Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
nějaká ta spotřeba při 177kw v OPC
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
- Reklama
Co dělám špatně? Z18xe a 8.3L.
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+
Po nastartovani mi ukazuje spotrebu 3l/h a postupne ako sa motor zohrieva, za 2-3 min. klesne na 1l/h. Je to normalne?
Obcas mi motor nechyti na prvy krat, len toci starter. Alebo obcas chyti, ale otacky klesaju, musim pridat plyn, aby to nezdochlo. Cim to moze byt?
Sviecky boli menene.
Obcas mi motor nechyti na prvy krat, len toci starter. Alebo obcas chyti, ale otacky klesaju, musim pridat plyn, aby to nezdochlo. Cim to moze byt?
Sviecky boli menene.
Zafira B 1.6 A16XER 2010 + LPG
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Marek_rbk: Spotřebu hned po startu a po ohřátí mám zhruba stejnou jako ty, taky jsem si toho všiml. Po úplném zahřátí na provozní teplotu (po jízdě) se mi to na volnoběhu ustálí asi na 0,7-0,9 l/h.
To, že by mi motor nechytl napoprvé, se mi zatím nestalo, to je divné ale nejsem takový odborník abych soudil jestli je to normální nebo ne. Zeptal bych se na to v servise.
Kolísání otáček po startu pozoruju taky, ihned po startu mám tak mi to kolísá kolem 1000 ot/min a 1x až 2x po startu otáčky mírně poklesnou (asi na 800/min?) ale automatika to nějak dorovná a pak už kolísají míň a ustalují se takže mi to nezdechne. Ale je mi taky divné že to skoro vždycky po startu tak divně zakolísá. Jestli je to normální- nevím. Taky by mě to zajímalo protože to nepůsobí moc dobře.
Já mám Astru s tím samým motorem jako ty, A16XER.
To, že by mi motor nechytl napoprvé, se mi zatím nestalo, to je divné ale nejsem takový odborník abych soudil jestli je to normální nebo ne. Zeptal bych se na to v servise.
Kolísání otáček po startu pozoruju taky, ihned po startu mám tak mi to kolísá kolem 1000 ot/min a 1x až 2x po startu otáčky mírně poklesnou (asi na 800/min?) ale automatika to nějak dorovná a pak už kolísají míň a ustalují se takže mi to nezdechne. Ale je mi taky divné že to skoro vždycky po startu tak divně zakolísá. Jestli je to normální- nevím. Taky by mě to zajímalo protože to nepůsobí moc dobře.
Já mám Astru s tím samým motorem jako ty, A16XER.
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km
Davide zjednodušeně, studený motor hned po startu má bohatší směs (automatický sytič) a otáčky cca 1100ot. Regulace funguje pouze za základě přednastavené mapy (přibližná regulace). Je otevřená smyčka regulace lambda sondy, to znamená že se palivo reguluje pouze přibližně (chudá/bohatá směs) a otáčky pak kolísají.(Otevřená regulační smyčka - při čekání na začátek činnosti lambda sondy)david64 píše: Kolísání otáček po startu pozoruju taky, ihned po startu mám tak mi to kolísá kolem 1000 ot/min a 1x až 2x po startu otáčky mírně poklesnou (asi na 800/min?) ale automatika to nějak dorovná a pak už kolísají míň a ustalují se takže mi to nezdechne. Ale je mi taky divné že to skoro vždycky po startu tak divně zakolísá.
Po ohřátí motoru, přibližně 40°C na základě vyhodnocení ECU se uzavře regulační smyčka lambda sondy. Motor se pak již reguluje na základě údajů z lambda sondy a otáčky se usadí. (Uzavřená regulační smyčka - běžný provozní stav a vstřikování je řízeno na základě údajů z lambda sondy). Volnoběžné otáčky po zahřátí motoru cca: 800ot.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Po startu je jak je psáno výše. Pokud ihned po startuse zapnou světla,větrák běží na vyšší stupěň, tak si motor zakolísá i když "přepne" napájení a zatížení odběru na alternátor a odstřihne baterii, která se tímto začne dobíjet. Protože po otočení klíčku do druhé polohy vše běží na baterii. Tento jen také pozoruji. Kolikrát mi chvilku po stratu zakolísá na oných 800ot/min. A krokový motore dorovná na těch 1100 ot. Pak u už to drží a pomalu to opadne. Když nezapnu světla a venzilátor mám na 1-2 stupeň, drží to v pořádku.
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+