Pokec o čemkoliv a OT

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
kulisek91

Re: Pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od kulisek91 » 02 čer 2017, 15:57

a když tam nebudu mít nic tak to závada není ne? :D na tom mém špinavém podvozku asi moc nepozná jestli tam mám kousek plechu nebo ne ..když to utrhnu a nic tam nebude vidět tak to asi řešit nebude
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

Reklama

AstraMan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AstraMan » 12 čer 2017, 09:55

Zdravím kolegové,

nemá někdo z Vás na půjčení disky s roztečí šroubů 5X110 a se středovou dírou 65,1 na pneu (je jedno zda zimní/letní s min. vzorkem) o rozměru 185/60/15, 205/50/16, 205/45/17? Potřebuji je půjčit jen na jeden den, všechny 4KS. Se stávajícím rozměrem pneu 205/55/16 je na STK problém :) . Ideálně poblíž Kolína, na STK musím stejně do Kolína :?:

Díky za pomoc,
AstraMan
My new car ( Opel Meriva A ) : AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) : AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto : Činy jsou více, než slova !!!

kratales

Příspěvek od kratales » 21 čer 2017, 08:51

Má tu někdo zkušenosti s renovací světlometů? Právě jsem na Alze objednal renovační sadu od Carexu, tak jsem na výsledek zvědav. Sice ty světla ještě nejsou tak hrozná, ale už mají nehezký nádech do žluté barvy.

Hoonza

Příspěvek od Hoonza » 21 čer 2017, 11:14

Ahoj zkušenosti s renovací světlometů mám následující:

Nejdříve jsem šel také cestou těchto levných sad: Carex, Rowax.....
Po vyzkoušení - vyhozené peníze. Testoval jsem na světlech z H-čka, které byli již značně zašlé - prvotní výsledek perfektní sada to rozleští, ovšem za 4 měsíce to bylo stejné, možná horší. Světlo začalo zásadně degradovat. Jde o to, že na světle je z výroby ohraná vrstva z tvrdého laku, která chrání světlomet proti UV a povětrnostním vlivům, broušením ji ze světla odstraníte a přibalený vosk je jen krátkodobá náhrada.

U Vectry C jsem renovoval Bi-Xenony a šel do toho poctivě. Našel jsem toto video, https://www.youtube.com/watch?v=VanibyC-lQI kdy lze dosáhnout nového vzhledu.

Pro domácí podmínky mi zafungovala tato sada: http://www.ebay.de/itm/Scheinwerfer-Set ... 1531249524

Která obsahuje podkladní lak a vrchní dvousložkový lak na finální úpravu.

Takto zrenovované světlomety mám na autě již 2 rokem a stav stále perfektní.......
Astra H Sport, Z18XER 103 KW r. 2008, IDS+, Bi-Xenon, Keyless (Open&Start)

kratales

Příspěvek od kratales » 21 čer 2017, 11:57

Díky za info. To, že to světlo zase zajde vím, nemám problém to jednou za tři měsíce přeleštit leštící pastou. Uvažuji o koupi nějaké tvrdovosku s odolností vůči UV záření. Vím, že to není ideální řešení, ale než kupovat dvousložkový lak, kvalitní renovační sadu, tak mohu koupit rovnou nová světla. Navíc lakovat to tím lakem na světla nechci, technologii lakování polykarbonátových skel na světla znám a právě proto, že vím o jak specifický proces se jedná, tak to dělat nějakým sprejem nechci.

Teoreticky by dobře mohla zafungovat i transparentní fólie odolná vůči UV záření, kterou by se světlo přelepilo?

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 21 čer 2017, 15:12

Já mám na Astra-G renovované světlomety přes pět let - použita brousící a leštící sada od 3M (žádné ochranné laky). První rok po přebroušení beze změn (jezdím denně), druhý a třetí rok už bylo patrné zhoršování. Po třech letech opět přebroušeno s 3M. Od druhého přebroušení to budou dva roky a světla stále velmi slušná. Po druhém přebroušení jsem ještě přidal občasné převoskování s voskem od Rowax (sady vyrábí kamarád z práce). :)

Jo, před prvním přebrušováním jsem skoro neviděl na žárovky. :o
Hoonza píše:- prvotní výsledek perfektní sada to rozleští, ovšem za 4 měsíce to bylo stejné, možná horší.
Tomu nemůžu uvěřit... u mě min. rok perfektní. Musí tam být nějaká souvislost s kvalitou materiálu světel.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

kratales

Příspěvek od kratales » 21 čer 2017, 17:05

Tak jsem se ptal souseda, který na H leštil sadou od Carex a prý to vydrželo skoro 2 roky, že stačilo jednou za 3-4 měsíce nanést novou vrstvu vosku. Moje světla ještě nejsou vyloženě zašla, ale mají jen nádech do žluté barvy, ale mně se to nelíbí :-)

PepaS: Jakým voskem od Ronaxu si to prosím dělal?

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 21 čer 2017, 23:12

Nevím, vosk je vosk - zeptám se inspektora Clouseau :)

Kliknutím na Clouseau dostaneš odpověď...

Obrázek
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

zralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zralok » 22 čer 2017, 17:01

Čus hošani :-),

nechci zakládat nové téma. Chci se jen zeptat na co se mam zaměřit při této závadě.

Při každém ranním startu (tzn. 8 hodin v klidu). Tak motor naskočí na brnk, začne padat k volnoběžným otáčkám a potom jako by se mu nechtělo tak jak kdyby se to začlo dusit, potom jednotka automaticky přidá na otáčkách a potom se to ustálí kolem 1 000 ot / min. ale není to stabilní a trošku to kolísá. Po rozjezdu a zastavení kdekoliv už se to nestane. Až zase další den.

Zatím jsem zkoušel prostříkat konektor té váhy vzduchu (doufám že to je váha), co je hned za vzduchovým filtrem kontaktolem.

Jediné co by s tím mohlo mít souvislost, je ta věc. Že při každém ranním startu se z prostoru motoru na straně řidiče, ozývá písklavý zvuk asi tak 5- 10 vteřin a potom je to v klidu. Prý to asi je ložisko spojky ale nevím. RomanK říkal, že to nemám řešit až se to rozpadne uplně. Ale nevím jestli by to mohlo mít na toto vlív. Jediné co je asi jinak, že mám na volnoběh spotřebu cca 3 l / hod. Mám po generálce, spaloval se olej, tak jestli to neschytala lambda sonda? .. Zatím to nějak neovlivňuje výkon a auto jede tak jak má bez nějakých výrazných výpadku výkonu nebo cukání. Mě ty problémy asi nikdy neskončí :( ale Astřulu nedám z ruky ! :-D

kratales

Příspěvek od kratales » 22 čer 2017, 20:50

PepaS: Tím odkazem na video si mě dost pobavil 8-). Nakonec jsem koupil vosk od Meguiars, s tím snad chybu neudělám :-)

Odpovědět