Original autobateria

Od klimatizace až po xenony
Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Original autobateria

Příspěvek od Frydex » 25 pro 2015, 08:47

Není pravda, že vyšší kapacita baterie je vždy lepší. Pokud jezdíš krátké trasy, nestačí se dobíjet a používá se v nedobitém stavu, tím pádem hůř startuje.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Reklama

rosta12345

Re: Original autobateria

Příspěvek od rosta12345 » 25 pro 2015, 09:05

To nemusí být tak úplně pravda pokud budeme začínat tím že baterie je na začátku nabitá na 100% tak se při startování vybije silná baterka řekněme na 95% a slabší třeba na 90% takže do obou baterek je ve výsledku potřeba dodat stejnou energii
ZAFIRA B 1,8 88KW Benzin

Diablo1st

Příspěvek od Diablo1st » 25 pro 2015, 11:59

Frydex píše:Není pravda, že vyšší kapacita baterie je vždy lepší. Pokud jezdíš krátké trasy, nestačí se dobíjet a používá se v nedobitém stavu, tím pádem hůř startuje.
Nesúhlasím, VŽDY je lepšia silnejšia batéria. Rosta to už troška nakúsol. Stále odoberieš rovnaké množstvo energie, ktorú treba dobiť. Rozdiel je len v tom, že ak napr. dôsledkom zimy kapacita batérie klesne, v silnejšej batérii je stále dostatok energie, zatiaľ čo u slabšej to už tak byť nemusí.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)

Hellrider

Příspěvek od Hellrider » 25 pro 2015, 19:16

maddoxx píše:Ja mám stále origo baterku Varta s logom GM, od výroby 04/2009. Auto štartuje perfektne žiadny problém, naposledy keď mi menili olej tak mi to iba pripomenul mechanik, že baterka tam je od výroby nech ju radšej vymením. Len neviem na čo keď všetko je OK. :D
Každá baterie stářím ztrácí na kapacitě a rychleji se vybíjí. I samovolně.
A kolísání napětí v soustavě se nelíbí řídící jednotce.
Opel Astra Twintop Cosmo 1.9CDTI 110Kw MKJ VCU UHP-4 CID

Hellrider

Příspěvek od Hellrider » 25 pro 2015, 19:36

Diablo1st píše:
Frydex píše:Není pravda, že vyšší kapacita baterie je vždy lepší. Pokud jezdíš krátké trasy, nestačí se dobíjet a používá se v nedobitém stavu, tím pádem hůř startuje.
Nesúhlasím, VŽDY je lepšia silnejšia batéria. Rosta to už troška nakúsol. Stále odoberieš rovnaké množstvo energie, ktorú treba dobiť. Rozdiel je len v tom, že ak napr. dôsledkom zimy kapacita batérie klesne, v silnejšej batérii je stále dostatok energie, zatiaľ čo u slabšej to už tak byť nemusí.
Pouze dodám: Můj hlavní důvod proč tíhnu k silným bateriím byl ten že občas jsem zapomněl po
zaparkování vypnout světla. Jednoho dne se porouchala kontrola vypnutých světel.
Druhý den jsem už nenastartoval a do práce jsem musel jet na kole.
Ten krpál v zimě mě vždy dostal.
Se silnou baterii jsem i po znovu zapomenutí auto druhý den nastartoval dojel do práce i zpět domu.
Baterii jsem doma hodil na nabíječku.

Hellrider

Příspěvek od Hellrider » 25 pro 2015, 19:57

lukas-87 píše: Su to najlepsie ceny u nas v meste tak ine ani nepozeram. zmesti sa na vysku tych 190 mm? ak nie tak zoberiem tu poslednu silver najvyssiu radu. ked mi doteraz stacil startovaci prud 255 A tak co budem robit s tou silver so startovacim prudom 600 A ? kupujem prvykrat bateriu a vlastne vobec nemam sajnu o autach preto take hlupe otazky :-)
Nikdo neví všechno a proto tady to forum je.
Baterie s výškou 190 mm se ti tam určitě vejde. Ale nevím přesně. Já mám kabrio a tam se vejde.
Mám tam nejsilnější baterii co se mi vešla do kastlíku. Varta silver dynamic 77Ah 680A.
Ale můžeš to změřit. Stačí nějaká lať nebo tič.
Natáhni ji mezi gumama kde dosedá hauptna a metrem změř výšku.
Měř to z prava do leva ne od zhora dolů.

Odpovědět