S přicházející nížší teplotou po rán u mi motor vydává nepěkné zvuky. Po zahřátí je tichá jak myška. Za 1 motorní zni pomalu jak nafťák a za 2 se ozívá takové pískání, kvičení. Je to slyšet v pozadí. Nevím jetsli to jde od řemene, nebo nějaké ložisko?
[youtube]https://youtu.be/b2S0EIhXv3o[/youtube]
Zvuk motoru není dobrý
Zvuk motoru není dobrý
Opel Astra H 1.6i Twinport (2006) 77kW
- Reklama
Re: Zvuk motoru není dobrý
To, že hned po studeném startu je motor hlučnější je docela normální, můžou to být hydroštely, než se zahřejou, může to trošku cvakat, nebo ventily, než se roztahnou teplem, s tím bych si starost zas Tolik nedělal... mámě zní auto po startu jako traktor a po minutě dvou je tichý . S to pískání...kdy byl měněn řemen?
Ten zvuk jako diesel bych moc neřešil. Mě za studena než se trochu ohřeje zní taky trochu jako nafťák. Pak je klid. A to popiskování může být řemen, záleží kdy byl měnený. Problém je, když to zní jako diesel a klepe se to jako diesel o opelovských motorů z řetězem, ale ten ty nemáš.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 179tkm
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Díky za odpovědi kluci. Tipl bych to taky na ten řemen. Astru mám zhruba necelý rok a řemen to bude mít podle mě za sebou, bude se měnit za pár týdnů i s rozvodama.
Co jsem si ještě všiml, tak v autě při konstantní rychlosti něco píska. Nevím jestli to jde od motoru, nebo od někud z palubovky, ale to je takový pískavý jak malý proud vzduchu. Stačí pustit plyn, nebo ho sešlápnout a pískání zmizí, dokud zas nejedu konstantní rychlostí a je jedno jestli 80 nebo 130. Ale chápu, že tohle zjišťovat na dálku je jak věštit z křišťálové koule
Co jsem si ještě všiml, tak v autě při konstantní rychlosti něco píska. Nevím jestli to jde od motoru, nebo od někud z palubovky, ale to je takový pískavý jak malý proud vzduchu. Stačí pustit plyn, nebo ho sešlápnout a pískání zmizí, dokud zas nejedu konstantní rychlostí a je jedno jestli 80 nebo 130. Ale chápu, že tohle zjišťovat na dálku je jak věštit z křišťálové koule
Opel Astra H 1.6i Twinport (2006) 77kW
Writeon píše: ↑03 pro 2019, 08:52Díky za odpovědi kluci. Tipl bych to taky na ten řemen. Astru mám zhruba necelý rok a řemen to bude mít podle mě za sebou, bude se měnit za pár týdnů i s rozvodama.
Ten řemen bych určitě vyměnil, i kdyby to nebl on, budeš mít jistotu, že ti v dohledný době nepraskne..poznat to takhle opravdu není jednoduché.... Mně třeba takhle píská zpětné zrcátko, někde je tam škvírka a za jízdy nad 90 je z toho slušná píšťalka