Spotreba oleja
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotreba oleja
dal bych tam asi 10W40 .Protože je hustší.Když jsem řešil oleje do mého auta s Romanemk,tak mi říkal že pokud auto olej nežere, tak tam mám lít 5W30 .Až pokud by auto olej žralo tak nasadit 10W40 .
- Reklama
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
mám gtc 1.4 16V olej 5w-30 a taky mi zere olej...ted premyslim jestli mam jit reklamovat do OPEL jelikoz mam auto jeste v zaruce a nebo zda by pomohla vymena oleje za hustejsi 10W-40 auto ma najezdeno 36tisic..
Opel Astra OPC
do toho motoru 10w40 nepatří takže rozhodně reklamace, pokud ovšem nežere víc jak 0,6l/1000km tak zřejmě nebude reklamace uznána
kolik žere?
kolik žere?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
byl jsem na garnacni prohlidce tusim nekde okolo 25 tisic a dala mi oleje proste maximum na rysce,ted mam najeto 36tisic a na rysce jsou dva dilky oleje tak nevim.zrejme to budu muset asi pomerit nez tam pujdu ale vsiml jsem si toho uz drive ze olej mizi a nikde netece na garancni prohlidce jsem jim to rekl rekli ze to mam hlidat tak tam zkusim zajet co mi reknou v liberci u opela
Opel Astra OPC
to mi vychází 0,6 litru na 11000km, myslím že absolutně v normě
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
tak to asi budu muset nechat no a je pravda ze jezdim kratsi vzdalenosti...jsem byl zvyklej z corsy b tam sem olej vubec nedoleval a kdyz tak nejaky 3 decky na 15 tisic km
Opel Astra OPC
Ahoj. Já mám celkem problém odečíst množství oleje v motoru. S autem jsem sice najel jen asi 2.000 km, a olej zdá se, neubývá. Po porvním majiteli jsem najel na olej asi 500km (na olej najeto 15.000) a na novej asi 1.500 km, ale s odečtením množství mám problém.
Ikdyž tam tu měrku třeba strčím jen do poloviny, a vytáhnu, je celá od toho oleje umazaná, a jelikož mám nový, krásně hnědý, olej, je problém rozeznat hladinu a umazání o stěny trubice.
U žádnýho jinýho auta jsem tenhle problém neměl.
Máte někdo podobný problém? Motor Z16XEP.
Díky a všem přeji Veselé Vánoce.
Ikdyž tam tu měrku třeba strčím jen do poloviny, a vytáhnu, je celá od toho oleje umazaná, a jelikož mám nový, krásně hnědý, olej, je problém rozeznat hladinu a umazání o stěny trubice.
U žádnýho jinýho auta jsem tenhle problém neměl.
Máte někdo podobný problém? Motor Z16XEP.
Díky a všem přeji Veselé Vánoce.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)
Po 5ti letech zkusenosti s Astrou G a jejim motorem X16XEL, ktery samozrejme ojel bral zjistuju ze Hacko s X16XEP po oleji jaksi netouzi Takze super Co se tyce mereni vysky hladiny oleje, tak pro jistotu min. 2x vytahnu merku nez si sem 100% jistej ze ma oleje dost
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
Ahoj, spotřebu jsem nikdy neřešil, protože z předchozím autem, Géčko X18XE1 to nebylo nikdy třeba. Háčku jsem měnil olej před 4tis. a v pohodě, ale....... v sobotu jsem vyrazil s rodinou do Itálie a hned z čerstva se vám musím svěřit s mým nepříjemným zážitkem . V rakousku na dálnici se mi rosvítila kontrolka oleje. Vyděsil jsem se, zastavil a opravdu, měrka suchá . Následovala veeeelice šetrná jízda k první pumpě a koupě oleje 5W30 za neuvěřitelných 22Eur . Dolil jsem, dojel do Itálie a teď se děsím cesty zpátky.... Je možný, že to v běžnym městskym provozu je v pohodě a na dálnici, na tempomat stálých 3500ot/min. je spotřeba tak výrazná? Jedu domů zase v sobotu, dám vědět, držte palce.
Ahoj, myslím, že bát se nemusíš, jestli zmizel litr během 4t km, tak bys domů měl dojet asi tak 5x Nicméně spotřeba je to celkem vysoká, já když sem naposledy koukal (cca tak 17t km od výměny), tak úbytek = 0.
Jinak nevim, jakej dopřáváš autu olej, ale pokud nekupuješ u vojty nebo v Kladně, tak cena 550 Kč za litr 5W-30 je naprosto v pohodě - já platim víc i v servisu (na služebáku).
Ještě doporučuju - jestli máš Eco Servis Flex (proměnlivé servisní intervaly až 35.000 km nebo až 2 roky), tak podle návodu se smí dolít jen 1 litr "obyčejnýho" 5W-30, pak už by to měl být jen longlife.
Jinak nevim, jakej dopřáváš autu olej, ale pokud nekupuješ u vojty nebo v Kladně, tak cena 550 Kč za litr 5W-30 je naprosto v pohodě - já platim víc i v servisu (na služebáku).
Ještě doporučuju - jestli máš Eco Servis Flex (proměnlivé servisní intervaly až 35.000 km nebo až 2 roky), tak podle návodu se smí dolít jen 1 litr "obyčejnýho" 5W-30, pak už by to měl být jen longlife.