Dnes som nenastartoval pri -11°C

Odpovědět
JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Dnes som nenastartoval pri -11°C

Příspěvek od JohnyBA » 19 pro 2009, 16:31

Ahojte,
tak dnes som zazil nemile prekvapenie, v Prahe okolo 11 hodin bolo -11°C a astra 1.9CDTi nenastartovala. V noci mohlo byt aj -20. Zaujimave je ze mam benzina verva diesel, tankovany 3.12. na tej benzinke na D1 za prahou, v takej zakrute. Skusal som aj 3 krat otocit klucom bez nastartovania, aby zhavice viac zabrali a nic. Po chvilke zacal vychadzat divny zvuk z pod auta, ako keby slo nejake cerpadlo naprazdno. Z vonka to bolo pocut pri vyfuku. Neviem ci zamrzla nafta alebo odisli zhavice, neviem ani ako to zistit :-(.
Premyslam ze pockam kym sa trosku oteply a skusim to zas, inak neviem co s tym a asi budem musiet volat servis.
Nemate nahodou niekto s tymto skusenosti? Odporucte nejaky dobry servis tu v Prahe, nemusi byt znackovy ale aby som tam nenechal cely majetok.

JohnyBA
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Reklama

Kesi

Re: Dnes som nenastartoval pri -11°C

Příspěvek od Kesi » 19 pro 2009, 16:46

Rozhodne by som sa nespoliehal na akúkoľvek naftu (len ak by som si ju urobil sám) ja bez aditív nejazdím ani v lete. Môže byť vyrobená u sebe lepšieho výrobcu ale dôležitý ja aj predajca. Nemusí podvádzať ale stačí ak tankuješ jeho posledné zbytky. Na ten objem podzemných nádrží vieš koľko sa vyzráža vody? V takýchto mrazoch ako sú teraz je najlepšie mať čo najplnšiu nádrž lebo voda sa ti môže vyzrážať aj v nádrži. Ak to dokážeš tak v prvom rade vymeň palivový filter pridaj aditívum do nafty a natankuj do plna.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Vladdo

Příspěvek od Vladdo » 19 pro 2009, 18:42

ake aditivum pouzivas?
Astra H, 1.7 CDTi

Kesi

Příspěvek od Kesi » 19 pro 2009, 19:03

Používal som Castrol DTA a teraz mám prvú nádrž z VIF.

pepcco

Příspěvek od pepcco » 19 pro 2009, 19:28

Takisto používam aditívum VIF zimný. Používam ho aj v lete. Dnes ráno -18,5 C a auto na 1. krát bez problémov naštartovalo. 8-)
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 19 pro 2009, 19:53

a ako moc je potrebne vymenit palivovy filter? poskodil sa teraz? v pondelok ma byt uz nad nulou tak uvazujem nad moznostou ze sa to rozmrazi, nastartujem a pojdem na pumpu natankovat plnu nadrz a pridam aditivum. Mal by som ist potom do servisu dat vymenit ten filter?

Dakujem,
JohnyBA

Kesi

Příspěvek od Kesi » 19 pro 2009, 20:05

Problém u nafty nemusí byť voda ale nekvalitná nafta sa pri nízkych teplotách akoby rozkladala (v sklenenej nádobe zbelie) - odlučuje sa parafín??? a to spôsobí že palivový filter sa stane nepriechodný (keď ho vyberieš vyzerá akoby si ho natrel bravčovou masťou) a preto je potrebná výmena nestačí ho rozmraziť.

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 19 pro 2009, 20:20

Takze ak nastartujem, filter je OK, ak nie tak mozem volat odtahovku. Problem je v tom, ze som mimo domova, v Prahe, nemam po ruke palivovy filter a v astre som ho nikdy nemenil. Takze kde by som ho tak asi mohol najst? Da sa to vymenit len tak na chodniku? Co je potrebne k vymene? Ten filter mi predaju v opel servise? Co sa tyka zrucnosti tak s tym by nemal byt problem, moje predchadzajuce auto bol maluch a ten som rozobral na suciastky :-) a samozrejme znova zlozil :-).
Inak premyslam ze ho necham odtiahnut do BSAuto na Motole, je to celkom blizko, nemate s nimi niekto skusenosti?

JohnyBA

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 19 pro 2009, 20:26

Vase problem bych chtel mit :lol: Obe auta co mam zadny problem i pri -13C, napoprve jako Paja :mrgreen:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Kesi

Příspěvek od Kesi » 19 pro 2009, 20:38

Na motorovej prepážke v strede je asi 25 cm vysoký a 10 cm v priemere valec z dvomi trubkami na vrchu a konektorom (je to teleso filtra). Na spodu tohto valca je vypúšťací ventil (je to odvodňovací ventil) skús povoliť vypusti časť obsahu ak pôjde zapni kľúč chvíľu počkaj a skús štartovať. Ak z neho nič nepotečie bude vedieť na čom si. Výmena vložky filtra nie je ťažká ale v mraze na parkovisku by som to nerobil. Ak by si sa na to podujal tak odpoj trubky, konektor a vytiahni ho z držiaku, povolíš viečko, vytiahneš vložku, vyleješ naftu, vložíš nový filter, naleješ naftu, zavreš viečko.....naštartuješ a ideš domov :D

Odpovědět