postklimatizační zápach

Od klimatizace až po xenony
pedroke

Re: postklimatizační zápach

Příspěvek od pedroke » 30 čer 2016, 14:34

Chcel by som sa tu aj ja podelit s mojimi skusenostami s dezinfekciou klimatizacie. Mam podobny problem ako Niraj. Zatial som skusal:
- striekanie peny do priestoru kabinoveho filtra - nepomohlo
- striekanie peny do prieduchov - nepomohlo
- striekanie dezinfekcneho prostriedku na vyparnik - nepomohlo
- striekanie dezinfekcneho prostriedku za vyparnik (cez otvor pre chladenie skrinky spolujazdca - je tam zaslepka) - nepomohlo
- cistenie ozonom - nepomohlo, naopak malo najmensi efekt
- kontroloval som aj odtok kondenzatu a ten upchaty nie je, lebo cistiace prostriedky pekne odtekaju po auto

Skusal som rozne znacky: Valeo, Klimadoctor, Den braven, Alcore...
Vzdy ide iba o kratkodoby efekt a po par dnoch je smrad po vypnuti klimatizacie spat.
V TIS pre Opel som nasiel, ze ked sa meni vyparnik klimatizacie, vyreze sa hned vedla otvoru pre kabinovy filter dalsi otvor odkial je pristup k vyparniku. Predpokladam teda, ze jediny spolahlivy sposob ako vycistit vyparnik by bolo vyrezat otvor do plastu, aby sa clovek dostal k vyparniku z druhej strany, tam to dokonale vycistit a potom vyrezany plast vlepit spat, pripadne zatmelit.. ale na to som este nanabral odvahu.
Mate niekto este nejake nedestrukcne napady?
Astra H HB, Z16XE1, 10/2007

Reklama

Dusan_zafira

Příspěvek od Dusan_zafira » 04 črc 2016, 21:57

......
Mate niekto este nejake nedestrukcne napady?[/quote]

V podobné situaci pomohlo:
-vyndat kabinový filtr, (víčko zpět)
-pustit větrák naplno
-do vstupu větráku (zvenku auta) ručním sprejem při běžícim větráku vystříkat 2-3 deci alkoholu
(to trvalo tak pulhodinu) Klimatizaci jsme měli nejdřív zapnutou a potom vypnutou
-nechat důkladně vyvětrat - nejdřív rozvody (puštěný větrák- asi hodinu) a potom mělo auto celou noc otevřené okna.
-ráno nahodit kabinový (pylový) filtr

Na rovinu - nevím zda líh nepoškozuje výparník klimatizace anebo něco okolo !!!
(bylo to služební auto a smrdělo... že to nešlo vydržet)
Opel Zafira 1.8 - 88kW Royal Blue"Borůvka"

Niraj

Příspěvek od Niraj » 18 črc 2016, 16:22

Jen by mě zajímalo, když bych nechal vyčistit klimu profesionálně, v čem by postupovali jinak ... jestli by to pomohlo. Taky by to rozebrali, nastříkali desinfekci, proběhli klimu, možná něco nastříkali do vstupu za běhu .... V podstatě totéž co já. Tak aby to nebyly vyhozený peníze.
Max. mají navíc ozon, ale to výše kolega psal, že mu stejně nepomohlo.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

jour
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jour » 19 črc 2016, 14:34

Ja som minuly tyzden po dvoch rokoch dal zase vypustit a napustit klimu, plus dezinfekciu ozonom a nic nesmrdi. Ziaden spray nenahradi dezinfekciu ozonom, par krat som to skusal, ale klima spray su vyhodene peniaze, nachvilu mozno prevonia, ale neodstrani pricinu zapachu.
Treba pozriet zlavove portaly a da sa najst komplet servis klimy za prijatelnu cenu. Ja som mal plnenie+dezinfekcia 25 EUR, filter 10 EUR a vymenil som si ho sam a mam zase na dva roky pokoj 8-) .
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 21 črc 2016, 21:16

ono to chce se taky naucit klimu spravne pouzivat a ne to zapinat a vypinat 10x za hodinu jak tele, ale regulovat si teplotu... nedavno sem videl nejakej clanek o tom, staci si to najit

me staci 2x za rok sprej od sonaxu za pak korun a nic mi nesmrdi
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 22 črc 2016, 16:02

tak ono to je jak rika vojta..je potreba se naucit zapinat a vypinat..pred koncem jizdy cca 10 minut by se mela klima vypnout a nechat foukat bez klimy aby se ta vlhkost prej vysusila atd..ten kdo umi pouzivat nepotrebuje ozon maker ale vystaci sprej..kazdopadne souhlas s tim ze sprej na vse nestaci osobne vyzkouseno..
Opel Astra OPC

Odpovědět