Halis- Zafira B, 2006, 19CDTI, 110kW
Re: Halis- Zafira B, 2006, 19CDTI, 110kW
Baterie nová od prosince loňského roku a podle MKJ to dobíjí 14,5V. Když tam dávali zpět alternátor, tak našli jeden kabel načnutý a přesvorkovali ho.
- Reklama
O víkendu jedu ke známému na rampu, abych se podíval na hadice k DPF, ale zároveň bych si chtěl proměřit ten alternátor. Může mi někdo poradit postup, co, kde jak změřit? A nejlepší by byl i obrázek altíku s popisem, jelikož se tam zřejmě špatně k němu dostává, tak abych věděl kam šáhnout. Mockrát děkuju všem za příspěvky.
Takže z minulé opravy se plastová trubička k čidlu DPF propálila, proto jsem ji celou odstranil a nahradil jsem ji po celé délce gumovou hadicí průměru 8mm.
U alternátoru jsem prohlédl uchycení kabeláže a jelikož se známému nenačetla diagnostika Bosch (jednou ročně si prý stahuje data a podle help centra z Bosche je prý závada na straně Woken 10), tak se nekonalo smazání chybového kódu.
Po jízdě z dílny se spustila bezproblémová regenerace DPF= zajímavé je, že i při tak poškozeném potrubí probíhala regenerace bez přerušení i před opravou.
U alternátoru jsem prohlédl uchycení kabeláže a jelikož se známému nenačetla diagnostika Bosch (jednou ročně si prý stahuje data a podle help centra z Bosche je prý závada na straně Woken 10), tak se nekonalo smazání chybového kódu.
Po jízdě z dílny se spustila bezproblémová regenerace DPF= zajímavé je, že i při tak poškozeném potrubí probíhala regenerace bez přerušení i před opravou.
Včera večer si tak sedím a najednou prudké zvonění u dveří a když otevřu, tak mi soused povídá, že mi nabourali auto a abych pohnul, že se mu zdá, že chce řidič odjet. Hodím na sebe montérky, co mám u dveří, skočím do Crocsů a vyběhnu ven. Tam stojí dodávka od Tesca a u ní mumlá její řidič, že se prý omlouvá, že se prý chtěl otočit (do jednosměrky!?) a nevšiml si stojícího auta.
Výsledek: zadní nárazník a pravé zadní světlo na výměnu (možná držák nárazníku)
PS: manželka mi při čekání špitla něco jako, že je čas auto vyměnit, že té smůly je na jedno auto poslední dobou nějak moc
Výsledek: zadní nárazník a pravé zadní světlo na výměnu (možná držák nárazníku)
PS: manželka mi při čekání špitla něco jako, že je čas auto vyměnit, že té smůly je na jedno auto poslední dobou nějak moc
Aspon mas prilezitost dat spravit tu listu so senzormi poriadne
Máš pravdu a jelikož moc servisů neznám, kde by půjčili auto po dobu oprav, tak to asi dám ke Zralému do Stodůlek. Snad se tam s tím pochlapí.
- Radoš92
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To naštve. Ale půjde to z jeho pojistky, ne? Takže bych udělal nárazník, vlivem nárazu nefungují senzory atd..
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Tak jsem dnes provedl dlouho odkládanou výměnu střešních lišt za černé hagusy. Celková práce mě samotnýmu zabrala 5 hodin. Vše proběhlo poměrně v klidu a jedinou škodu jsem si udělal při demontáži držáků clonítek= jedno prasklo a druhé je načnutý, takže už jsou objednány nové. Myslím si, že to snad ani sundat bez devastace nejde, alespoň ne v polních podmínkách.
Proběhla kontrola připravených děr v karoserii a zjištěno přinýtování plastových úchytů střešní lišty a kovových držáků pro úchyt příčníků. Nýty jsem odvrtal a kovové držáky odšrouboval po sundání vnitřního obložení, stropnice a bočních airbagů.
Po umytí celé plochy-drážky pro nový hagus, jsem všechny otvory opatřil vrstvou polyuretanovým tmelem. Po odšroubování bočních airbagů se člověk krásně dostane na matice držáků a zároveň přišroubování nových hagusů.