Vymazání adaptačních dat

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
tesyno

Vymazání adaptačních dat

Příspěvek od tesyno » 20 črc 2017, 00:41

Ahoj všem,
mám dotaz. Mám Zafiru B 1.8 103 kW (Z18XER) a namontované LPG. Mám problém s tím, že na LPG mi kolísají volnoběžné otáčky a to tak, že to úplně zdechne. Na benzín OK, jízda na benzín i plyn taky OK (jen tedy je pakárna jet "krokem" plyn buď sepne nebo vypne a já poskakuji - nemá hladký průběh úplně od spodku, ale to už celé 4 roky co auto mám). Má cenu vymazad adaptační hodnoty, které jsou již kdesi uloženy? Popřípadě jak? OP-com (china clon) mám, ale nerad bych smázl něco jiného.
Na webu jsou dosti nevěrohodné informace, někdo tvrdí mazat - pomáhá to, někdo zase nemazat, nemá to cenu.

Pro info u LPG vyměněny filtry, 1 vstřik vyměněn a LPG vstřiky jaksi "nastaveny" (délky vstřiku tuším). Svíčky nové - NGK laser line 6 LPG, olej, olejový filtr, vzduchový filtr vyměněny taktéž. Diagnostika nic nehlásí. Tip automechanika - váha vzduchu (mě to jen chvíli a kvůli nefunkční klimě - nakonec vadný kompresor :´( - ps: neprodáváte někdo? :-) ), tak zkouším, než se budu muset auto odevzdat na delší léčení a taky bych se rád vyvaroval zbytečným výměnám dílů.

Díky za info
tesyno
Zafira B 1,8 16v 103kW

Reklama

vectra11

Re: Vymazání adaptačních dat

Příspěvek od vectra11 » 20 črc 2017, 07:54

Vymazat adaptace nepomůže, protože to je evidentně špatně seřízené nebo namontované. Musíš najít plynaře který seřizuje lpg podle korekcí. Bohužel ne každý to umí, byť na tom nic není.

tesyno

Příspěvek od tesyno » 20 črc 2017, 08:43

Korekce jsou právě seřízené - vycházeli krásně +- cca 3%.
Problém ještě je, že to dělá jen "někdy".
Říkal jsem si, že výmaz adaptačních dat by byla ta nejlevnější varianta čím začít :-).
Pokud se dnes dostanu včas domů, zkusím ještě live data a mrknu jak maká lambda - hodnoty sice vypadali OK, skákalo to pravidelně, ale kdo ví kdy si ta potvora řekne, že prostě pracovat nebude.
Zafira B 1,8 16v 103kW

vectra11

Příspěvek od vectra11 » 20 črc 2017, 09:34

Pokud jsou korekce v pořádku, tak logicky výmaz adapt. nepomůže k ničemu. Je otázka jak to dávkuje plyn na volnoběh a v režimu kdy to cuká. Na to se nedá poradit nic jiného, než opravdu najít schopný servis.

vectra11

Příspěvek od vectra11 » 06 úno 2018, 22:02

Výsledek???

Odpovědět