Copak jste dnes vy a vaše Háčko dělali?
Re: Copak jste dnes vy a vaše Háčko dělali?
Dalo to práci, ale našel jsem a funguje to. A dokonce to tady kdysi postoval sajfi.
Pokud máte variantu svícení 5, spínač světel přepnete do polohy rozsvícená potkávací a po chvilce rychle za sebou přepnete do polohy vypnuto a zase zapnuté potkávací, tak automatické svícení deaktivujete / aktivujete.
Jednoduché a funkční. Akorát mi začala svítit palubka.
S jinými variantami svícení nemám ověřeno, ale snad by mělo fungovat jen s tou pětkou...
Pokud máte variantu svícení 5, spínač světel přepnete do polohy rozsvícená potkávací a po chvilce rychle za sebou přepnete do polohy vypnuto a zase zapnuté potkávací, tak automatické svícení deaktivujete / aktivujete.
Jednoduché a funkční. Akorát mi začala svítit palubka.
S jinými variantami svícení nemám ověřeno, ale snad by mělo fungovat jen s tou pětkou...
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Reklama
Jj tu pětku jsem měl taky aktivovanou. Myslel jsem, že je to chyba a ne vlastnost !!!
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 179tkm
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm
Bývalé:
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
V reakci na luigiho se nabízí otázka, jestli lze variantu svícení 5 takhle zapnout/vypnout u jakéhokoli vozu, nebo jen u toho, kde byla předtím povolena pětka diagnostikou. Já ji měl předtím nastavenou op-comem.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Já když jsem koupil astru, tak automatické rozsvěcování neměla. Přes Op-Com jsem zkoušel různé varianty. Světlat svítili stejně, akorát mám dojem se měnilo síla podsvícení na displeji a displej. A varianta 5 se mi líbila nejvíce. Akorát jsem si všiml, že když jsem spínačem rychle rozsvítil a zapnul, tak mi světla zhasla a když pomalu, tak nezhasla. Nevím proč, tam je tolik variant.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 179tkm
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm
Bývalé:
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm
Bývalé:
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Varianta musí být naprogramovaná, otočením knoflíku se pouze aktivuje nebo deaktivuje. Pozor při rychlém přetočení knoflíku přes více poloh, může dojít k zablokování elektroniky. Osobně se mě to povedlo (mám polohu Auto), světla se pak rozsvítila hned po zapnutí klíčku zapalování bez nastartování motoru a nešla vypnout, přitom se zobrazilo 5 chybových kódů ohledně světel. Chyba šla opět napravit pouze rychlým přetáčením knoflíku. Varianta denních světel 5 je vzláště výhodná s polohou Auto, kdy se nemusí přepínač světel vůbec používat. Přepnutí s denních světel na noční a obráceně se pak podle světelných podmínek provádí automaticky.honzap píše:V reakci na luigiho se nabízí otázka, jestli lze variantu svícení 5 takhle zapnout/vypnout u jakéhokoli vozu, nebo jen u toho, kde byla předtím povolena pětka diagnostikou. Já ji měl předtím nastavenou op-comem.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Ahoj, řešil tu už někdo denní svícení u normálního 3 polohového ovladače? Popř. jde vyměnit za ten s auto + co k tomu bude potřeba dodělat? Nebaví mě pořád zapínat a vypínat světla
Začátky Vectra B 1,6 (stále žije)
Poté trošku úlet BMW e61 530d (už půjde pryč)
Konečně Astra H TwinTop Z18XER (petrol, 1.8 - 140 HP) Irmscher packet
- vasekpetr1
Přes diagnostiku by mělo jít navolit denní svícení i bez ovladače s polohou AUTO. Aspoň na mé Záfě to tak původně bylo.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (Červené )...
...a bydlím v Hospodě (Červené )...
Děkuju moc, tak to zkusím
Předpokládám, že na to stačí OPCOM?
Předpokládám, že na to stačí OPCOM?
Pre prepinac s polohou AUTO je potrebny pritomny senzor vonkajsieho osvetlenia (ktory je integrovany v dazdovom senzore) na celnom skle. U prepinaca bez AUTO sa da naprogramovat denne svietenie (tzn. ze po nastartovani sa zapnu svetla), avsak v noci bude potrebne aj tak prepinat do polohy 2, aby bolo mozne pouzit hmlovky a dialkove svetla (v polohe 0 funguje len svetelna hukacka). Pri prepinaci s polohou AUTO toto prepnutie zabezpeci senzor osvetlenia, takze na prepinac v podstate nie je potrebne sahat okrem pripadu, ked je potrebne zapnut obrysove svetla pri parkovani na krajnici.pollish píše:Ahoj, řešil tu už někdo denní svícení u normálního 3 polohového ovladače? Popř. jde vyměnit za ten s auto + co k tomu bude potřeba dodělat? Nebaví mě pořád zapínat a vypínat světla
super, tak snad se podaří