Chci koupit Zafiru

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra H, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
hedva

Re: Chci koupit Zafiru

Příspěvek od hedva » 27 říj 2015, 21:03

Nazdar všem Zafirákům!

Nerad bych tu zanášel fórum prakticky stejným dotazem jak je v tomto vláknu, tak si dovolím toto oživit, předem děkuji všem, jež budou ochotni mi poradit.

Momentálně řeším jistou osobní rozpolcenost, která by se dala rozdělit následující části.

První se týká vůbec toho zda kupovat auto, ale ČD (, o nenavazujících autobusových spojích, neni třeba mluvit), kladou na tuto otázku jasně odpověď, prakticky pokaždé, když s nimi jedu.

Proč píšu sem? Začal jsem jaké auto bych vlastně chtěl a tu mi padla, snad že se o tom bratranec začal zmiňovat, do oka Zafira. Nicméně, zprvu jsem byl zcela okouzlen Ačkovou Zafirou, po pročítání sekcí na zdejším a Ačkovém forů, se však má pozornost teměř zcela přesunula na Zafiru B, co se vnějšku týče tak se mi Zafira A i nadále líbí, ale vzhled interiéru a zejména přístrojové desky už na mě tak nepůsobí, včetně toho, že většina nabízených Ačkek má přeci jen už nějaké ty roky, někde to tu snad i zaznělo.

Zafira ano či ne? Zafira mě neláká z důvodů, že bych měl početnou rodinu, ale pokud by bylo k dispozici 7mi místo, tak by se to sice zřídka, ale mohlo hodit. Vybírám takové auto, které by bylo z hlediska mých potřeb, i těch příležitostných co nejpraktičtější (, mít na to prachy koupím si Nissan Patrol GR, nebo Toyotu LC100, ideálně již v expediční úpravě a k tomu nějaký ten hatchback na drobné pojížďky), no zpět na zem a tak se mi zejména líbí nabízený prostor, který Zafira má, a přitom ve srovnání s běžně vídanými kombíky, typu Octavia, Focus, I30, Passat, je kratší, cca stejně široká, zato, což považuju právě za plus cca o 16cm vyšší. Skutečností však je, že v autě budu jezdit převážně sám, na větší vzdálenosti, cca 80km a více, do práce to mám takový kousek, že by se mi neoplácelo ztrácet flek na parkovišti. Nájezd větší jak 12tkm ročně neplánuji, spíš to bude i méně.

K mým dotazům:
Zajímalo by mě, jak si na tom stojí Bčková Zafira v porovnání s Ačkovou, co se spolohlivosti týče, někde jsem zaslechl šum, že snad jen první ročníky se moc nevydařily.
Z motorových variant se mi dle ohlasů nejvíce líbí 1.8 103kw, jsou však poměrně hůře dostupné a asi vzhledem k provozní spolehlivosti si poměrně drží cenu, jako druhá varianta se mi zdá vhodná 1.9 88kw. Jak jsou na tom tyto verze z hlediska provozní spolehlivosti, já se osobně do ojetých dieselů moc netlačím, ale je jich v nabídce více a obvykle jsou malinko lépe vybavené...
Pak by mě zajímalo, zda jde nějakým rozumným způsobem vyjmout a opět namontovat, prostřední lavice, za určitých okolnosí by se hodilo dát ji pryč.
A nějaké to obecné info, na co si dát při výběru u Zafiry zejména pozor, přeci jenom každé auto má nějaké ty slabiny, nebo snad ne.
Toť zatím vše.

Všem co si to dečetli až sem děkuji, odpověď je vítána.

Reklama

rosta12345

Příspěvek od rosta12345 » 28 říj 2015, 09:17

zkusím odpovědět na část tvých dotazů:
při nájezdu 12 t. ročně bych hledal benzín
prostřední lavice se nějak jednoduše vyndat nedá
spolehlivosti bych se u Zafiry B nebál , samozdřejmě je potřeba vybrat auto které je v pořádku
ZAFIRA B 1,8 88KW Benzin

quicky

Příspěvek od quicky » 28 říj 2015, 16:03

Ohladom motoru bude asi zalezat na co narazis v inzeratoch. Stav konkretneho auta je najdolezitejsi. Za mna je 1.9CDTI najlepsi dieslovy motor aky som jazdil. Ja som mal sice 110kW verziu, ale hovori sa ze 88kW je este spolahlivejsia kvoli tym par somarinkam, ktore ma ten silnejsi motor naviac. Ked nejazdis vyslovene kratke trasy, tak nevidim dovod sa viazat na benzinovy motor.
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 28 říj 2015, 16:43

no nevim, pro mě 1.9 mega zklamání...aby auto s 80tis km mělo hučící převodovku a vstřiky v prdeli, to je na mě moc... zlatej benzín
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

hedva

Příspěvek od hedva » 28 říj 2015, 22:24

Já bych to řekl takto, Zafira je prozatím můj favorit právě díky motorizaci 1.8 103kw, např. takový VW Touran, bohužel moc benzínových motorů nenabízí. Můj negativní postoj k dieslům vychází hlavně z obavy o budoucí vyšší investice do oprav, těm líbivým 170tis km nevěřím ani u benzínových aut co jsou v nabídce, natož u dieselů. Dále mě stále láká přestavba na LPG, pokud by jsem nesehnal vůz již na LPG.

Co mě však ohledně Zafiry zejména vrtá hlavou jsou dva detaily:
První jsem již zmínil v dotazu dříve ohledně prostřední lavice. Opravdu by mě zajímalo, zda se někdo pokoušel ji z vozu vyjmout a pak opět vložit, případně upravit, aby bylo vyjímání jednodušší. Je to pro mě důležité, do auta bych chtěl po vzoru souseda, který má takovouto úpravu ve svém Berlingu, vložit(/vyjmout) postel a mít tak možnost vyrazit se Zafirou na vícedenní výlety s přespáním v autě. Stan sebou brat nehodlám, to jen abych předešel těmto radám...

Druhá se týká rádia, rád bych na cestách poslouchal oblíbenou hudbu, stanice typu Impuls, nebo F1, mě dohánějí k šílenství a Rockmax bohužel nehraje všude, hodilo by se přehávat hudbu nejlépe MP3, vypalovat však kvuli tomu v dnešní době kvanta disků se mi moc nechce. Zatímco u Golfa byla úprava jednoduchá, vybral jsem vhodé rádio a namontoval, tak u Zafiry zjišťuji, že je zde provázanost mezi rádiem a palubním počítačem, v sekci autohifi zde na fóru jsem narazil na https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =15&t=5004, to mi dává naději, že to jde, jen tam chybí ucelený postup jak na to.
Používáte někdo http://www.pepas.cz/projekty/opel-mkj-cz/ společně s neoriginálním rádiem, případně fungovalo by to?

quicky

Příspěvek od quicky » 29 říj 2015, 10:08

vojta píše:no nevim, pro mě 1.9 mega zklamání...aby auto s 80tis km mělo hučící převodovku a vstřiky v prdeli, to je na mě moc... zlatej benzín
Ta prevodovka je najvacsia dojebavka v Astre :( Ja som mal Vectru C s 1.9CDTI to auto nemalo jedinu zavadu na motore. Jedine som musel za tie roky menit swirel klapky a diodovy mostik. Inak vymeny oleja po 30 000km a auto odjazdilo bez vacsej investicie 350 000km a ze som ho extra nesetril vie kazdy kto pozna ako jazdim :)
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014

Odpovědět