jsou to mini trubičky...............