Studené starty 1.9 CDTI
Re: Studené starty 1.9 CDTI
Jo a kódovat se musí udělali to v tom servise mají tam tu mašinku od bosche.
Zafira B 1,9 CDTi
Fiat Marea 1,9 JTD
Honda Transalp 650
Fiat Marea 1,9 JTD
Honda Transalp 650
- Reklama
Hola, venku prituhlo a koukam, ze mam uplne stejny problem. Podarilo se vam to nekomu nejak vyresit?jamborek píše:Zdravím v novém roce 2009, mám takový menší problém, který mně trápí poslední týden.Při nastartování při teplotě pod nulou mi motor začne škubat a tak sebou divně házet.Trvá to zhruba 5-10 vteřin a běží v normálu.Je to dost nepříjemné.Napadlo mně, že třeba viskozita oleje není taková, jako by měla být...(doufám, že nemám hrudky v Mogulu )Výměna žhavicích svíček proběhla a teď mě napadá jen výměna oleje+filtru a palivového filtru.Je zajímavé, že při teplotách nad nulou se nic neděje a motor přede jak kotě.Hoďte mi nějakou radu...Díkec
Nebo je to dalsi Opel-feature Dik/T
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Ludia podla mna je to bezne a nejaku sekundu po starte nam to robi vsetkym s tymto motorom.. Podla mna je vsetko OK.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Mám Zafiru B 1,9CDTI 110kW a dělá mi to pod nulou taky a navíc někdy těch pár vteřin kouří, jako bych neměl kat, DPF a podobný vymoženosti.Leju Vervu Diesel, OMV Alpin Diesel a Shell V Power Diesel podle situace. Aditiva neleju zatím žádný, protože tyto nafty jsou aditivované nebo spíš měly by být. Dle testů naft v časopise Autodiesel dopadla Shellka katastrofálně. Nejlepší byla Verva myslím.
Tak tiež pridávam...motor naštartujem (auto mam pod prístreškom vonku ,do garáže sa nedá ) a chytí hned bez protestu,ale ten zvuk je strašný ako keby to malo vybuchnúť ale vždy len brnknem po plyne a zvuk je OK (len klepe keď je studený,ale to je normálka) ...tankujem len Vervu ,takže nekvalitnú naftu určite nie....ale inak žiadne problémy s motorom,nevynecháva,ťahá super, po zahriatí tichučký.....takže myslím že je to asi OK ....
1.9. Cdti 88KW - 16 V - 80 tisíc km
1.9. Cdti 88KW - 16 V - 80 tisíc km
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
- milan7
- Kontaktovat uživatele:
Pozoruju to samé, vždy to nevydržím poslouchat a přidám dvakrát krátce plyn, po cca 5 sec je zvuk normální a motor jde plynule....
Ještě dotaz (nikdy jsem diesel neměl, je to teď moje první zima s dieselem)... stává se vám, že by to na první natočení nechytlo (např. při těch -10)? Mě občas jo, popravdě spíš přestanu po chvilce startovat, pak nažhavím znovu a pak to chytne...
Ještě dotaz (nikdy jsem diesel neměl, je to teď moje první zima s dieselem)... stává se vám, že by to na první natočení nechytlo (např. při těch -10)? Mě občas jo, popravdě spíš přestanu po chvilce startovat, pak nažhavím znovu a pak to chytne...
tak s tímto se u 1.3 ani 1.7 nesetkávám...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
U me taky dobry, zatim... Jen to zhavi trosku dyl, ale jinac naskoci a bezi normalne pravidelne. Nez se zahreje ramusi trosku vic samozrejme, ale urcite neskube. Jezdim jen na Vervu, Shell V-Power uz jim nebastim, je to jen marketingova maskarada...
To asi dělají všechny common raili,mě to taky šramotí příšerně.
Tiež mi to chytí na prvý krát....len ako ten motor štartuje a kýve sa cele auto je strašné (moja prvá zima s dieslem),po naštartováni strašný rachot,pobrnkam po plyne a pohodička.......teraz keď už je stále min. -5 tak to naštartujem a nechám tak 5-10 min bežať,idem si nachystať veci domov atď...a motor krásne plynule ide,žiadne škubanie....Aditíva som už nepridával,vo Verve by už mali byť....či nie?
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008