Chyba ECN 242f75
Chyba ECN 242f75
Zdravím,
dnes cca po 3km se mi rozvítilo auto s klíčem(nouzák).Zastavil sem a zjistil chybu ECN242F75.Pak nastartoval a jel dál.Po 15km jízdy kontrolka náhle zhasla a byl klid.Po dalších 10km jizdy se opět rozsvítila a svítí nadále. Napadá vás něco,čím to je?Děkuju za každou radu a pomoc.
dnes cca po 3km se mi rozvítilo auto s klíčem(nouzák).Zastavil sem a zjistil chybu ECN242F75.Pak nastartoval a jel dál.Po 15km jízdy kontrolka náhle zhasla a byl klid.Po dalších 10km jizdy se opět rozsvítila a svítí nadále. Napadá vás něco,čím to je?Děkuju za každou radu a pomoc.
- Reklama
Re: Chyba ECN 242f75
P242F - Filtr prachových částic - snímač tlaku (B175 - čidlo tlaku výfukových plynů)
Filtr sazí vznětového motoru přetížen (pravděpodobně ucpaný a provést regeneraci).
Filtr sazí vznětového motoru přetížen (pravděpodobně ucpaný a provést regeneraci).
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Díky,
pomohlo by,kdybych to zkusil sám jízdou vypálit,nebo spíš pro jistotu přes diagnostiku vyvolat?
pomohlo by,kdybych to zkusil sám jízdou vypálit,nebo spíš pro jistotu přes diagnostiku vyvolat?
Zkus to vypálit delší jízdou, případně zjistit přes diagnostiku zda vypalování začalo.
Nejlépe je na kontrolu MKJ (modul komfortní jednotky) od PepaSe. Kdy je na displeji
stále pod kontrolou vypalování a také teplota chladící kapaliny. Kdo jej má, tak MKJ
si nemůže vynachválit (bohužel je nutný pro jednotku MKJ displej GID nebo CID).
Nejlépe je na kontrolu MKJ (modul komfortní jednotky) od PepaSe. Kdy je na displeji
stále pod kontrolou vypalování a také teplota chladící kapaliny. Kdo jej má, tak MKJ
si nemůže vynachválit (bohužel je nutný pro jednotku MKJ displej GID nebo CID).
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Ted sem to projel(cca 25km,otačky furt kolem 2500).Při jízdě neustále svítila kontrolka nouzáku.Přijel sem domu,vypnul auto.Pak sem nastartoval,nouzák zhasnul a auto jede,jak má.Tak ted sem z toho blázen.
Pokud máš nefunkční lambda sondu tak ti delší jízda nepomůže.
A při totálním ucpání DPF můžeš odrovnat turbo.
Můžeš zkusit samovypalování. Ale to musíš jet 180km/h.
Při téhle rychlosti dosáhne DPF 600°C potřebné k samovznícení a spálení sazí.
Tato chyba V 90% znamená zanesený EGRko.
Vyndat vyčistit vrátit vymazat chyby.
postup jak na to
http://www.youtube.com/watch?v=IV-GcP5tol8
Pokud se chyby vrátí šel bych na diagnostiku.
A při totálním ucpání DPF můžeš odrovnat turbo.
Můžeš zkusit samovypalování. Ale to musíš jet 180km/h.
Při téhle rychlosti dosáhne DPF 600°C potřebné k samovznícení a spálení sazí.
Tato chyba V 90% znamená zanesený EGRko.
Vyndat vyčistit vrátit vymazat chyby.
postup jak na to
http://www.youtube.com/watch?v=IV-GcP5tol8
Pokud se chyby vrátí šel bych na diagnostiku.
Opel Astra Twintop Cosmo 1.9CDTI 110Kw MKJ VCU UHP-4 CID
Možná se ti to povedlo. 2500 otáček po určitou dobu spouští nenucenou i nucenou regeneraci DPFka.
A na celí proces regenerace stačí 10-25minut.
Ale jestli nechceš pořád trnout strachy tak MKJ je super volba.
A na celí proces regenerace stačí 10-25minut.
Ale jestli nechceš pořád trnout strachy tak MKJ je super volba.
Mám rovnaký problém. Chcel by som sa Vás opýtať, kde presne sa ten snímač nachádza?
Mne vyskakuje tento problém už pri 58% zaplnení DPF. Keď nabehne regenerácia DPF (zregeneruje na 8%) tak je zas dobre ale akonáhle sa priblížim k tým +- 60% opakuje sa to. Rozdiel tlakov vyskočí na cca 22 kPa, čo mi príde na dosť zanesené DPF ale na druhej strane tých 60% mi nepríde na to že by mal byť filter upchatý. Odhadujem to na poruchu snímača. Neviete mi poradiť, či to odstránim výmenou snímača tlaku? Neskúšal to tu už niekto?
Mne vyskakuje tento problém už pri 58% zaplnení DPF. Keď nabehne regenerácia DPF (zregeneruje na 8%) tak je zas dobre ale akonáhle sa priblížim k tým +- 60% opakuje sa to. Rozdiel tlakov vyskočí na cca 22 kPa, čo mi príde na dosť zanesené DPF ale na druhej strane tých 60% mi nepríde na to že by mal byť filter upchatý. Odhadujem to na poruchu snímača. Neviete mi poradiť, či to odstránim výmenou snímača tlaku? Neskúšal to tu už niekto?
Astra H Caravan 1,9 CDTi, 74 kW/101k, 260Nm, 2008, RaceChip 90 kW/122k, 312 Nm
Pokud ti jdou regenerace tak to nejsou tihle čidla. Ale podíval bych se na čidlo tlaku a na hadičky.
Foto a ostatní info okolo je popsáno v tomto vláknu. https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 3&start=30
Mně auto regeneruje při 90% na 16%.
Foto a ostatní info okolo je popsáno v tomto vláknu. https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 3&start=30
Mně auto regeneruje při 90% na 16%.
Mne sa spúšťa regenerácia pri 80% pri poslednej to bolo po 1050 km. Teraz som na 60% a asi 750 km, takže ďalších 300 km to budú zase galeje... Skúsim pozrieť tú hadičku, podľa kódu motora by som mal mať už len jednu...
Ďakujem.
Ďakujem.
Astra H Caravan 1,9 CDTi, 74 kW/101k, 260Nm, 2008, RaceChip 90 kW/122k, 312 Nm