Copak jste dnes vy a vaše Háčko dělali?

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
x-father
Kontaktovat uživatele:

Re: Copak jste dnes vy a vaše Háčko dělali?

Příspěvek od x-father » 30 zář 2016, 15:23

honzap píše:Pořídil jsem duální nabíječku...
Přesně takovou mám taky, ale ne kupovanou z Alzy s nějakou značkou, ale přímo z číny. Nakonec jsem kupoval asi 3 různé duální a všechny stály za prd. Utáhly vždy tak jedno zařízení.

On je totiž velký rozdíl, jestli to nabíjí jen telefon a tablet se zhasnutým LCD, nebo zařízení v provozu. Na nabíjení zhasnutého telefonu postačí i 500mA z USB portu počítače. na puštěný telefon s navigací ne.

Pokud jsem na to dal kamerku, která má příkon 1A a zároveň mobil s puštěnou navigací, tak v obou zařízeních šla baterie dolů.

Jestli se ti za hodinu a půl cesty nabil tablet o 14% a telefon o 22%, tak je to bída a tomu údaji 1,5A + 3,5A vůbec nevěřím. Měl jsi u toho na těch zařízeních něco puštěný?

Já když dám telefon do normální nabíječky do zdi, tak si bere přes 1,5A a je za hodinu a čtvrt nabitej z nuly na 100% a ne o 20%.

Všechny rušily GPSky v autě, který tam mám asi 3 ani jedna nejela.

A jako třešnička fakt, že jsem všechny tyhle "duální" nabíječky rozebral a uvnitř vedly od zdroje k USB portu vždy jen dva drátky a to + a - a oba USB porty to mělo vždy zapojené na stejný zdroj a žádní rozdělení proudů pro jednotlivé porty tam nebylo.

Postupem času jsem došel k tomu, že pokud budu ještě chtít řešit napájení v autě, tak koupím někde v GME za 500 - 1000 profi zdroj na 5V, který bude dávat např. 8A a někam to celé skovám do palubky a vyvedu si někde panel s USB zásuvkama.
Naposledy upravil(a) x-father dne 01 říj 2016, 10:15, celkem upraveno 1 x.

Reklama

honzap

Příspěvek od honzap » 30 zář 2016, 16:06

Uvádím výš,

Test: tablet 10 palců, malej si pouštěl pohádky z karty, start na 51%
telefon 5,5 palce, zapnutá GPS a sygic. Bez dat, WiFi a modrozubu, start na 59%

Právě že se mi po dlouhé době naskytlo, že oboje zařízení byla na cca 50-ti procentech a nechali jsme je jet zapnuté pořád, tablet jel docela nahlas. Šlo mi o to, abych si vyzkoušel, jestli to dokáže v případě potřeby udržet obě zařízení při životě a to, že dokáže nabíjet, sice pomalu, hodnotím pozitivně, hodí se to při cestě na dovolenou.

S tím GPS si mne trochu nahlodal, párkrát mi telefon lovil satelity špatně a nevím, kterou nabíječku jsem zrovna používal, zkusím sledovat, jestli to není odvislé právě od ní.

Kdybych to používal denně, tak pořídím něco kvalitního, pro nárazové použití mi to zatím stačí.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

kratales

Příspěvek od kratales » 30 zář 2016, 18:51

To s tou GPS mě trápí také, odzkoušeno několik nabíječek a dělá to i ta od Connect IT. Snad jediná nabíječka, která byla naprosto OK a fungovala suprově byla od Sony Ericsson. Ačkoliv měla uvedeno jen 1A, tak vše stíhala což se o nějakých 2A nabíječkách říct nedá. Bohužel jsem ji při prodeji auta zapomněl vyndat :oops:

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 17 říj 2016, 19:40

Tak máme přezuto, seřízenou geometrii ještě STK, olej a jsme nachystaní na zimu.
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563

zralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zralok » 22 říj 2016, 19:53

BikerMarius píše:Tak máme přezuto, seřízenou geometrii ještě STK, olej a jsme nachystaní na zimu.
Taky mam přezuto, koupil jsem Continetal TS 860, tak sem zvedavej jak pojedou. 830 mě moc nepřesvedčily. Na geometrii jsem objednanej na 1. a ještě sem to stihl dneska umýt, ale ještě musím doladit vnitřek. Akorát mě štve, že se začíná ozývat nějakej řemen, první start po studenym startu, udělá kvík.. a mam strach že de do kopru altík, protože, po zapnutí vyhřívání zadního okna, se mi rozvibruje celej motor.... tak uvidíme co se stane až začnou pořádné mrazy..

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 25 říj 2016, 07:31

STK hotovo, málem jsem neprolezl kvůli prorezlýmu štítu na zadní brzdě. Je fakt že ho tam kus chybí a zavada prý B :shock: No teď mam dva roky na výměnu, ale vůbec se mně do toho nechce když vidím jak je to cele zarezlé.
Moje Astra

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 25 říj 2016, 14:14

to já byl dnes na emisích :) zítra mě čeká STK tak jsem zvědav co najdou mě :D , ten štítek tam taky už moc nemám tak je možné že mi poví to samé :D nu což,necháme se překvapit :D
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

Wirda

Příspěvek od Wirda » 25 říj 2016, 18:46

Tak já si minulou neděli udělal výlet 450 km pro hezké botičky pro mou Astru, dnes jsem na ně obul nové zimáky a o víkendu jí obuju na zimu ;) Až jí obuju, dám fotku :)
Přílohy
DSC_0256.JPG
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 26 říj 2016, 13:10

Pěkný kola skoro škoda na zimu ;-).

Kulisek: Jak si dopadl na STK ?
Moje Astra

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 28 říj 2016, 11:07

Naprosto bez problému,aktuální stav 210000 km,akorát co vím budu nejspíš muset vyměnit lambdu,hlásí mi to OPCOM a na emisích mi našli že mám zanesenej EGR ventil :D ani jsem netušil že ho mám tak ho vyčistím. Takže zas na 2 roky snad klid :D
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

Odpovědět