Trasie mi autom na volnobehu,že by dvojhmota*** VYRIESENE***
-
Trasie mi autom na volnobehu,že by dvojhmota*** VYRIESENE***
Ahojte prosim vas velmi o radu.Mam opel 1.7 CDTI 74Kw Z17DTH (140 000km).
Nedavno som dal repasovat vsetky vstrekovace nakolko auto za studena neskutocne klepalo. po repase OK ide tichučko, 1000 Eur zarevalo .
A teraz sa bojim dalsej velkej investicie do dvojhmoty, kedze mam takýto problem:
Auto za studena pekne nastartuje a ide normalne, nedymí a pekne tahá ,ale ked sa trosku zohreje
a zastanem , pustím spojku bez zaradenej rýchlosti zacne triast celým autom a ma zvuk ako keby siel na tri valce a par krat tak zvlastne zaduní .
Staci mu malinko pridať a trasenie prestane.
Otačky motora nekolíšu.
Po stlacení spojky to po chvíli cca 2 sec prestane , motor ide pekne kultivovane.
A teraz neviem sam ci mi odchadza dvojhmota , alebo spravili chybu pri repase vstrekovacov ,či je to regulatorom tlaku na cerpadle ,alebo je to len nejaký silentblok?
Este som zabudol že ked zaradim 2-ku a pridam plyn autom sklbne niekedy viac niekedy menej.
Ale to robí stale nech sa snažím zo spojkou akokolvek( spojka zabera až pri vrchu).
Je jedno ci je zohriaty alebo studený.
Dakujem vam vopred za rady
Nedavno som dal repasovat vsetky vstrekovace nakolko auto za studena neskutocne klepalo. po repase OK ide tichučko, 1000 Eur zarevalo .
A teraz sa bojim dalsej velkej investicie do dvojhmoty, kedze mam takýto problem:
Auto za studena pekne nastartuje a ide normalne, nedymí a pekne tahá ,ale ked sa trosku zohreje
a zastanem , pustím spojku bez zaradenej rýchlosti zacne triast celým autom a ma zvuk ako keby siel na tri valce a par krat tak zvlastne zaduní .
Staci mu malinko pridať a trasenie prestane.
Otačky motora nekolíšu.
Po stlacení spojky to po chvíli cca 2 sec prestane , motor ide pekne kultivovane.
A teraz neviem sam ci mi odchadza dvojhmota , alebo spravili chybu pri repase vstrekovacov ,či je to regulatorom tlaku na cerpadle ,alebo je to len nejaký silentblok?
Este som zabudol že ked zaradim 2-ku a pridam plyn autom sklbne niekedy viac niekedy menej.
Ale to robí stale nech sa snažím zo spojkou akokolvek( spojka zabera až pri vrchu).
Je jedno ci je zohriaty alebo studený.
Dakujem vam vopred za rady
Naposledy upravil(a) marko100le dne 23 říj 2015, 20:58, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: Trasie mi autom na volnobehu,že by dvojhmota,prosím o ra
Ja som po výmene komplet spojky, ja som mal ložisko pokazené a tiež chytenú dvojhmotu, mne pri vytlační spojky robilo také cvrkotanie. a Dvojhmota mi akoby nezaberala pretože ma stále pedál kopal do nohy., pri radení prešmykovalo atď. Možno to spojka uteba nebude,ale vylúčiť sa to nedá.
To šklbanie na dvojke mi robí stále , to spojka nebude, skôr EGR.
To šklbanie na dvojke mi robí stále , to spojka nebude, skôr EGR.
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
-
Canto159 , dakujem za tvoju skusenosť.
Egr sa chystam vycistiť.
Ale to trasenie celeho auta, bojim sa že ak s tím budem jazdiť dalej že mi odíde aj niečo ine.
Len sa bojim že to bude dvojhmota ked je trasenie zavisle od stlacenia spojky.
Podla toho čo clovek už pocítal na internete vie dvojhmota narobiť problemov.
Egr sa chystam vycistiť.
Ale to trasenie celeho auta, bojim sa že ak s tím budem jazdiť dalej že mi odíde aj niečo ine.
Len sa bojim že to bude dvojhmota ked je trasenie zavisle od stlacenia spojky.
Podla toho čo clovek už pocítal na internete vie dvojhmota narobiť problemov.
ked zatlacis spojkovy pedal na cca polku zacnie chrcanie? ak ano urcite spojkove lozisko doporucena samozrejme vymena celej spojky + zotrvaku ja mam cca uz 3 roky spojkove lozisko a priznaky ako ty okrem tej dvojky auto som chipol a zatial jazdim ale chystam sa na vymenu komplet spojky a zotrvaku len premyslam ci investujem do tohoto alebo kupim ine auto
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip
Nemáš zač. Q-Čko presne tO robilO aj mne.. Na polovičku vytlacena spojka chrčanie a keď úplne tak cvrkotanie... komplet má vyšla aj s dvojhmotou 800 eur
dost ja mam cenu 454€ komplet aj zo zotrvakom Luk + nove sroby tak uvidime robota dohodnuta na 100e ale asi to urobim sam s kamaratom uvidime
-
Zvuk od spojky sa zmení ale len malinko. K chrcaniu alebo šuštaniu loziska by som to neprirovnal.(možno som hluchý )
Skusim si to vsetko odsledovať este raz a dokladnejšie.
Q-čko tebe to tiež trasie? a motor ma zvuk ako na 3 valce?
Pozeral som sa aj na silentbloky, ten predný v strede motora sa mi nezda, ale to by triaslo stale bez ohladu na spojku ci je alebo nieje stlacena.
ja som komplet LUK nasiel najlacnejsie za 495 eur + robota.
Skusim si to vsetko odsledovať este raz a dokladnejšie.
Q-čko tebe to tiež trasie? a motor ma zvuk ako na 3 valce?
Pozeral som sa aj na silentbloky, ten predný v strede motora sa mi nezda, ale to by triaslo stale bez ohladu na spojku ci je alebo nieje stlacena.
ja som komplet LUK nasiel najlacnejsie za 495 eur + robota.
Ja som tiež našiel na nete do 500 eur komplet spojku ale V servise mi nechceli objednať Z danej stránky... A nechcel som to bez záruky na robotu. Takže takto mám istotou že mi to zadarmo opravia.
marko skus napisat na autosuciastky.com, pan Rohon ochotne pomoze vysvetli aahj da zlavu. Mne to ponukol za 454 nakolko nakupujem casto od neho ma aj nejaky bodovy system, co je nejake male plus. Najma sa mi paci jeho ochota poradit a pomoct. Robota je v servise u znameho 100e cize je tam zaruka material si prinesiem sam, nan mam tak isto zaruku dva roky tak neriesim a rozmyslam ci sa dotoho mam pustit alebo nie.
skus este popozerat ci mas vsetko priskrutkovane mne napr chybal srob co spajaju dva chladice a s mechanikom sme hladali chybu lebo to robilo len ked auto stalo na volnobehu po par min statsia buchot ako keby nieco v motore. Troska to trasie najme ked vymagnem tu spojku napolku ale aj tak na volnobehu myslim ze to je spojka ale mozem sa aj mylit treba to dat pozriet podla mna lebo skludom to moze byt hoci co
Canto159, tak servisy maju plno vyhovoriek ale hlavne chcu zarobit aj na materiali a beru aj od drahych dodavatelov
Takze treba sa dohodnut, bud zohanat alebo nechat na nich ale vsetko je to len o peniazoch
skus este popozerat ci mas vsetko priskrutkovane mne napr chybal srob co spajaju dva chladice a s mechanikom sme hladali chybu lebo to robilo len ked auto stalo na volnobehu po par min statsia buchot ako keby nieco v motore. Troska to trasie najme ked vymagnem tu spojku napolku ale aj tak na volnobehu myslim ze to je spojka ale mozem sa aj mylit treba to dat pozriet podla mna lebo skludom to moze byt hoci co
Canto159, tak servisy maju plno vyhovoriek ale hlavne chcu zarobit aj na materiali a beru aj od drahych dodavatelov
Takze treba sa dohodnut, bud zohanat alebo nechat na nich ale vsetko je to len o peniazoch
-
Tak problem s trasením vyriesený ,vsetko prestalo po kvalitnej diagnostike a výmene regulatora tlaku paliva.