Vymena termostatu 1.9cdti + odvzdusnenie?
Re: Vymena termostatu 1.9cdti + odvzdusnenie?
Po vymene sa vam zohrieva na 90C? Mne stale len max 83C aj to len ked neni vonku velka zima,a trva mu to tak cca 9-11km,ale vraj na hacku sa ma tak aj zohrievat ze nie na 90C,preto sa pytam,ale co pozeram termostaty tak je tam pisane ze otvara pri 88C
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
- Reklama
V našom prípade teda pri astre 1.9 74kw je prevádzková teplota od 80°C do 90° C takze to je ok... nech si hovorí kto čo chce... X ľudí mi potvrdilo ze naše auta maju taku prevadzkovu teplotu a 90 stupnov nemusi byt... nikdy sa mi nic nestalo ani na vectre tak sa nad 80 nikdy nedostala voda a už funguje bez problémov skoro 20 rokov..
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
Canton159: Aj som si myslel len u vecsine aut je ta teplota priklincovana na 90C nemyslim tym teraz Opel,a ked som aj cital prispevok ze uz mu drzi teplota na 88C tak ma to pomiatlo
Pocuj kolko musis prejst teraz v tejto zime aby sa dostala na prev,teplotu.
Pocuj kolko musis prejst teraz v tejto zime aby sa dostala na prev,teplotu.
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
1.9Cdti 74kw
Mne je jedno kto co povie... tych 10 stupňov hore dole... mna starom termostate sa mi ohriala na max 65 vymenil som za novy wahler a odvedty je to cez zimu 80- 82°C a nasli sa tu mudrci co mi vypravali ze to je zle a podobne bludy... zevraj aj novy termostat je nafigu... tak som sa nasral napisal som do oplu a tiez som pisal do madarska do oplu kde mi potvrdili že je to prevadzkova teplota aj u nových áut... takto :ked je vonku -10 tak do roboty sa mi zohreje na 77°C 20km cesty... a domov tak isto obcas dosiahne tesne 80° ale to uz som doma..
teraz že si napísal si ma nabudil aby som zakryl chladič kartónom.. a pomohlo to išiel som cca 10 km a zohriala sa o dosť skôr..... to tiež písali kade tade že je to zbytočné atď... nehcapem tie ovce čo uveria jednému a potom vobec nič nevyskúšajú... Dal som tam karón a za 10km jazdy som mal na 70 vodu.... inokedyna 20km stačí na 70°C
ja som chcel original taky cierny plast tam ale nikde to neviem najst :/
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
1.9Cdti 74kw
Bracho90 píše:ja som chcel original taky cierny plast tam ale nikde to neviem najst :/
Tady máš spodní plast
https://www.autohotarek.cz/zimni-clona- ... 0wodplYAVQ
Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 110 kW
pajakuv ASTROLET
pajakuv ASTROLET
Tá teplota je normálna Tých 88°C, čo sa udáva, je teplota pri ktorej je termostat otvorený na maximum. Mne sa tiež vyšplhá na cca 86-88°C a potom okamžite padne na 80-82°C, je to ok.
Ja som zas počul, že teploty sa takto bežne držia aj na ostatných autách, to len budíky sú optimisticky "nastavené" tak, aby vystúpili na 90°C a držali sa tam (na nich nevidno tie malé rozdiely v stúpaní/klesaní).
Ja som zas počul, že teploty sa takto bežne držia aj na ostatných autách, to len budíky sú optimisticky "nastavené" tak, aby vystúpili na 90°C a držali sa tam (na nich nevidno tie malé rozdiely v stúpaní/klesaní).
Astra H 1.9 CDTI 88 kW (Z19DTH)
- BikerMarius
Měl bych dotaz, budu měnit chladič chladící kapaliny a napadlo mně jeslti, když bude venku nebude lepší přístup k termostatu?
Že bych ho preventivně vymněnil když je teplo než abych zjistil v zimě že netopím
Nevim jetli už je měměný ale auto ma 11let a 240tkm.
Že bych ho preventivně vymněnil když je teplo než abych zjistil v zimě že netopím
Nevim jetli už je měměný ale auto ma 11let a 240tkm.