Tak to já kožený volant mám, ale už chápu to kouzlo vyhřívaného... Vyhřívaný sedadla mě zas tak netrápí, v Octávce si to sice zapínám skoro pořád, ale to spíš kvůli tomu, že je to příjemný, než než že bych mrznul od sedadel. Ale stejnak to není zdravý, teda aspoň pro chlapyTereza píše:
kurenie
Re: kurenie
- Reklama
- MrMarian
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim ...
Vo vseobecnosti mozem povedat ze do 5 min ... (5km) mam teplucko v auticku ...
Ale ked ide clovek do detailov tak zalezi na sposobe jazdy ... ak niekto nastrtuje a ide v kolone 30km/h ma auto omnoho skor zohriate ako niekto kto nastartuje a "hned" ide 90km/h ...
Inak sa hreje do kopca a z kopca ... v predoslej robote som byval v doline ... tak ked som siel do roboty tak sa mi auto zohrialo hned (do kopca) ... ale ked som siel domov tak 12km bolo auto studene ... stale dole z kopca ... s takmer nulovou spotrebou
A ked sa niekomu zda ze to topi malo ... nech si da nezavisle topeni ... moze sa zapinat bud kazdy den v urcity cas napr. pred odchodom alebo aj dialkovym ovladanim ... a ked nasadnes mas teplucko ... Inak som to videl u jedneho po domacku vyrovene - obycajna spirala (asi 100W) s malym ventilatorom - ako fen + samozrejme pridavna bateria (minimalne 40Ah) aby si nastartoval. Vzdy po 20 min jazdy sa zacala nabijat aj tato pridavna bateria - je to celkom lacne a ucinne riesenie.
Prajem pekny den.
M.
Vo vseobecnosti mozem povedat ze do 5 min ... (5km) mam teplucko v auticku ...
Ale ked ide clovek do detailov tak zalezi na sposobe jazdy ... ak niekto nastrtuje a ide v kolone 30km/h ma auto omnoho skor zohriate ako niekto kto nastartuje a "hned" ide 90km/h ...
Inak sa hreje do kopca a z kopca ... v predoslej robote som byval v doline ... tak ked som siel do roboty tak sa mi auto zohrialo hned (do kopca) ... ale ked som siel domov tak 12km bolo auto studene ... stale dole z kopca ... s takmer nulovou spotrebou
A ked sa niekomu zda ze to topi malo ... nech si da nezavisle topeni ... moze sa zapinat bud kazdy den v urcity cas napr. pred odchodom alebo aj dialkovym ovladanim ... a ked nasadnes mas teplucko ... Inak som to videl u jedneho po domacku vyrovene - obycajna spirala (asi 100W) s malym ventilatorom - ako fen + samozrejme pridavna bateria (minimalne 40Ah) aby si nastartoval. Vzdy po 20 min jazdy sa zacala nabijat aj tato pridavna bateria - je to celkom lacne a ucinne riesenie.
Prajem pekny den.
M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
No s přídavným ohřevem který mám to není také taková sláva. Topí to tak po cca 7 minutách a teplotu motoru mám ok až po cca 15minutách. Jinak motor i v mrazu zůstává teplý docela dost dlouho -odhadem po 2 hodinách klesne teplota chladící kapaliny na 45C) Zachraňuje mě topení v sedačkách které je
Astra GTC 1,9 (110kW)
- MrMarian
- Kontaktovat uživatele:
Nezavisle topenie sa da zapnut 10, 15min ... 2 hod. pred nasadnutim do auta ... takze ked nastupis mozes tam mat ako v saune ... to zalezi iba na vykone baterie (najlepsie pridavnej) ...
M.
M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
Oton ...včera ráno se mi taky stalo že Felda bola nastartovaná asi 10 min + 10 min jízdy a netopila...sem myslel že topení je v pr... ..ale poobede už šlapala a ihned topila...takže sa mi stalo za 5 rokov čo ju máme len raz že by netopila ,alebo že by netopila po pár minutách.....asi máme Limited (°C) Edition
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
To mas pravdu, ze nezavisle kurenie je super, ziadne drkotanie zubami rano, soferovanie v rukaviciach lebo ako ja jednym prstom drzim volant a kazdych 30 sekund menim prsty ale na druhej strane je na zvazenie ci sa tych cca 1000 eur vyplati za to vyhodit, kdeze zima uz nebyva taka ako kedysi a ten mesiac - dva to nejako vydrzim rano...MrMarian píše:Nezavisle topenie sa da zapnut 10, 15min ... 2 hod. pred nasadnutim do auta ... takze ked nastupis mozes tam mat ako v saune ... to zalezi iba na vykone baterie (najlepsie pridavnej) ...
M.
Studeny volant me netrapi, opc to jisti
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak me Astra G s manualni klimou, ta automaticka u Hacka je na prd vzdy mi pul dne trva nez to vyladim
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Já si to v octávce taky zapínám pořád, ale právě proto, že je mi zima, mě je zima pořád . Zdravý nezdravý, jak pro ženský nevim, ale je mi to upřímně jedno, chci se zahřát... .Dalik píše: Vyhřívaný sedadla mě zas tak netrápí, v Octávce si to sice zapínám skoro pořád, ale to spíš kvůli tomu, že je to příjemný, než než že bych mrznul od sedadel. Ale stejnak to není zdravý, teda aspoň pro chlapy
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW