Špatný "studený" start
- BikerMarius
Re: Špatný "studený" start
Já mam v pondělí taky horší starty vubec se mně nechce
Ba ne mně moje astra ma tři typy startu - naskočí rovnou 1-2 otačka, naskoči po takovem tdddddm tum a třetí co nemam rad jako chytne jakoby na pul zaklepe a pak už dobry, naštěstí je nejméňe častý. Většinou mně tak dá najevo že už moc jezdíme po městě že by chtěla vyvětrat.
Ba ne mně moje astra ma tři typy startu - naskočí rovnou 1-2 otačka, naskoči po takovem tdddddm tum a třetí co nemam rad jako chytne jakoby na pul zaklepe a pak už dobry, naštěstí je nejméňe častý. Většinou mně tak dá najevo že už moc jezdíme po městě že by chtěla vyvětrat.
- Reklama
Astra uz je vo veku, ze pokial naskoci bez minutoveho tocenia tak som spokojny
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
OP-COM 2014
Tak jsem trochu sledoval auto a ona to nakonec bude asi baterka. Dneska mě na palubním PC problikávalo 12,5 - 12,4 V ráno před startem. To jsem si říkal, že když najedu 125 km za den nebude potřeba dobíjet. Škoda že nemám multimetr, abych si změřil napětí přímo na baterii. Koupím nabíječku, kterou jsem stejně plánoval na podzim a zkusím dobít.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Nie len Volty V su dôležité, ale hlavne Ampére A. To je hodne podstatné. Treba dať baterku otestovať.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
I nad tou kapacitou jsem přemýšlel a tak beru účtenku a jedu za prodejcem na přeměření. Velice ochotný pán. Baterka je stará 3/4 roku, takže když tak vyměním.
Baterie v pořád. Vše projel diagnostikou a udělal zátěžový test. Bylo mě doporučeno začít hlídat nabíjení alternátoru aktuálně dával 13,96. Občas nabíjet a hledat případný zkrat. Naftu jsem vzal na Benzina. Tak uvidíme.
Ty hladas podla mna problem tam kde ani nenimaxnuke píše:Baterie v pořád. Vše projel diagnostikou a udělal zátěžový test. Bylo mě doporučeno začít hlídat nabíjení alternátoru aktuálně dával 13,96. Občas nabíjet a hledat případný zkrat. Naftu jsem vzal na Benzina. Tak uvidíme.
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
OP-COM 2014
OP-COM 2014
Prostě do teď auto startoval na první, tak hledám příčinu. Test baterie byl zdarma. Chlapík už sám při prodeji říkal, ať se kdykoliv staví, že není problém přeměřit baterii. Změna nafty už vůbec nebyl problém stejně tankuji týdně. No a nabíječku jsem si chtěl stejně na podzim pro jistotu koupit. Stará umřela. Navíc mě teď auto hůře startovalo i v týdnu. Mám takové tušení, že to bude naftou. Protože to dělalo jen, když jsem bral u TESCA. Co si tak vzpomínám.
Vyřešeno povolil jsem víčko palivového filtru znovu usadil a dotáhl.
Naposledy upravil(a) maxnuke dne 07 led 2017, 08:50, celkem upraveno 1 x.
Ahojte, rád by som s vami prekonzultoval štarty astry.
Auto (Z19DTH) v zime ťažšie štartuje tým mám na mysli ak je asi -8°C asi 3-4 sekundy, ak je vonku cca 0-3°C a viac štart je lepší asi 1,5sekundy (čítam na fóre, že po repase štartéru auto štartuje na prvú otáčku to sa mne ešte nestalo, čím a ako repasujú štartér?). Zakaždým po naštartovaní vyletí biely dym - prečo?.
Hlavné čo sa chcem opýtať, po otočení klúčika začne žhavenie a palivové čerpadlo tlačí palivo do filtra?
Pretože pri žhavení mi s pod auta ide čudný zvuk ako keby čerpadlo zadrhávalo. Tento zvuk sa objaví aj po naštartovaní, od toho čerpadla mi brní ešte aj plynový pedál. Máte s tým niekto skúsenosti?
vypočujte si zvuk, ktorý som uložil na youtube:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Su15HO9 ... e=youtu.be[/youtube]
myslíte si, že týmto zvukom bude asi KO palivové čerpadlo???
Ďakujem
Auto (Z19DTH) v zime ťažšie štartuje tým mám na mysli ak je asi -8°C asi 3-4 sekundy, ak je vonku cca 0-3°C a viac štart je lepší asi 1,5sekundy (čítam na fóre, že po repase štartéru auto štartuje na prvú otáčku to sa mne ešte nestalo, čím a ako repasujú štartér?). Zakaždým po naštartovaní vyletí biely dym - prečo?.
Hlavné čo sa chcem opýtať, po otočení klúčika začne žhavenie a palivové čerpadlo tlačí palivo do filtra?
Pretože pri žhavení mi s pod auta ide čudný zvuk ako keby čerpadlo zadrhávalo. Tento zvuk sa objaví aj po naštartovaní, od toho čerpadla mi brní ešte aj plynový pedál. Máte s tým niekto skúsenosti?
vypočujte si zvuk, ktorý som uložil na youtube:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Su15HO9 ... e=youtu.be[/youtube]
myslíte si, že týmto zvukom bude asi KO palivové čerpadlo???
Ďakujem
Opel Astra H, kombi, 1,9 CDTi, 110 kw, Z19DTH, r.v. 2008