Výměna radia CD 30 za CD 70 s navigací
Výměna radia CD 30 za CD 70 s navigací
Ahoj všem,prosím o radu.Máme krátce Astru 1.9 CDTi,je v ní radio CD 30,jde tam vyměnit CD 70 s navigací?Díky za radu Michal z Mostu
- Reklama
Re: Výměna radia CD 30 za CD 70 s navigací
Jde. Stačí pohledat v tomto fóru, několikrát se to tady už řešilo.
Ať nemusíš hledat
Co je třeba:
- konektory k rádiu by měly sedět z CD 30, bude stačit výměna kus za kus (platí pri použití s GID)
- zkontroluj si zda máš chlazení pro rádio - vyndej rádio - měla by Ti vést plastová trubka od chladící trysky přihrádky spolujezdce kolem rámečku rádia.
- mít minimálně GID - opravdu nouzovka, nebudeš spokojený - nejlépe dát rovnou CID
- dodělat GPS anténu - nejlépe originál na střechu místo stávající + natáhnnout nový koax od antény pro gps. Seženeš např. na http://carteam.cz/ , případně pokud nemáš 7 reproduktor v palubní desce tak si kup do začátku obyč. GPS (magnetickou) pod palubku s konektorem FAKRA - dáš na místo 7 reproduktoru pod mřížku - funguje ale nečekej zázraky - "sociální řešení" - odpárované rádio CD 70 Navi , pokud není odpárované tak k němu Security code z původního auta
- zajet na diagnostiku - TECH 2 - odpárovat staré rádio. Demontáž starého + montáž nového - spárovat nové rádio
... a můžeš tralala ..
Možná jsem na něco zapomněl, tak mě opravte, jak psal "sauce" je to tu probíráno vícekrát dej hledat..
Co je třeba:
- konektory k rádiu by měly sedět z CD 30, bude stačit výměna kus za kus (platí pri použití s GID)
- zkontroluj si zda máš chlazení pro rádio - vyndej rádio - měla by Ti vést plastová trubka od chladící trysky přihrádky spolujezdce kolem rámečku rádia.
- mít minimálně GID - opravdu nouzovka, nebudeš spokojený - nejlépe dát rovnou CID
- dodělat GPS anténu - nejlépe originál na střechu místo stávající + natáhnnout nový koax od antény pro gps. Seženeš např. na http://carteam.cz/ , případně pokud nemáš 7 reproduktor v palubní desce tak si kup do začátku obyč. GPS (magnetickou) pod palubku s konektorem FAKRA - dáš na místo 7 reproduktoru pod mřížku - funguje ale nečekej zázraky - "sociální řešení" - odpárované rádio CD 70 Navi , pokud není odpárované tak k němu Security code z původního auta
- zajet na diagnostiku - TECH 2 - odpárovat staré rádio. Demontáž starého + montáž nového - spárovat nové rádio
... a můžeš tralala ..
Možná jsem na něco zapomněl, tak mě opravte, jak psal "sauce" je to tu probíráno vícekrát dej hledat..
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon
- vojtavojta
Ahoj,
prvni 3 body jsem pochopil a zjistil ze chlazeni radia tam je,vymenim asi GID za CID a CD 30 za Navi 70 a trochu nerozumim 4 bodu.Jakou antenu byste doporucili na strechu ( je nejaka specjalni typa pro hatchbeck ) a natahnou koax odkud, kam ???
prvni 3 body jsem pochopil a zjistil ze chlazeni radia tam je,vymenim asi GID za CID a CD 30 za Navi 70 a trochu nerozumim 4 bodu.Jakou antenu byste doporucili na strechu ( je nejaka specjalni typa pro hatchbeck ) a natahnou koax odkud, kam ???
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- vojtavojta
Nikdo nedodelaval GPS antenu???
OP-COM
OP-COM
vojtavojta píše:Nikdo nedodelaval GPS antenu???
Hele mrkni pod čalounění stropu, kolik máš kusů koaxu od anteny (modrého konektoru vzadu) jestli jeden,dva nebo tři. Pokud máš dva, máš vyhráno, pokud jen jeden, mám svazek z auta, z kterého by jsme to vypreparovali. A antena pro GPS by asi také u mne byla
- vojtavojta
Diky. Momentalne mam auto u lakernika po moji jizde z otevrenyma dvermi do garaze.Jak bude doma tak to omrknu.
OP-COM
OP-COM
Ahoj, trochu reopen. Plánuji také upgrade na cd90, zkontroloval jsem anténu a mám 2 koax kabely, stačí mi to pro GPS anténu?
- vojtavojta
Pokud nemas v aute naistalovany originalni portal mobilniho telefonu UHP,tak mas tam asi FM a GPS.
OP-COM
OP-COM
Cauko mam otázku mam radio cd30mp3 a bid display chcel by som prejsť na Cid+ nejaké rádio ktoré je kompatibilné s CIDom.... čo všetko potrebujem v nojom prípade ? Mam 7 repro a tiež ovladanie na volante. Moja otázka znie či to viem sám potom spustit ce opcom alebo potrebujem.nejakeho odbornika... a tiez približne cena toho setu čiže CID plus radio diky
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC