Špatný tah motoru
Špatný tah motoru
Jedu si takhle do kopce 70km/h na rychlostní stupen č.4 a najednou rychle klesly otáčky motoru.
Od té doby mi svítí žlutá konrolka "auta s francouzkým klíčem".
Auto má špatný tah. I při rozjíždění je potřeba dát více plynu.
Kde může být problém?
Opel astra H Caravan ,1.4,66kW,benzin
Od té doby mi svítí žlutá konrolka "auta s francouzkým klíčem".
Auto má špatný tah. I při rozjíždění je potřeba dát více plynu.
Kde může být problém?
Opel astra H Caravan ,1.4,66kW,benzin
- Reklama
Re: Špatný tah motoru
Nejdříve si udělej provizorní diagnastiku "Brzda/Plyn" jaký se objeví chybový kód. Chybových kódů se může objevit i více.
Zmáčkni součastně pedály brzdy a plynu, za stálého držení padálů zapni klíček zapalování na kontrolky (nestartovat !!).
https://www.youtube.com/watch?v=F1b4WTBAfE8
Zmáčkni součastně pedály brzdy a plynu, za stálého držení padálů zapni klíček zapalování na kontrolky (nestartovat !!).
https://www.youtube.com/watch?v=F1b4WTBAfE8
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Tak hned další den kontrolka zmizela a 3 týdny jsem vesele jezdil dál.
Dnes ale po 3 týdnech se kontrolka opět objevila a to když sem jel po rovině na dvojku.
Auto spadlo opět do nouzového režimu.
Zkoušel sem nohovou diagnostiku ale nějak to asi na tento typ auto nefunguje. Na panelu se nic neobjeví. Je tam stále stav tachometru.
Nevíte kde může být problém,když 3 týdny to bylo v pořádku a ted se to zase spadlo do nouzáku když sem jel v klídku po rovině?
Děkuji
Dnes ale po 3 týdnech se kontrolka opět objevila a to když sem jel po rovině na dvojku.
Auto spadlo opět do nouzového režimu.
Zkoušel sem nohovou diagnostiku ale nějak to asi na tento typ auto nefunguje. Na panelu se nic neobjeví. Je tam stále stav tachometru.
Nevíte kde může být problém,když 3 týdny to bylo v pořádku a ted se to zase spadlo do nouzáku když sem jel v klídku po rovině?
Děkuji
Nemáš něco připojeno (zastrčeno) v diagnostické zásuvce pod ruční brzdou? To pak tato diagnostika nefunguje.
Přibližně od modelového roku 2012 a novější, byly pak dosazeny nové budíky, které tuto funkci již neumožňují.
Případně požádej některého kolegu v blízkosti bydliště, který Ti udělá diagnostiku. Tabulka členů s diagnostikou.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/downl ... &mode=view
To boli az Zafiry od 2014, Astier sa to myslim ani netyka, lebo vyroba skoncila v 2010.
Také zda drží pedály stále zmáčknuté až do zobrazení ECN než se případně načtou chyby.
Mironto máš pravdu že Astra H s motorizací Z14XEP (66kW) byla ukončena již v roce 2010.
Jinak výroba Astra H byla ukončena až v roce 2014 a zda měla také nové budíky netuším.
Mám rok 2006.
V diagnostické zásuvce nic nemám.
Pedálová diagnostika mi nikdy nefungovala. Na tento typ to asi nejde
Objednal sem se na servis,tak uvidíme co tam zjistí.
BTW: Dneska už mi to zase normálně fungovalo. Zjistí na diagnostice kde je problém, když to zrovna nebude v " nouzovým režimu" ?
V diagnostické zásuvce nic nemám.
Pedálová diagnostika mi nikdy nefungovala. Na tento typ to asi nejde
Objednal sem se na servis,tak uvidíme co tam zjistí.
BTW: Dneska už mi to zase normálně fungovalo. Zjistí na diagnostice kde je problém, když to zrovna nebude v " nouzovým režimu" ?
Pokud to bude přechodová hláška (pending codes) - průběžné monitorování, tak tyto hlášky ukládá řídící jednotka do paměti.