problem s dobijanim baterie...
Re: problem s dobijanim baterie...
Tak mam dnes bohuzel podobnou zkusenost , posudte sami jestli je to altikem. Podle vasich zkusenosti co jste popisovali mi to prijde pravdepodobny. Dnes mi zacla svitit kontrolka dobijeni. Zhasl jsem motor a znova nastartoval. Asi po 2 km se znova rozsvitila. Musel jsem dojet domu, tak jsem pokracoval v jizde. Vse bylo jinak normalni. Asi po cca 25 km se najednou pridaly kontrolky ABS a ESP. Najednou sami od sebe prestaly foukat ventilatory, pohasl display, misto teploty tam bylo F. Taky jsem si vsiml, ze stouply otacky pri volnobehu z cca 750 na cca 1250 ot/min. Nechapu jak to spolu souvisi, ale bylo to tak. To me vylekalo, zastavim zhasnu motor. Chvili jsem to nechal bejt, pak znova nastartuju a pokracuju v ceste. Po chvili naskocila kontrolka emise, pak i ABS, ESP, airbagy, elektronika motoru a samozrejme dobijeni. Navic prestal fungovat i posilovac rizeni, bez nej to byla docela sranda Jeste jsem zkusil jednou znova nastartovat, ale po cca 300m to opet zaclo kontrolkou emise a pak se pridaly vsechny ostatni. Nastesti jsem byl uz kousek od garaze, tak jsem si to tam pekne manualne doodpracoval. Byl to docela boj, kolem na me troubili jak janci Navic i hlavni svetlomety svitily tak na pul, jak parkovaci svetla. Jinak auto doposud behalo v poho. Jediny co, tak jsem pred cca 14 dny menil baterku. Ale to snad nemuze mit vliv si myslim... Bohuzel ted maj v servisu zavreno, takze musim pockat s objednanim az na novej rok. Tak co myslite, je to ALTIK? Taky vam stouply otacky pri volnobehu!? Nevite nahodou o nejakym dobrym autoelektrikari v okoli UL, ktery by kdyztak zvladl ty diody? diky. m.
- Reklama
jo vypadá to na altík, nedobíjí proto se rozsvěcovaly kontrolky protože bylo nízký napětí a vyhodnotilo to jako chybu, nakonec to vyplo i (elektrický) servo, tim neustálym starovánim si to dost urychlil...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Startoval jsem za tu cestu "jen" 3x. Nevis jeste nahodou, proc se zvedly ty otacky volnobehu? Souvisi to nejak s tim dobijenim? diky.
řak bych že z důvodu že se něco hodilo do nouzáku
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Alternátor - ja som mal také isté príznaky až na ten voľnobeh. Ale ja som pri prvom príznaku (servo) vypol osvetlenie, klímu a bez zastávky išiel domov. Je pravda že to bolo v lete.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Dnes 13-eho ( aj ked nie je piatok ) podobna skusenost. Ako prva sa objavila kontrolka dobijania, potom sa pridali dalsie ( pre istotu som skontroloval teplotu, ta bola okolo 80 st. celzia ). Otacky na volnobehu vyleteli na +-1.250. Ako posledne sa dostavil vypadok serva ( dobra zabava ). Domov som to mohol mat tak 20 km, preto som radsej vypol svetla. Aby som nezabudol, rano cestou do prace som citil mierny zapach spaleniny. A v praci to dnes bolo tiez naprd. Jednoducho paradny den Nastastie som v pohode dosiel do garaze, auticko si pekne islo, az na zmeneny zvuk motora. Vecer mi jeden znamy urobil diagnostiku. Potvrdil chybu alternatora. Auticko ale nastartovalo na prvy krat, pricom napatie pri vypnutom motore ukazovalo hodnotu 11V. Auto ma najazdene uz 118.000 km, tak som to aj podla prispevkov na tomto, ako aj na slovenskom fore ocakaval, a tiez som si vsimol kolisanie napatia.machy píše:Tak mam dnes bohuzel podobnou zkusenost , posudte sami jestli je to altikem. Podle vasich zkusenosti co jste popisovali mi to prijde pravdepodobny. Dnes mi zacla svitit kontrolka dobijeni. ............
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
To MACHY
Ještě když jsem měl géčko, odešel mi taky altík a pokud se ptáš na někoho v okolí UL, já s tím byl ve Skoroticích, ulice Pod sklakou. Je to slepá ulice, je to poslední barák vpravo. Je to už pár let, ale věřím, že se tím človíček živí dál. Bohužel bližší nebo komkrétnější kontakt už nemám. Tenkrát mi odešel můstek a oni mi celej altík zrepasovali, tedy vý,ěna můstku, regulátor byl OK, ale stáčeli mi i kotvu a altík makal další 2 roky, pak jsem auto prodal.
Probíhalo to tak, že jsem tam auto přivezl, odevzdal klíče, za 2 dny jsem si auto vyzvednul a odjel. Cena 4500,-. Ještě mi říkal, že jsem se bohužel trefil, že nemá žádnej na výměnu, jinak bych odjel za hodinu. Zkus se tedy zastavit přímo tam......
Ještě když jsem měl géčko, odešel mi taky altík a pokud se ptáš na někoho v okolí UL, já s tím byl ve Skoroticích, ulice Pod sklakou. Je to slepá ulice, je to poslední barák vpravo. Je to už pár let, ale věřím, že se tím človíček živí dál. Bohužel bližší nebo komkrétnější kontakt už nemám. Tenkrát mi odešel můstek a oni mi celej altík zrepasovali, tedy vý,ěna můstku, regulátor byl OK, ale stáčeli mi i kotvu a altík makal další 2 roky, pak jsem auto prodal.
Probíhalo to tak, že jsem tam auto přivezl, odevzdal klíče, za 2 dny jsem si auto vyzvednul a odjel. Cena 4500,-. Ještě mi říkal, že jsem se bohužel trefil, že nemá žádnej na výměnu, jinak bych odjel za hodinu. Zkus se tedy zastavit přímo tam......
jaká je životnost altíku v astře? myslím tím co se na něj dá najet, nerad bych někde zůstal, jak to tady tak čtu tak 110 tis je hodně málo
EX Opel Astra H caravan
Zdravím,dá sa nejak predísť poruche alternátore,nejaká preventívna výmena mostíkov alebo tak? Lebo už teraz menim v tom aute sanie za 20 tisic Kč, a keby mi mal odísť hneď potom alternátorm za ďalších 20 tak to auto sfleku zapálím. Zatiaľ som strašne s autom nespokojný,sanie - poruchová vec u 1,9 ... teraz čítam alternátor - poruchová vec u 1,9... začínam mať toho už dosť
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Diky za tipy na opravu altiku. Nastesti uz mam opraveno. Bylo to opravdu tim diodovym mustkem. Ten vadnej mam doma, jsou tam krasne videt ty vadny diody. Zejtra najdu chvilku a hodim sem fotku pro zajimavost. Me altik odesel po 170 tis. km. m.