Pískající klínový řemen
Pískající klínový řemen
Ahoj, nepíská vám někomu taky náhodou klínovej řemen?
Samozřejmě mi píská jen pár minut po nastartování, kdy je motor ještě studenej a píská jen někdy, tzn. neni to pravidlem. Ale z bráchový oktávky jsem poučená, že se to nesmí přehlížet, tomu pak už rupla voloběžka a oprava za 4 tisíce.
V servisu se na to dívali a řikali, že samotnej řemen je dobrej, napnout taky nepotřebuje, protože je tam samonapínací kladka, jen vyfoukali volnoběžku od nějakýho sajrajtu, nic víc na tom nenašli, ale Astra vesele píská dál.
Nemáte někdo tip co by to mohlo bejt, co ještě mám zkusit?
Samozřejmě mi píská jen pár minut po nastartování, kdy je motor ještě studenej a píská jen někdy, tzn. neni to pravidlem. Ale z bráchový oktávky jsem poučená, že se to nesmí přehlížet, tomu pak už rupla voloběžka a oprava za 4 tisíce.
V servisu se na to dívali a řikali, že samotnej řemen je dobrej, napnout taky nepotřebuje, protože je tam samonapínací kladka, jen vyfoukali volnoběžku od nějakýho sajrajtu, nic víc na tom nenašli, ale Astra vesele píská dál.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
- Reklama
Re: Pískající klínový řemen
dělá mi to téměř od začátku co mam corsu s tímto motorem, na garanci vyměněna volnoběžka, píská vesele dál, ovšem ne jen někdy ale vždy, teď prý vymění klíňák...Tereza píše:Ahoj, nepíská vám někomu taky náhodou klínovej řemen?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Aha, díky za odpověď, aspon nejsem sama (ne že bych ti to přála samozřejmě). Mě se do výměny volnoběžky moc nechce, klíňák by snad šel, ale nerada střílim takhle od boku, vyjde to dost draho, na Puntu sem preventivně i nuceně vyměnila skoro všechno (brzdy, spojku, chladič, startét+spínačku atd atd, docela to lezlo do peněz).vojta píše: dělá mi to téměř od začátku co mam corsu s tímto motorem, na garanci vyměněna volnoběžka, píská vesele dál, ovšem ne jen někdy ale vždy, teď prý vymění klíňák...
Dej vědět jak si dopadl s tim klíňákem, díky!
Btw. kolik si platil za tu volnoběžku? Řádově stačí...
Ahoj, taky pískán při nastartování než se zahřeje motor. Ale mě to spíš dělá takový s...s...s...s...s...s...s...s
Až teď pujdu na rozvody,tak snad mi s tím něco udělaj...je to děsivej zvuk
Až teď pujdu na rozvody,tak snad mi s tím něco udělaj...je to děsivej zvuk
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
Apikkk
díky. Já sem se děsně lekla, když jsem ten zvuk slyšela poprvý, protože jsem si zas řekla, že zase něco, abych si nemyslela, že náhodou budu chvíli bez závady. A nejhorší to je, jak se to rozlejhá v tý podzemní garáži, to se za mnou lidi otáčej.
Tak mi pak prosím napiš co ti s tim udělali na rozvodech, mě řekli, že neví co s tim kromě výměna součástek, všechno se zdá ok...
díky. Já sem se děsně lekla, když jsem ten zvuk slyšela poprvý, protože jsem si zas řekla, že zase něco, abych si nemyslela, že náhodou budu chvíli bez závady. A nejhorší to je, jak se to rozlejhá v tý podzemní garáži, to se za mnou lidi otáčej.
Tak mi pak prosím napiš co ti s tim udělali na rozvodech, mě řekli, že neví co s tim kromě výměna součástek, všechno se zdá ok...
Měl jsem před Oplem hodně aut většinou japonce,a vždy když se zdálo,že píská klíňák,mýdlo a za chodu potřít plochy klíňáku které dosedají do sedel.Píšu to schválně polopatě protože jsem to doporučil známému a natřel venkovní plochu klínáku vždy to pomohlo
Astra H 1.6 TWINPORT, 77kW / Z16XEP /
neplatil sem nic mam to v záruce ale cena za samotnou kladku je kolem 2000-3000Tereza píše:Aha, díky za odpověď, aspon nejsem sama (ne že bych ti to přála samozřejmě). Mě se do výměny volnoběžky moc nechce, klíňák by snad šel, ale nerada střílim takhle od boku, vyjde to dost draho, na Puntu sem preventivně i nuceně vyměnila skoro všechno (brzdy, spojku, chladič, startét+spínačku atd atd, docela to lezlo do peněz).
Dej vědět jak si dopadl s tim klíňákem, díky!
Btw. kolik si platil za tu volnoběžku? Řádově stačí...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
A co zkusit tohle - speciální spray na pískající klíňáky
http://www.loctite.as/?p=productsMore&iProduct=300
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
misut píše:mýdlo a za chodu potřít plochy klíňáku které dosedají do sedel.Píšu to schválně polopatě protože jsem to doporučil známému a natřel venkovní plochu klínáku vždy to pomohlo
Misute, díky za tip. Vidiš, ještěžes to napsal, já bych to taky asi natírala zvenku . Stačí normální mejdlo, nějaký tekutý na ruce? To by byla levnější varianta, která stojí za pokus, jinak ten spray by taky nebylo špatný zkusit než se koupí nový díly. Díky kluci!bubo píše:A co zkusit tohle - speciální spray na pískající klíňáky
Vojta
Dík...hm, 2-3 tisíce za kladku fakt nedám, mě někdy přijde, že ta Astra má pocit, že jsem zlatý prasátko nebo co. Ale je to taky asi tim, že já na "novym" hned všechno vyměňuju a to je jak s doktorama, jak člověk jednou začně, nemůže pak přestat, pořád se něco objevuje. Třeba můj přítel tohle vůbec neřeší, na autě vyměnil akorát rozvody, jinak nikdy nic (auto má 170 tisíc) a jede mu krásně a nikdy ho nevypeklo. Možná bych se neměla o to auto tak starat.
Dělalo se to obyčejným mýdlem,které se za chodu přiložilo k řemenu,přece bys to za chodu nechtěla natírat rukou s tekutým
Astra H 1.6 TWINPORT, 77kW / Z16XEP /