vlk píše:Protože stará-špatná baterka v mrazu stratí kapacitu-vybije, takže při nastartování to do ní začne alternátor prát, ale ta prťavá řemenice neni schopná alternátor utáhnout, tak na ni řemen prokluzuje a to je to pískání. Toť moje teorie.
Nevyhazuj zbytečně peníze za novou baterii, alternátor určitě nezvyšuje odpor vlivem její nižšší kapacity, v době běhu motoru je mu baterka úplně ukradená...
Mohli by ste mi z vlastnej skusenosti doporucit nejaku zn. klinoveho(drazkoveho) remena? Pozeral som na roznych online predajniach, a v spleti tolkej ponuky sa neviem rozhodnut . Moj sa po 155tis km odporucit, jeho sirka sa zmensila asi tak o 1/3 Treba menit, preventivne, aj nejake ine komponenty(nap. kladku atd). Dikes za rady
diky, ten COTITECH mi uz bol kymsi doporucovany. Je to ukon na ktory treba servis alebo da sa to zvladnut doma v garazi(Priemerna zrucnost )? Btw Kesi, casto stretavam cierne GTC s KE ecv-ckom v Bratislave, ze by tvoja ,,malickost,,?
Čauko, chlapci po repase alternatora mi začalo niečo pískať myslím že remeň... vymenil som ho samzrejme za nový dayco a tiež aj napinaciu kladku za novú, no odvtedy mi píska remeň, skúšal som aj profesionalny sprej na remene a nič, mydlo nič pomôže jedine streknúť wd40 a potom je ticho na pol hodinu... remeň som prehodil aj stary aj ten piskal... osadeny bol dobre a tiež aj napnuty ako ma byt... môže to byť vodiacou kladkou ? Vďaka
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX OP-Com-Diagnostika,Aktivácia BC
tak podľa vás mám objednať tú vodiacu kladku ? INA stojí okolo 14eur... lebo zbytočne nechcem vyhadzovať zase peniaze, keďže minilý rok sa menila spolu s rozvodmi...
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX OP-Com-Diagnostika,Aktivácia BC