Zafira B - Vypíná motor
Zafira B - Vypíná motor
Zdravím,
Zafira B, 07/2005, 1.6, 77kW, 156 000km
Obě lambda sondy 04/2016
Celá výfuková soustava od svodů až po konec výfuku - 10/2016
Svíčky, výměna veškerých kapalin (olej, brzdová, chladící, klima) - 11/2016
Brzdy, desky - 02/2017
Rozvody - 03/2017
A teď problém.
Při jízdě kdy začnu brzdit motorem (když jedu 90km/h a na úseku je 70km/h) nebo šlápnu na spojku, abych podřadil se motor prostě vypne. Zastavím u kraje, vypnu klíček, nastartuji znovu a jedu dál. Nikdy to neděla, pokud stojím na místě třeba na semaforu nebo na stopce. Nikdy to nedělá pokud přidávám plyn, abych jel rychleji. Mám to asi rok a půl. Za 17 měsíců to udělalo jednou. Teď za měsíc už 6x. Bez ohledu jestli jsem jel těch 70 km/h nebo třeba 30 km/h v pomalu jedoucí koloně.
Prosím, čím to může být? Váha vzduchu? Nic jiného mě totiž nenapadá.
Díky předem za jakékoliv tipy.
Zafira B, 07/2005, 1.6, 77kW, 156 000km
Obě lambda sondy 04/2016
Celá výfuková soustava od svodů až po konec výfuku - 10/2016
Svíčky, výměna veškerých kapalin (olej, brzdová, chladící, klima) - 11/2016
Brzdy, desky - 02/2017
Rozvody - 03/2017
A teď problém.
Při jízdě kdy začnu brzdit motorem (když jedu 90km/h a na úseku je 70km/h) nebo šlápnu na spojku, abych podřadil se motor prostě vypne. Zastavím u kraje, vypnu klíček, nastartuji znovu a jedu dál. Nikdy to neděla, pokud stojím na místě třeba na semaforu nebo na stopce. Nikdy to nedělá pokud přidávám plyn, abych jel rychleji. Mám to asi rok a půl. Za 17 měsíců to udělalo jednou. Teď za měsíc už 6x. Bez ohledu jestli jsem jel těch 70 km/h nebo třeba 30 km/h v pomalu jedoucí koloně.
Prosím, čím to může být? Váha vzduchu? Nic jiného mě totiž nenapadá.
Díky předem za jakékoliv tipy.
- Reklama
Re: Zafira B - Vypíná motor
Diagnostika byla? Pokud ne, tak to je základ. Věšteckou kouli tu nikdo předpokládám nemá.
Udělej si preventivně alespoň nouzově diagnostiku brzda/plyn.
Vypni zapalování a zmáčkni součastně pedál plynu a brzdy. Za stálého držení stisklých pedálů zapni zapalování (nestartovat!)
Na displeji denních kilometrů se Ti pak zobrazí ECN a kód případné chyby, nebo ECN 000000 (bez chyby).
Případně můžeš kontaktovat třeba přes SZ (soukromou zprávu) některého člena poblíž bydliště a udělat diagnostiku přístrojem.
Tabulka členů s diagnostikou:
https://www.opel-astra-h.cz/forum/downl ... &mode=view
Vypni zapalování a zmáčkni součastně pedál plynu a brzdy. Za stálého držení stisklých pedálů zapni zapalování (nestartovat!)
Na displeji denních kilometrů se Ti pak zobrazí ECN a kód případné chyby, nebo ECN 000000 (bez chyby).
Případně můžeš kontaktovat třeba přes SZ (soukromou zprávu) některého člena poblíž bydliště a udělat diagnostiku přístrojem.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
V pondělí jde na diagnostiku. Tak se uvidí, co to způsobuje.
Stan. píše:Udělej si preventivně alespoň nouzově diagnostiku brzda/plyn.
Udělal jsem vše přesně návodu. Vypnul zapalování a zmáčkl současně pedál plynu a brzdy. Za stálého držení stisklých pedálů zapnul zapalování. Na displeji denních kilometrů se zobrazilo:
1) ECN 040060
potom
2) 152465 - počet najetých kilometrů
potom
3) ECN 000000
Znamená něco těch 040060 ? Najdu někde tabulku chyb ECN?
Díky
ECN 040060: Exhaust Gas Recirculation Flow Malfunction
Takže by to měl být EGR ventil. Pro začátek bych ho zkusil vyčistit. U těch elektrických ventilů to čištění nejde tak snadno, ale mohlo by to problém vyřešit, tedy alespoň na nějakou dobu.
Takže by to měl být EGR ventil. Pro začátek bych ho zkusil vyčistit. U těch elektrických ventilů to čištění nejde tak snadno, ale mohlo by to problém vyřešit, tedy alespoň na nějakou dobu.
Existuje tabulka chyb ECN prosím?
Jinak díky za info. ještě to nechám projet diagnostikou jestli to nezpůsobuje víc věcí.
Jinak díky za info. ještě to nechám projet diagnostikou jestli to nezpůsobuje víc věcí.
Nějaký seznam je k dohledání zde na fóru. Já osobně čerpám z anglického VxON.
Diagnostika v OPEL servisu neprokázala nic. Během několika testovacích jízd různých vzdáleností a na trasách, kde to zkapávalo mě, se jim nic neukázalo a motor nevypl. Bylo mi doporučeno vyčištění EGR ventilu, popř. jeho výměna do začátku. Pokud to bude dělat dál, bude se pátrat dál.
Postup čtení chybových kódů a jejich rozkódování zde: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... ybove+kody