GPS modul proti krádeži

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Semi

GPS modul proti krádeži

Příspěvek od Semi » 29 led 2016, 10:45

Dovolím si založit toto vlákno, protože jsem ho tady nikde nenašel.
Z důvodu bezpečnosti jsem měl v autě schovaný MT s aplikacemi pro případné dohledání auta v případě krádeže. Testoval jsem nejrůznější aplikace, ale po měsíčním testování GPS modulu se to opravdu nedá srovnat. Pořídil jsem GPSku a řeším kam ji nejlépe umístit, aby byla na první pohled skrytá, tak trochu dostupná kdybych potřeboval vyměnit SIM kartu nebo cokoli jiného a hlavně, aby poblíž bylo trvalé napájení. Chápu, že toto téma je poněkud citlivé a nechceme, aby se vědělo kdo co kde má.
Čistě teoreticky mě napadlo místo pod palubkou u spolujezdce za kaslíkem, když se demontuje tak tuším, že tam je nějaký prostor a GPS signál by mohl být také dobrý. Nikdy jsem kaslík nevyndával takže nevím zda je to vůbec reálné a jak moc je to složité. Otázka je, zda tam někde bude trvalé napájení. K baterce se mi to nechce táhnout hned ze dvou důvodů. 1. více práce a za 2. z bezpečnostního hlediska, aby tam na baterce nebyl jiný kabel než tam má být. Pokud někdo máte nějaké poznatky nebo připomínky nebo námět na teoretické umístění tak do toho. Jen podotýkám, že prioritou je trvalé napájení poblíž. Díky moc

Reklama

nero

Re: GPS modul proti krádeži

Příspěvek od nero » 29 led 2016, 10:50

za kastlíkom máš miesta habadej a šťavu si dotiahni zo zapalovača, ten je stále pod prúdom a káblik cez tunel za kastlík a nič nebude vidieť, pozri si aj toto vlakno: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =13&t=7314
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,

maxnuke

Příspěvek od maxnuke » 29 led 2016, 11:45

Pokud se bude jednat o profíka zloděje bude vybaven rušičkou GPS / GSM. Takže tvoje práce bude skoro k ničemu. Někdy však auta nechají stát na velkém parkovišti den dva, jestli nejsou auta sledovaný profi systém. Tam by ti to mohlo pomoc odhalit kam auto odvezli, pokud nenechají rušičku v autě.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007

honzap

Příspěvek od honzap » 29 led 2016, 11:57

Minulý týden jsem viděl tenhle logger někde v akci a přemýšlel stejně, kam ho umístit. Napadlo mne identické místo ;) .

Když jsem četl popisy krádeží na sherlogu, tak zloději většinou auto odvezou někam, kde ho nechají cca týden stát a čekají, jestli si ho někdo nevyzvedne, takže pravděpodobně nebude nikde pod plechovou střechou a signál chytí.

Nemusí být od věci mít něco takového i v pekáči, jako je háčko, kde to zloději nečekají, já bych jim to auto nechal odvézt i na dílnu.

Maxnuke: možná během převozu by něco takového použít mohli, ale určitě by nenechali rušičku zapnutou v odstaveném voze - jednak by tam hned naklusli technici operátorů, jednak by potom nemělo význam vůz odstavovat. Pokud tahle krabka zapíná GSM modul jen občas, je i velmi těžko dohledatelná.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Semi

Příspěvek od Semi » 29 led 2016, 12:15

Maxnuku děkuji za názor. Ano to vím a máš pravdu. Pochybuji, že taková profi parta půjde ukrást obyčejnou Astru. I když pro mě obyčejná není! Nebavme se prosím v teoretické rovině typu pokud, kdyby atd. Taky chápu, že může přijít konec světa. Pracuji jako technik speciálních bezpečnostních technologií takže s jammerama (rušičkama) mám celkem bohaté pracovní zkušenosti a v praxi to není až tak jednoduché a ve velkých městech je to ještě složitější kompletně zarušit GSM/GPRS a GPS pásmo. Dál se nebudu nerozepisovat a nebudu spamovat ve vlastním vlákně :) ;)

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 led 2016, 15:18

Za kastlíkem je místa habaděj a nevyndavá se těžko.

Případně odmontovat kryt nad nohama řidiče a tam je místa taky hodně. Na obou místech se dá natáhnout ruka až pod takovou vzperu co tam je a namáčknout GPS od ní, takže je vlastně hned pod plastem palubky.

Napájení ze zapalovače taky není marný. Zespodu tam vedou dva kabely a stačí se na ně zářezovejma svorkama napíchnout.

Nebo dozadu do kufru. Za dvířkama je místa mraky a trvalé napájení najdeš třeba v REC.

Co se týká rušení, tak možná by bylo jistější koupit nějakou krabičku, kde je GPS a GSM anténa na nějakým kabelu a pokusit se antény umístit co nejdál dozadu a co nejvíc jakoby ven.
Např. http://www.aliexpress.com/item/SIM-Card ... 82947.html

Pokud by někdo nechal v autě GPS/GSM rušičku, tak ji bude mít nejspíš nějakou co se dává do zapalovače a nechá ji tam. Pokud by sis dal tu práci a antény umístil třeba do zadních světlometů, kde je taky místa spousta (například do parboly pro mlhovku, která je na jedné straně prázdná), tak by to možná mohlo být karoserií od rušení odstíněné, nebo třeba do zadního nárazníku.
Případně koupit tak malý tracker, aby se do té jedné prázdné paraboly vešel celý.

Můžeš si někde na ebay koupit za pár dolarů rušičku do CL zapalovače a vyzkoušet to.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 29 led 2016, 15:35

Mimo tema: Znate nekdo nekoho, komu ukradli opla?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

honzap

Příspěvek od honzap » 29 led 2016, 15:46

Milosh: s tím samozřejmě počítáme, spíš to beru jako "hračku" a asi by to bylo užitečnější na sekačce na zahradě než v oplíku.

Já jsem koupil od Vojty zámek řadící páky, asi před rokem a ještě jsem ho nenamontoval, stejně tak už asi rok a půl objednávám leptací sadu na VIN na skla, prostě dělám co se dá a to auto je tam furt :mrgreen:
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

maxnuke

Příspěvek od maxnuke » 29 led 2016, 18:08

Milosh 8-)
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007

Mayki

Příspěvek od Mayki » 29 led 2016, 18:33

Nějaký tip na kvalitní GPS modul? Jeden levný z ebaye jsem měl možnost vidět v akci a byla to celkem hrůza, pořád bez signálu, vypadávalo spojení atd... :?
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...

Odpovědět