Jaký olej Z 20 LEL 2.0L Turbo 125KW
Jaký olej Z 20 LEL 2.0L Turbo 125KW
Zdravím Vás všechny,
prosím neukamenujte mě za to, že zakládám nové téma ale hodinu jsem tady hledal jaký je nejlepší olej pro motor Z 20 LEL a bez výsledku:( a ano tlačítko hledat jsem taky vyzkoušel ..
Můžete mi prosím poradit jaký je tedy nejvhodnější olej pro tento motor? (nemusíte mi tu posílat odkazy nebo značky ale jestli se tam lije třeba 5W40, 5W30 atd. na autě žádnou nálepku atd. nemám.)
Děkuji Vám mnohokrát za odpovědi.
prosím neukamenujte mě za to, že zakládám nové téma ale hodinu jsem tady hledal jaký je nejlepší olej pro motor Z 20 LEL a bez výsledku:( a ano tlačítko hledat jsem taky vyzkoušel ..
Můžete mi prosím poradit jaký je tedy nejvhodnější olej pro tento motor? (nemusíte mi tu posílat odkazy nebo značky ale jestli se tam lije třeba 5W40, 5W30 atd. na autě žádnou nálepku atd. nemám.)
Děkuji Vám mnohokrát za odpovědi.
- Reklama
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký olej Z 20 LEL 2.0L Turbo 125KW
Minimálne 5W-40 a naj 5W-50.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Děkuji ti za odpověď. Jestli je tedy nejlepší 5W-50, příští týden koupím a měním...swabel píše:Minimálne 5W-40 a naj 5W-50.
Ještě jsem teď tak trochu procházel internet a dočetl jsem se, že je dobré používat 5W-30. Třeba mi odpovíš na moji otázku. Jaký je rozdíl mezi těmito oleji (5W-50 VS 5W30).swabel píše:Minimálne 5W-40 a naj 5W-50.
Děkuju za odpověď.
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
5w30-5w40prvni cislo znamena hustotu za studena(winter) cim je cislo nizsi tim je olej ridsi,tudiz i lepsi.. druhe cislo znaci hustotu oleje pri zahratem motoru..cim vetsi cislo tim lepsi..neboli lepsi mazani pri zahratem motoru..takze optimalni pro tebe bych rekl 5w40 a aby plnilo normu GM LL A-025 nebo GM LL B-025...proto terba bmw,subaru atd davaji 10W-60..cena je ale dost velka..
Opel Astra OPC
sladas opc píše:5w30-5w40prvni cislo znamena hustotu za studena(winter) cim je cislo nizsi tim je olej ridsi,tudiz i lepsi.. druhe cislo znaci hustotu oleje pri zahratem motoru..cim vetsi cislo tim lepsi..neboli lepsi mazani pri zahratem motoru..takze optimalni pro tebe bych rekl 5w40 a aby plnilo normu GM LL A-025 nebo GM LL B-025...proto terba bmw,subaru atd davaji 10W-60..cena je ale dost velka..
Všem díky za odpovědi. Moc mi to pomohlo.
O cenu mi ani tak nejde, jestli zaplatím na oleji cca o 500kč víc a bude to mít lepší účinky jako je mazivost, ochrana motoru atd. tak si rád připlatím.
Z těchto poznatků usuzuji, že bude opravdu nejlepší 5W-50 jak bylo psáno , normy jsou sice normy ale když bude lepší 5W-50 který má taky normu (sice jinou než předepisuje výrobce) od general motors GM 6094M, konkrétně Valvoline VR1 racing 5W-50 a ochrání to můj motor líp jak 5W-40, tak do něj určitě půjdu ...
Použití oleje 5W-50 je nesmyslné, pokud nejste automobilový závodní jezdec. Tyto oleje jsou určeny pro motory soutěžních vozů, které jsou tepelně velmi namáhané, zejména díky vysokým otáčkám motoru. Použití do koncernových vozidel nevhodné!!!. Tento olej je hustý. Jediné čeho dosáhnete je zvýšení spotřeby paliva a v zimním obdobím horší mazivosti při studených startech a tím vyšší opotřebení motoru. Ideální volba 5W-30, pro váš motor vhodné tyto maziva: http://motoil.cz/index.php?sekce=katego ... rie=556616
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Vies ktore cislo udava minusove teploty? Podla mna nie.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
pro z20lel, z20ler doporucuje Opel olej specifikace 5W-30 a prislusnou LL normu GM-LL-A-025 a asi vi proc to dela. LL norma je velmi dulezita, zarucuje ze motor dostane co ma. viskozni trida je dnes relativne dost podradna. velmi velmi dobry olej pro tyto motory je: Yacco VX 1000 FAP 5W-40 v 5litrech se necha poridit do 900,-czk vc. dph. Tenhle olej splnuje normu Dexos 2 a tim padem převyšuje dřívější normu GM-LL-A-025 - je vhodny i pro dieselove motory s DPF coz je pecka. A ma fakt skvelou strihovou stabilitu, coz je podle me jeden z nejdulezitejsich parametru dnesnich olejovych "vodicek".
proc doporucuji 5w40 a ne 30? protoze pokud turbomotor nekdo rad ponadrapuje tak to ten motor potrebuje. 30 je na beznou jizdu, ale sportovni styl je uz dost na hrane podle me.
norma GM-LL-B-025 je na DIESEL!!! ne benzin. vyse zmineny olej splnuje a vlastne prevysuje OBE normy. BMW oleje 10W-60 NEPOUZIVA to je dalsi BLUD. do beznych motoru je doporucovan olej specifikace 5W-30 a prislusne LL normy kterou BMW oznacuje LL98, LL01, LL04 ap. (dvojcisli jsou posledni dve cisla roku, kdy vypustil novejsi generace motoru a pro ne potrebne normy) bezne ale kluci davaji olej 5W-40 a daval sem ho i ja. presne z vyse uvedenych duvodu. nehlede ze na starsi "ojety" motory to muze zlepsit hodnotu: "konzumace oleje".
proc doporucuji 5w40 a ne 30? protoze pokud turbomotor nekdo rad ponadrapuje tak to ten motor potrebuje. 30 je na beznou jizdu, ale sportovni styl je uz dost na hrane podle me.
norma GM-LL-B-025 je na DIESEL!!! ne benzin. vyse zmineny olej splnuje a vlastne prevysuje OBE normy. BMW oleje 10W-60 NEPOUZIVA to je dalsi BLUD. do beznych motoru je doporucovan olej specifikace 5W-30 a prislusne LL normy kterou BMW oznacuje LL98, LL01, LL04 ap. (dvojcisli jsou posledni dve cisla roku, kdy vypustil novejsi generace motoru a pro ne potrebne normy) bezne ale kluci davaji olej 5W-40 a daval sem ho i ja. presne z vyse uvedenych duvodu. nehlede ze na starsi "ojety" motory to muze zlepsit hodnotu: "konzumace oleje".
Zafira B 2.0i turbo (Z20LER)
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
dal bych origo olej GM dexos2 a je to..neni co resit..www.doopla.cz mas 5 litru za cca 600kc...jinak LL znamena ze je to longlife-dlouha zivotnost neboli dlouhy interval vymeny..kdo je normalni tak vi ze tohle neni dobry nikdy a kor u turbomotoru nejaky longlife na cca 30tisic km jak se vsude udava..15 tisic km a olej jde ven a neni co resit..takze LL bych vubec neresil..
Opel Astra OPC