Uniká se chladicí kapalina
Re: Uniká se chladicí kapalina
To jsou věci ! V servise mi objednali pumpu dle VIN a ta nepasovala, dlouho se tím zlobili, až nakonec zjistili, že v autě prý není motor Z 14 XEP, ale motor z G-čka, Z 12 XE, popř. X 12 XE. Že to prošlo již několikrát technickou ?
Naposledy upravil(a) dvorak dne 15 led 2019, 18:40, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Proto jsme Ti psali, že je nutné napsat VIN, podle toho se pak dají poznat rozdíly ve výbavě vozidla. Motor X(Z)12XE je původně použit ve vozidle Astra Gdvorak píše:To jsou věci ! V servise mi objednali pumpu dle VIN a ta nepasovala, dlouho se tím zlobili, až nakonec zjistili, že v autě není motor Z 14 XEP, ale Z 12 XE, popř. X 12 XE. Že to prošlo již několikrát technickou ?
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Dle VIN ale ten motor Z 14 XEP sedí ....
Potom musel být motor vyměněn. Zkontroluj si označení motoru na přírubě u bloku motoru, kde je připojen k převodovce.
No jo, to jsou ta auta z bazaru... Byl jsem upozorněn, že auto je "lehce" nabourané, ale že by byl vyměněn motor, to by mne ve snu nenapadlo.
A Opcom typ motoru nepozná ? Občas jej používím a s nastavením na 14XEP funguje.
A Opcom typ motoru nepozná ? Občas jej používím a s nastavením na 14XEP funguje.
Při zkoušce v reakci na příspěvek, že není v Op-com uveden požadovaný typ motoru. Zadal jsem úmyslně v Op-com jiné typy motoru, ale stejně to načetlo řídící jednotku a typ motoru nainstalovaného v autě. Pokud ovšem nebyla hecknutá i řídící jednotka, aby nebyl poznat na STK (emisích) při připojení na diagnostiku jiný typ motoru.dvorak píše:No jo, to jsou ta auta z bazaru... Byl jsem upozorněn, že auto je "lehce" nabourané, ale že by byl vyměněn motor, to by mne ve snu nenapadlo. A Opcom typ motoru nepozná ? Občas jej používím a s nastavením na 14XEP funguje.
- vasekpetr1
A jsi si pořád jistý tím řetězem?
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (Červené )...
...a bydlím v Hospodě (Červené )...
Tak to nakonec dobře (snad) dopadlo. Pumpa vyměněna (FEBI), kod auta sedí- Z14XP, jiný motor se nepotvrdil, nicméíně automechanik trvá na svém, že v tom motoru je proti všem předpokladům použita pumpa z Géčka.
Komplet mně to stálo 4.214 Kč vč. DPH.
Komplet mně to stálo 4.214 Kč vč. DPH.